Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí po nemastném, neslaném návratu na Zemi se dokázala nyní již parta padesátníků otřepat a duchem se přenést do raných 90. let, kdy na vesmírné lodi Červený trpaslík nebyla o absurdní situace a mimoňské hlášky nouze. Všude jinde doba možná pokročila, ale Červený trpaslík X je sitcom jako ze staré školy a to je vlastně dobře. Zatímco hercům ani v krapet pokročilejším věku elán nechybí, scenáristé už nemají tolik nového, co nabídnout. Unikátních sci-fi zápletek ala polymorf se tedy nedočkáme, Red Dwarf X až trochu moc spoléha na to, že divákům postačí pouhý návrat hrdinů na obrazovku, nesnaží se překonat původní série, neboť správně tuší, že by se mu to nepodařilo. Svůj standard si ale drží pevně... 7/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden slabší díl, dva průměrnější a tři opravdové skvosty. Hned první díl ukazuje, že se skutečně jedná o nefalšovaný návrat k počátkům. Styl humoru je jako dřív a nemá chybu. No a poslední díl? Zvrat větší snad než kopání smrťáka do gulí a totální změna u jedné z hlavních postav. S českým dabingem to bude snad ještě větší pecka. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Po původním seriálu šlo "zpátky na zemi" naprosto mimo mě, nechtěl jsem si kazit vzpomínky a bral jsem tak seriál za "pohřbený". Ale tato série dokázala dokázala trpaslíka vzkřísit a řekl bych, že toto je celkem rarita, kdy po zpackané sérii seriál definitivně nepohřbili a dovolili mu se vrátit v plné síle. Rimmer, Lister, Kryton a Kocour vypadají jako dřív, snad nejviditelnější rozdíl mezi starými díly a těmito novými je v animacích, kdy se hlavní skupina někam přesunuje v kosmiku a pak samozřejmě v interiéru a to zejména u počítačů. Ale to hlavní zde hraje brilantní humor a o maximálním hodnocení nemusím ani chvilku váhat. JASNÝCH PĚT! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rimsy and Listy is back! Hoši z Trpaslíka jsou zpátky. Neuvěřitelný kult, který se dočkal v roce 2009 drobného zakončení v podání 3 dílů. Red Dwarf X jich má klasicky 6 a všechny stojí za to. Zatímco "Back to Earth" přinesla nový design a kraťoučký příběh, co spíše stavěl na vážnosti. Tak série 10. přináší gegy v plné síle. Příběhy jsou narvané plnohodnotnými hláškami a vy se musíte smát od začátku do konce. Vynikající vizuální zpracování, které umocňuje Červeného Trpaslíka 21. století. Samozřejmě řada hlášek se stále stejnými úchvatnými herci. Zkrátka šestice naprosto geniálních a výborných dílů. Precizní zpracování a já vstávám, tleskám a zadržuji slzu, že už to je za námi. The End...The Smeg it is! (100 %) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco devátá série byla jakýmsi nedopečeným předkrmem, ty pravé umaštěné hody nastaly až letos návratem legend v jubilejní desáté řadě. Trio Dave, Arnold a Kryton baví jako za starých časů a Kocour mě sere pořád stejně. Už se těším na český dabing. „Je rok 1971. Švéd vrazí s autem do stromu. Co způsobilo nehodu?“ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Práce na 10. řadě seriálu začaly 16. 12. 2011. (A.MacGyver)
  • Premiéru první epizody 10. řady sledovaly na televizní stanici Dave 2 miliony diváků. (gogos)
  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)

Reklama

Reklama