Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sice dobře natočené a určitě se spoustou filmařských kvalit... na mě bohužel přiliš nudné a otravné. Zlý poldové (ideálně běloši) šikanují tmavé gheto (???) ovládané dvěma gangy (!!!). Tak tomu říkám solidní zápletka. Když k tomu přidám tu hromadu drsných borců v každém druhém záběru a ty kecy... tohle 2x vidět prostě nejde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom originálne vymyslená adrenalínová krimi odohrávajúca sa zrejme v priebehu jedného dňa. Scenár využíva k rozohratiu inak otrepanej hry na kočku a myš kameru pripevnenú na telo policajtky, čo je podľa mňa slušný východiskový bod. Podstatnejšie ale je, že všetko naplno šľape od začiatku až do samotného konca. Ten síce nie je zvládnutý tak ako predchádzajúca akcia, ale dojem mi nestihol pokaziť. Mimochodom by som pokojne prijal aj pokračovanie so súdnym procesom so všetkými obvinenými, vrátane teda aj priekupníkov z ghetta. Naomie Harris a Tyrese Gybson hrajú veľmi slušne, démonický záporák Franka Grilla je ale dokonalý. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Do prdele, kdo pořád vymejšlí takhle blbý scénáře ? Zkorumpovaní fízlové, proti nim pipka, která je u policie tři týdny, do toho šikana menšin, drogy - prostě nic novýho. Je samozřejmost, že ti elitní policajti na počkání střílí na dálku jak snipeři, ale když míří na zraněnou hlavní hrdinku, tak ji netrefí snad ani z očí do očí a všechno jde pánu bohu do oken. Navíc v tomhle filmu jde lehce odhadnout, jak se bude všechno vyvíjet dál - kolega bude taky úplatnej, dávní kamarádi z mládí ji nejdřív zavrhnou, ale potom pomůžou, zlo bude potrestaný a všichni správní a utlačovaní přežijí s pár šrámama. Na tohle jít do kina, budu nasranej, 35%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už začátek dává jasně najevo, že film bude určitým způsobem mířit na sociální otázku, kdy na jedné straně stojí obyvatelé černošského ghetta, kterým nezbývá nic jiného než se pohybovat na hraně zákona a na té druhé zlí a zkorumpovaní, převážně bílí, policisté. Ale nakonec to není tak hrozné, jak by se mohlo zdát. Krkolomná cesta hlavní hrdinky na policejní stanici má solidní tempo a poměrně dost se tu střílí, atmosféra periferie New Orleans má také něco do sebe a seděli mi i herci s Naomie Harris a Grillem coby záporákem na čele. Samotný závě působil sice úsměvně, ale něco podobného se dalo čekat. Na jedno slupnutí solidní. 65% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční naháněčka zkorumpovaných policistů s černými gangy a jednou naivní holkou. Díru do světa to neudělá, ale ani ničím neurazí. Obzvlášť herci jsou přesní, Frank Grillo evidentně už nikdy v životě nic jiného hrát nebude, a Naomie Harris je přesně tak sympatická, aby se jí i takhle dušínovský charakter dal sežrat. Hlavně když ji chtějí zabít fakt úplně všichni, a střílí se okolo v množství mnohem větším, než by člověk od kriminálky čekal. Jen v té druhé polovině je potřeba fakt hodně usilovně nepřemýšlet nad tím, proč ten gordický uzel intenzivně vyhrocené situace nerozetnou prostě tak, že někomu zatelefonují. Holt v sedmdesátkách to měl tenhle typ filmů jednodušší, nikde žádný mobil který by scénárostovi mohl nabourat zápletku, nikde internet a přímé přenosy, a navíc ty vztahy černých gangů a policie byly taky ještě o level ostřejší. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama