Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak hrozné jak tvrdí někteří, ale také to rozhodně není taková sláva jak tvrdí jiní. Řekl bych, že Back to Earth navazuje na upadající trend poslední série. Být tyto epizody zařazeny do jiné série, asi by zcela zanikly. Možná by jim to pomohlo, protože by se tak rozmělnily jejich nedostatky. Parodie není silnou stránkou tvůrců a tak mi odkazy na Blade Runner, přijdou jako pouhé napodobování, spíš než jako vtipné odakzy na tento velefilm. Ale najde se i pár dobrých fórů, sestříhat to do jedné epizody byl by to takový trpaslíkovský průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes už víme, že nešlo o závěrečný trojdíl... naštěstí. Ale kdyby to tak bylo, tak tvrdím to, co jsem napsal jako dodatek ke komentáři k původnímu seriálu - v první třetině je to hodně WTF, ale pokud jste viděli Blade Runnera, ty zbylé dvě se vám budou dost líbit;) Z celého tohohle dílka ale máte takový zvláštní pocit - jako když po letech potkáte starého známého a společně zavzpomínáte na staré časy a je to super, ale pořád nemůžete zapomenout na to, že už jste oba někde jinde a už to nikdy nebude takové jako tenkrát. Každopádně, pokud tohle bylo definitivní rozloučení, tak bylo dostatečně důstojné. 70%, což je samozřejmě ve srovnání s "originálem" trpké zklamání. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestávka Červenému trpaslíku moc neprospěla. Bohužel musím říct že už to není co to bývalo. Celý příběh o cestě na zem ve třech dílech je docela povedený, jen se už tolik nenasmějete. Škoda že nevznikla normální plnohodnotná 9. série o šesti nebo osmi dílech. Zpátky na zemi je spíš takové rozloučení bez smíchu imaginárního publika. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hrozně zamotáne vyvinula se další řada otázek kam se poděl Holly atd.. Vubec jsem to nepochopil ale davám to do sáčku a musím říct že tahle trilogie byla fakt perfektní zase jsem se smál herci byli skvělý přál bych si aby ten seriál byl nekonečnej protože je to fakt suprovy. Konec je opět otevřenej SPOILER: čekal jsem že se vrátěj na zem né že tam budou na skok KONEC SPOILERU. Ale bylo to dobry musím to uznat že se to fakt povedlo CHCI DALŠÍ DÍLY!!! ()

Joe321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslim, že trojdíl se jako rozloučení či tolik žádané oživení náramně povedl. Vyvolalo to ve mě takové nostalgické pocity. Ne že bych se nějak hystericky smál, ale většinu času jsem měl na obličeji blažený úsměv. Osazenstvu to klapalo jako za starých časů nebo dejme tomu za časů osmé série, kterou já osobně mám velmi rád (narozdíl od sedmé). Parodie na Blade Runnera... geniální, hlavně zvětšování fotky a proběhnutí sklem. Navázat po takové době je nesmírně těžké. Jsem rád, že se nesnažilo o nějaký velký návrat a vznikla tahle příjemná krátká vzpomínka na jeden z nejlepších seriálů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)

Reklama

Reklama