Reklama

Reklama

Dark Light

Trailer

Na farmě žije žena s dcerou. Když v poli uvidí podivné světlo, začnou se v jejich domě dít zvláštní události a dcera zmizí. Policie však nevěří, že dívka byla unesena něčím z jiného světa, a zatkne zoufalou matku. Ta ale uteče z vazby, aby zjistila, co se stalo, a našla svoji dceru. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

kingik 

všechny recenze uživatele

Humanoid z Tbilisi. Odlehlá farma, kterou lemuje kukuřičné pole, je dějištěm příspěvku nízkorozpočtového filmaře Padraiga Reynoldse. Tohle místo si za svoje vybralo jakési podivné stvoření, které má spadeno na děti, z nichž pro sebe vysává životadárnou energii. Sympatická mladá mamina Annie (Jessica Madsen) má jedno takové menší dítko, holčičku Emily (Opal Littleton), která je ideální "potravou" pro záhadný druh tvora. A její únos je na programu dne. Jsem docela rád, že Reynolds se nespokojil s jednoduchým a už notně ohraným nápadem, že půjde o mimozemského tvora, jak by se jistě nabízelo, i vzhledem k danému prostředí. Prostě si dal práci přijít s něčím méně vídaným, do toho přihodil posedlého konspiračního teoretika (Gerald Tyler), nesmlouvavou šerifku (Kristina Clifford) a rozpadlou rodinku, co si dali dostaveníčko v intenzívním a nepolevujícím hororu, který má příjemně sevřenou atmosféru, rukodělnou příšeru a kameramansky a režijně se drží na patřičné úrovni. Režisér zřejmě ani v dalších svých projektech nehoví přebujelému finančnímu rozpočtu, kvalitní recenze sklízí za svůj slasher Open 24 Hours a i tímhle dílkem dokazuje, ze v něm třímá talent. Umí navodit napětí i pěkně vyhrocenou atmosféru, svoji málo známou hereckou osádku umí vést a Jessica Madsen by mohla zaskórovat i u konkurence, herecký talent i její blond zjev z ní dělá křehkou a sympatickou ženštinu, která solidně zapadne do hororové tvorby. Triková část patří k tomu nejslabšímu. Netvor je rozhodně pusobivější, když divák nemá jistotu, z jakého prostoru právě na svoji oběť vyskočí. Až se ukáže v plné kráse, tak už tolik nenadchne. Oproti tomu je zcela zjevné, že při jeho vzniku sehrála podstatnou roli inspirace starými nízkorozpočtovými hororovými "béčký". Diskutabilní je také gore. Největší prostor dostávají krvácející nosy. Ovšem režisérovi se podařilo vyšetřit drobné na havárii vězeňské dodávky a ještě větší pozornost upoutá působivý podzemní komplex, který si tvor vybudoval pro vydržování svých dětských obětí. To působilo originálně. Hlavní devizou zůstává, že tento počin má nepolevující tempo, pořád se něco děje a gruzinský venkov i čaj se tady příliš okatě neprezentuje, ač se štáb do těchto končin za účelem natáčení uchýlil. A místní klima mu svědčí. 10/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se řídit vegetolovým doporučením a nepřemýšlet, ale ono to občas prostě nešlo. Postavy se místy chovaly natolik idiotsky, že se to nedalo přehlédnout. Nicméně pozitiva lehce převažují. Film si po celou dobu drží celkem solidní tempo a ačkoliv se člověk nevyhne nechápavému vrtění hlavou, pořád se je na co dívat. Reynoldsovi se podařilo vykouzlit solidní atmosféru, za kterou by leckterá potvora dala kdeco a kladně hodnotím vůbec celkovou technickou stránku věci. Co se monster týče, tak na těch by se dalo zapracovat, ale je nutné si uvědomit, že tvůrci pracovali s omezeným rozpočtem. A podařilo se i obsazení s Jessicou Madsen v hlavní roli. Nic, k čemu bych se vracel, ale za vidění to stojí. 65% ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Horor o baterkových mužíčcích, který by dobře zapadl mezi 80´s béčka, kdyby byl v té době natočen a kdyby měl alespoň trochu solidní hudbu. A alespoň slušnou závěrečnou čtvrthodinku. A kdyby neměl ošklivou Jessicu Madsen. Hodně dlouhých nezáživných 80 minut, které se daly přežít jen díky pár napínavým scénám první půle a prostředí osamélého domu uprostřed polí... nedobrých 3.5/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dům uprostřed kukuřičného pole, toť vděčný motiv pro bubufilmy. Annie je psychicky nevyrovnaná matka, která má po rozvodu a s dcerou Emily se hodlá ubytovat v domě, kde sama prožila dětství. Jenže zde ve stínu žijí ještě jiné bytosti. Nejsou z jiného světa, jak hloupě tvrdí obsah, nýbrž jde údajně o pradávné humanoidy, kteří měli dávno vyhynout a mají cosi společného s dinosaury. Když unesou Emily, je matka zatčena a obviněna z vraždy. Naštěstí se jí podaří uniknout, ale nikoliv z vazby, nýbrž kvůli náhodě, když je převážena do jiné věznice. Postupně se do případu vloží odporník na konspirační teorie Walter Simms a svůj part si odehraje rovněž místní šerifka Dickersonová, jejíž osud si zaslouží samostatnou hvězdičku. Poslední čtvrtina se promění v napínavý boj o život, což kvituji. Annie sice byla po většinu času na zabití, neb která matka by si v noci hrála s malou dcerou na babu v kukuřičném poli, ale nakonec vše směřovala ke zdárnému konci. Příjemná oddechovka bez větších ambicí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film na rozhraní 2 a 3*, ktorý je na čsfd výnimočne dobre vystihnutý aj prercentuálnym hodnotením užívateľov. Pod taktovkou skúsenejšieho režiséra a s vyšším rozpočtom sa z toho dalo vytiahnuť viac, opäť raz relatívne dobrý nápad ktorý doplatil na neskúsený tým. Napriek tomu, že patrím k veľkým fanúšikom scifi aj hororu Dark Light nemôžem v ničom nijako mimoriadne vyzdvihnúť a zaradil sa medzi priemerné filmy, na ktoré veľmi rýchlo zabudnem. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama