Reklama

Reklama

37 sekund

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá autorka žánru manga chycená v pasti společenských a rodinných závazků se vydá na nekonvenční cestu za svobodou v osobním i sexuálním životě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (14)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, netypické a tým pádom aj originálne. To sú najväčšie prednosti tohto filmu. Čakal som, že to bude príbeh plný sentimentu a ľútosti, ale opak bol pravdou - skôr mi to prišlo ako manifestácia nádeje a túžby plnenia snov. V neskorších fázach filmu sa tu dokonca objavuje aj značný filozoficko-etický rozmer, ktorý ešte viac dokresľuje celkový životný príbeh impulzívnej Yumy. Celkovo film hodnotím ako mierny nadpriemer. Bohužiaľ, po dialógovej stránke to bolo také vlažné, nedostatočné - určite tu bol oveľa väčší potenciál na rozvinutie rôznych tém, ktoré filmu dominovali. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Japonskú kinematografiu mám rád a téma filmu je zaujímavá. Cesta mladej manga umelkyne s postihnutím, ktorú všetci vytrvalo ignorujú, za slobodou a vlastným šťastím. Hlavná hrdinka ma ale väčšinu filmu tou svojou ukňouranosťou neskutočne iritovala a film bol tak únavný a deprimujúci, že pre mňa bolo veľmi ťažké udržat pozornosť. ()

Reklama

Gomez222 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mi chvíľami pripomínal dokumentárny svojím naturálnym podaním obrazu života malého veľkého človeka. Výborne napísaný scenár s jednoduchými no pri tom krásne pravdivými dialógmi. Herecké výkony hodné Oscara. Páči sa mi, že režisér netlačí na pílu miliónom epických víťazstiev s burácajúcou hudbou. Stačí pár tichý takmer oneshot momentov, ktoré herci nehrajú, ale prežívajú. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Japonská nádhera-tak bych nejlépe popsal tento film.Hlavní postavou je 23 letá Juma,která je od narození po mozkové obrně méně pohyblivá na dolní končetiny a proto většinu času tráví na vozíčku v bytě kde žije jen se svou matkou.Má talent na kreslení komiksů a tak pomáhá s kreslením youtuberce,která se jmenuje Sayaka.Bohužel Sayaka i když jí za kreslení dává nějaké peníze tak stáhne všechen obdiv vždy jen na sebe a se svou postiženou asistentkou Jumou se nikde nechlubí.Juma už má toho dost a je smutná z toho,že nemůže víc uplatnit své kreslířské schopnosti a tak začne oslovovat různé vydavatele,ale bohužel bezúspěšně.Nakonec osloví i vydavatelku erotických časopisů a ta jí také odmítne,protože na pohovoru zjistí,že Juma nemá žádné sexuální zkušenosti a z představivosti kreslit není prý tak věrohodné jako z vlastních zkušeností.Zklamaná Juma si tedy zaplatí gigola na pokoj do hotelu který jí má během hodiny zasvětit do praktických zkušeností.Sex se nepovede,ale placený chlap je "džentlmen" a tak si místo 20 tisíc naúčtuje jen 18 táců.Postižená dívka se často hádá s matkou,protože chce žít víc dobrodružný život a nebýt zavřená jen v bytě.Najde si nové přátele a toulá se po nocích.Jednou Juma zdrhne z rehabilitačního centra a rozhodne se,že za pomoci kamaráda vyhledá svého otce kterého nikdy neviděla.Od strejdy se dozví,že otec před několika lety zemřel,ale že má ještě sestru Juku o které také nikdy neslyšela.Odjede za sestrou do Thajska a je to moc dojemné setkání.Když si takhle ujasní celou svou rodinnou situaci tak se Juma vrátí zpátky k matce kterou její návrat moc potěší.Poslední půlhodina je hodně emocionální a takové filmy mám velmi rád,protože se v nich odráží to důležité:,,ŽIJU,TEDY JSEM"... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Křehký příběh, při kterém se mi chtělo až brečet. Zajímavé téma, všední problémy, které ovšem vzhledem k postižení hlavní hrdinky stávají se nevšedními. Silné okamžiky, až už ty, kde se mluví, nebo i ty, které slov nepotřebují. A v závěru jsem slzy už neudržel, protože jsem toho byl pln a muselo to jít ven. Skvostný bonbónek. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama