Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Scénář:

John Sheppard, Rick Drew, Paul B. Margolis, Art Washington (více)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (529)

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto nieje za herecké výkony, za skvelé scenáre v jednotlivých seriáloch, proste tu išlo o nápady, zručnosť, pointu a hlavne zábavu, pretože celý seriál som vládal dokukať len kvôli tomu, čo nám dnes MacGyver predvedie. Potrebujete sa dostať na mesiac ale máte len kolobežku? Nevadí, pretože tento típek z nej spraví raketu na tryskový pohon. ;-)) Hrdých 80%. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě novodobý Indiana Jones, který si dokázal zkrátka poradit se vším. Žral jsem ten jeho červenej švýcarskej nůž a proto jsem ho musel jako dítě mít a mám jej do těď. Pochybuju, že když se zeptáte malého kluka na MacGyvera, že nebude o něm nic vědět. Byl to prostě obyčejnej chlapík s nápadama jako hovado. Teď je mi 20 let a věřte tomu, že aby měl bejt v televizi, tak že se kouknu... Jo, a ještě něco... Kolik z vás má znělku z MacGyvera jako vyzváněcí melodii ve svém mobilu? ()

Reklama

Giggs 

všechny recenze uživatele

Kultovy serial, ktory odštartoval karieru mnohym sučasnym hereckym hviezdam (Cuba Gooding, Teri Hatcher, Jason Priestley...). Možno naivny, ale veľmi originalny serial s mojim bezkonkurenčne najobľubenejšim akčnym hrdinom, ktory veci rieši s rozvahou, nenasilne a hlavne rozumom. To je to, čo v dnešnej dobe chyba. Mnohe macgyverizmy, z ktorych sa všetci smeju funguju perfektne (viď Mythbusters), škoda, že ich je s rastucim počtom epizod pomenej. Serial mojej mladosti a môjho srdca, ktory si aj dnes pozriem rad znova a znova a nikdy ma neomrzi hoci ho už poznam cely naspamäť. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

MacGyver je prostě šikula a na co přijde, tak to spraví. Seriál, který se stal modlou a věčnou inspirací kultovního seriálu Bořek stavitel, je přeci jen klasikou mého dětství, a tak doufám, že už si tento dojem nezkazím opětovným zhlédnutím několika dílů, neboť takové zklamání by nemusel opravit ani samotný MacGyver v podání sympatického Andersona. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tajný agent MacGyver, ktorý sa dostane z akejkoľvek pasce, vie si rady v každej situácii a vždy pritom perfektne improvizuje. Tento seriál som hltal diel za dielom. Občas mi bolo ľúto, že MacGyver nestrieľal z pištolí a podobne, ale na druhú stranu je v tomto smere aspoň originálny. Tiež milujem tú úvodnú znelku, ktorú si čas od času pustím. Hrozne rád by som sa na tento seriál pozrel teraz po rokoch, ale viem že by som už nebol tak nadšený, ako v dobe jeho premiéry. Preto dávam len priemer. Pretože by som nerád odporučil dnešnej mládeži seriál, ktorý by ich už nebavil. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (63)

  • Ačkoliv se první epizoda seriálu odehrává u Grand Canyonu, sám Richard Dean Anderson (MacGyver) tam nikdy nebyl. (A.MacGyver)
  • MacGyverovo křestní jméno padlo až v sedmé sérii. Nápis na zdi byl napsán ohněm a jméno na něm znělo ANGUS. Scénaristé původně chtěli dát postavě jméno Stace nebo James. (SG-1)
  • V epizodě, kde MacGyver (Richard Dean Anderson) závodí v Mini Cooperech, se objevuje několik záběrů z filmu Italian Job (1969). (MekGajvr)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama