Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Netvrď, že umíš udělat nálož ze žvýkačky." Nálož ze žvýkačky? To umí každý. MacGyver umí z logaritmického pravítka, smyčce, sádrového trpaslíka a velbloudího trusu postavit most přes řeku Mississippi. A kdyby měl ještě spínací špendlík, tak by z toho smontoval raketoplán. Já to neumím, protože fyzikálním zákonům rozumím jenom v němčině, chemie je pro mě sprosté slovo a v matematice jsem se vysmíval příkladům s dvoucifernými sčítanci tak dlouho, až mě učitel zlogaritmoval. Možná proto věřím MacGyverovým technickým schopnostem a pohrdám všemi, kteří tvrdí, že to nejde a že to takhle nefunguje. Funguje ... já jsem to viděl. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

No jo, náš SuperMacGyver. To byl vždycky velkej frajer. Když jsme byly se sestrou malý a něco jsme nevěděly nebo to neuměly, řekly jsme: ,,Kdyby tady tak byl MacGyver." Dlouho jsem si na tenhle seriál nevzpomněla a pak jsem si jen tak z hecu stáhla pilotní díl a přišlo mi to hrozně hloupý a naivní a trapný a celkem dost úsměvný. Neměla jsem to dělat, předtím sem měla v hlavě MacGyvera uloženýho jako boha, nebo alespoň poloboha. Teď jenom jako hodně špatnýho seriálovýho hrdinu... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Potřebujete akutně výbušninu a máte u sebe jen žvejku,lepidlo a vodu?......není problém!Potřebujete nutně odletět a máte jen bambusové tyče,lepící pásku,moturék z míchačky a kolečko od větráku???není problém!potřebujete zastavit unikající kyselinu a máte jen tabulku čokolády????není problém! :-) potřebujete si skvěle oddychnout,užít si parádní dobrodružství,něco se dozvědět,vidět vtipného a charismatického hrdinu?není problém!McGyver,se totiž postará úplně o všechno!Seriálový hit mého dětství,který mě ani omylem neopustil ani v dospělém věku. ()

zaseprd 

všechny recenze uživatele

Kde ty všechny časy jsou...první zamilování se do paní učitelky, svačiny od maminky, fruka v krabičkách, první cigareta, pivo, polibek, červené trenýrky v telocviku, přezůvky v pytlíčku, ručníček na věšáku, mé první nesmělé "povídání" s kuchařkama, poznámky v žákajdě a hlavně spoustu zábavy, při níž jediná má starost byla mít plný počet bodů z matematických písemek... Dětství, kterým mě provázel MacGyver. Jedno oko nezůstane suché, když zavzpomínám. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Kultovy serial, ktory odštartoval karieru mnohym sučasnym hereckym hviezdam (Cuba Gooding, Teri Hatcher, Jason Priestley...). Možno naivny, ale veľmi originalny serial s mojim bezkonkurenčne najobľubenejšim akčnym hrdinom, ktory veci rieši s rozvahou, nenasilne a hlavne rozumom. To je to, čo v dnešnej dobe chyba. Mnohe macgyverizmy, z ktorych sa všetci smeju funguju perfektne (viď Mythbusters), škoda, že ich je s rastucim počtom epizod pomenej. Serial mojej mladosti a môjho srdca, ktory si aj dnes pozriem rad znova a znova a nikdy ma neomrzi hoci ho už poznam cely naspamäť. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (62)

  • Kaskadér Danyho Elcara byl Don S. Davis. Don S. Davis se později stal generálem Georgem Hammondem, nadřízeným postavy Richarda Deana Andersona v seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (MekGajvr)
  • Kedykoľvek sa v seriáli (i v tejto epizóde) vyskytne Macgyverov (Richard Dean Anderson) Jeep Wrangler, jedná sa o model YJ (s hranatými svetlami). Avšak v scéne kde MacGyver Jeep opravuje, bol namiesto neho použitý model TJ (s okrúhlymi svetlami). (Philip_J_Fry)
  • V seriálu se objevuje často (hlavně 5 - 7 sezona) "The Challengers Boys and Girls Club in South Central Los Angeles." Tento klub pomáhá dětem z ulice se zbavit pouličních gangů. Dodnes stále existuje a Richard Dean Anderson pomáhá s jeho chodem a stal se jeho "tváří." (A.MacGyver)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama