Reklama

Reklama

Odhalení

(seriál)
  • USA The Act
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Antologický seriál "Odhalení" vypráví zarážející kriminální příběhy inspirované skutečnými událostmi, které jsou bizarnější než jakákoli fikce. První řada sleduje Gypsy Blanchardovou, dívku, která se snaží vymanit z toxického vztahu se svou přehnaně ochranitelskou matkou. Její touha po nezávislosti otevře Pandořinu skřínku ukrývající děsivá tajemství, která nakonec vedou k vraždě. Co když vám člověk, který vás podle svých slov miluje víc než cokoli jiného na světě, ve skutečnosti ubližuje? Právě to se stalo Gypsy Rose Blanchardové, mladé ženě z Missouri. Jako dítě vyrůstala v domnění, že trpí závažnou formou rakoviny, svalové dystrofie, epilepsie a dalších nemocí. Její matka Dee Dee zasvětila svůj život tomu, aby o ni mohla pečovat. Pak ale Gypsy Rose odhalila šokující pravdu. Ukázalo se, že nikdy nebyla nemocná... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Act" sa ukázal ako veľmi dobre spracovaná miniséria o veľmi zaujímavom zločine. Ktorý je v jadre oveľa komplikovanejší, ako sa na prvý pohľad mohlo javiť. Myslím si, že v prvom rade musím pochváliť skvelé herecké duo Patricia Arquette a Joey King. Obe zvládajú svoje role fantasticky. Je pravda, že Patricia tu dáva do svojho hereckého výkonu obrovskú dávku pátosu, no v rámci toho akú postavu hrá mi to neprekáža. Len si neustále uvedomujem, že rozpráva ako niektoré herečky zo starých filmov z niekedy 30 - 50. rokov. Každá veta, ktorú povie je tak neskutočne prifarbená. Joey King na druhú stranu dáva zase skvelý výkon, kde neustále rozpráva ako malé dievčatko. A plne som jej to uveril. Pôsobia veľmi prirodzene. Plus je skvele vidieť, že napriek všetkému čo sa dialo ani raz Gypsy omylom nevstala z vozíka ani nič podobné. A je to obdivuhodné. Potom je tu ale aj skutočnosť, že Dee Dee skutočne veľmi dobre manipuluje svojou dcérou, jej metódy sú postupne desivé a Patricia Arquette miestami vie byť maximálne desivá. Niekedy je až zvláštne ako veľmi veľa môže urobiť make up. Alebo len mať o 14 rokov viac. Pár epizód je možno trošku slabších, osobne mi najviac vadilo asi v šiestej epizóde, že sme mali veľké množstvo skokov do minulosti. AnnaSophia Robb funguje podľa mňa rovnako dobre, naratív je dôsledný, nemám pocit, že by ostalo niečo zamlčané, alebo nepovedané. A neustále som si uvedomoval, ako mi je Gypsy ľúto. Len keby sa rozhodla riešiť svoje problémy nejako inak. Niekedy je najlepšia cesta skrz plamene, no vždy máme na výber. A myslím si, že mohla s Nickom jednoducho ujsť. Nedať mame žiadne informácie. Nič. Neviem či by sa jej podarilo ich nájsť. Možno hej. Boli telefonáty, videla ho naživo, takže možno by podľa popisu z neho mohla spraviť únoscu, alebo niečo podobné. Ale minimálne by to potvrdilo to, že jej dcéra je zdravá, a všetky jej choroby boli výmysel. Neviem. Ale myslím si, že to muselo ísť aj inak, než vraždou. Dúfam, že Gypsy sa po prepustení rozhodne svoj život už nepremárniť a bude šťastná. A napriek všetkému čo sa stalo jej verím, že svoju matku milovala. A možno sa to všetko vymklo z rúk. Vždy budeme poznať iba jednu stranu mince. Príbeh Dee Dee sa totiž reálne nikdy od nej nedozvieme. Hodnotenie: A ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Odhalení je bezesporu působivá podívaná, na druhou stranu ale zbytečně klouže po povrchu a nedokáže rozeznat, co je vlastně její největší zbraní. Mně chyběly především větší souvislosti z minulosti (jakým způsobem vlastně postupně docházelo k podvodům) a nějaké scény ze soudní síně na konci bych zrovna klidně uvítal také. Příběh naopak občas trošku přešlapoval na jednom místě, ale vždy to nakonec utáhly výborné herecké výkony obou hereček. 70 % ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý začátek, který uchvátí a říkáte si, jestli nedáte místo 4, 5 hvězd. Bohužel od 4.dílu, kdy je Gypsy dospělá (tedy aspoň podle mámy) jsou díly špatné. 4. díl je nejhorší. Vím, že je to založeno na skutečné události, ale prostě je to špatné. 4. - 6. díl jsou špatné, zklamání. 7. díl je lepší a 8. díl navazuje na linii těch skvělých dílů (1.,2.,3.). Je škoda, že nedali flashback na mámu ve vězení, hodilo by se to tam. Škoda, že vězení a Gypsy nerozvedli víc (třeba jak se jí tam žije). Je to celkem nad zamyšlením. Bohužel od 4. dílu ten pocit zamyšlení nad situací mizí. Tento seriál mi přijde nadhodnocený. Nechápu, jak to ta matka mohla dělat svý dceři. Je mi jí líto. Ona je podle mě nevinná, ale já ji osobně neznal, takže to nemůžu určitě vědět. Patří jí to. VYHODNOCENÍ: PROČ PŘESTALA CHODIT S WOLVERINEM? ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy zůstává jednomu rozum stát, tak jako mně v tomhle případě. A ani na konci nejsem úplně přesvědčená o správnosti rozhodnutí soudu. Ale o tom tam bylo žalostně málo a to je škoda. Docela jsem byla zvědavá na soudní přelíčení a skutečné zdravotní výsledky například i u Gypsiny "životní" lásky. Joey King byla neuvěřitelně úžasná v roli Gypsy. Ona měla i ten hlas téměř totožný. Našla jsem si pak nějaké to video, které o téhle kauze pojednává a podoba byla taky téměř k nerozeznání. Počátek mě doslova vtáhl do děje tak, že jsem jela jeden díl za druhým. Škoda jen toho konce. Myslím, že by to šlo hravě ukočírovat o jeden díl méně, v něm se pouze už opakovalo viděné plus pár detailů, které se daly vložit do předcházejících dílů. Ale jsem laik, tak budiž. V každém případě budu zvědavá, co nám ukáží v další sérii. P.S. A jestli podle vlastních slov Gypsy chce po propuštění z vězení založit rodinu a mít děti, tak to zdrávas královno. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Tak bizarný prípad, že aj keď si človek o tom prečíta, chce to vidieť reprodukované, napriek jasnému záveru. Celkom ma fascinuje Münchhausenov syndróm, aj keď nechápem úplne jeho príčinu.. Celé toto divadielko Gypsy a jej milovanej mami Dee Dee bolo pre mňa také nevysvetliteľné, ako pre susedov v závere. Na jednej strane chápem počínanie Gypsy, aj keď som vždy tajne dúfala, že sa zachová inak. Na druhej som čakala, že príbeh svojim záverom ponúkne viac rozuzlenia, viac obhájenia sa. Viac menej skončil kde začal a v hlave mi nechal kopec otáznikov. Herecké výkony boli však TOPka tohto počinu. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (43)

  • Gypsy (Joey King) je oblečená ako Popoluška, je to postava z filmu Popoluška (1950). (Pat.Ko)
  • Seriál si skutečně dal mnoho práce, aby se vše co nejvíce přiblížilo realitě. Od stejného oblečení, které Dee Dee (Patricia Arquette) a Gypsy (Joey King) měli během vystupování v televizi a na ocenění, přes stejně barevné paruky, ve kterých se Gypsy fotila a natáčela, až po vzhled i interiér domu. Stejně tak její první sex s Nicholasem na záchodcích během promítání, nebo například scéna v hotelu, kde Gypsy začne natáčet a řekne: „Teď jí brownies, ale brzy bude jíst mě.“ jsou pravdivé. (LucasAbelle)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama