Reklama

Reklama

Tělesné vztahy

TV spot

Obsahy(1)

Sandy a Jonathan, dva přátelé, znající se už z dob studií na vysoké škole, procházejí nezávisle na sobě vleklou krizí. Každý jejich pokus o navázání smysluplného vztahu končí hořkým neúspěchem. Jack Nicholson a Art Garfunkel v hlavních úlohách tragikomického dramatu z dob, kdy Americe vládly květinové děti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Skvělý film s nepřehlédnutým Artem Gurfunklem v roli plachého Sandyho a smělého Jonathana (Jack Nichols). Jejich douhotrvajici rozhovory na téma sex a zkušenosti s ním neberou konce, a to sice ve svých dlouhých pasážích a kolikrát docela i vulgárních dialozích..Poté co se na plátně objeví mladá dívka Susan a kdy se do ní oba dva navzájem zamilují potom se mezi nimi rozpoutává hra žárlivosti a neopětovaných citů. Film sleduje jejich rozhovory a jednání jakoby po celé dvě desetiletí, tedy ve studentské době, v zaměstnání, v době sňatku (Sandy) i při častém střídání sex. partnerek, zejména Jonathan by mohl vyprávět. Oba dva mladí hrdinové však ve svém civilním životě úplně ztroskotávají. Film nám divákům zprostředkovává naprosto otevřený, zároveň i deprimující obraz citového světa jedné generace v tomto případě květinových dětí (mládeže). Ve své době a na takto otevřené téma bez jakýchkoliv větších tabu a ostychů musel film vyvolat a to především v americe velice bouřlivé diskuze. Uvést do distribuce takový to film, umocňoval teprve sexuálních liberalismus pozdních šedesátých a ranných sedmdesátých let. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pohodová retro konverzačka o sexuálním životě několika obyčejných lidí ve značně neobyčejné době, která i po letech udivuje hlavně tím (jak už napsal POMO), že charakter lidí se od té doby vlastně nezměnil a za některými frázemi a moudry z úst hlavních hrdinů zaručeně poznáme i sami sebe. Velká škoda, že scénáři postupně trochu dochází dech a v úplném závěru už jsem chtě nechtě několikrát zazíval nudou. A nezabránil mi v tom ani jeden výjimečný herec (Nicholson), ani jeden výjimečně dobře obsazený herec (Garfunkel). No zkrátka jen lehký nadprůměr.. 65% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film o partnerských vztazích. O mužském pohledu ve vztazích, kdy jsou často hnáni prvotní touhou po sexu. Kdy časem dochází k zevšednění, ztrátě zamilovanosti a romantiky, které přechází k nově hledaným objektů, které by v nich znovu probudili muže se všemi jejich potřebami a vášněmi. Jonathan (skvělý Jack Nicholson) a Sandy (dobrý Art Garfunkel) jsou přátelé, kteří spolu prožívají první lásku a první sex. Jsou konfrontovány jejich partnerské vztahy, kdy dochází k obměmě, až spotřebě. A každé dobře míněné nové a hlubší pokusy o vztah končí rozpadem. Susan (Candice Bergen) je jejich společnou láskou, která sama od sebe nedokáže zvolit jednoho, nebo druhého. Bobbie (Ann-Margret) neváhá použít všech prostředků, aby dosáhla sňatku s Jonathanem. Cindy (Cynthia O'Neal) je soutěživá a rázná. A nakonec Louise (Rita Moreno) a mladičká Jennifer (Carol Kane). Vyjevuje se nám s určitým nadhledem několik etap z jejich životů, lásek, sexu a partnerek. Aby nakonec došel k nepříliš lichotivému závěru, že to co hledáme, nejsme schopni nalézt. Neboť vše už je předem odsouzeno k nepříliš šťastnému konci. Doba je neúprosná a žena nás rychle za novými zážitky a prožitky a stále budeme mít pocit, že je to málo. Vyšumění, které snad pramení z nudy zevšenění a malé úcty k tomu druhému? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, jako by hrál Jack Nicholson sám sebe, tudíž pro něj nemuselo být tak těžké předvést tak senzační výkon, jakého jsme svědky. Nechci tím ale vůbec jeho herecké umění snižovat, protože především ve výstupech s Ann Margret mrazí a bolí na duši každého trochu jen citlivějšího člověka. Miku Nicholsovi se podařilo natočit velmi zdařilé drama o věčném hledání ideálu lásky, krásy, vnitřního štěstí a harmonie ve vztahu. Existuje ale něco takového nebo jde o "modrého ptáka" ?... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konverzačky, pokiaľ sú s Jackom Nicholsonom, ma dokážu baviť, aj keď mi je tento žáner nejako prirodzene proti srsti. Obidvaja kamaráti, jeden lepší „charakter“ ako druhý tu riešia pri stole alebo v posteli toľko vecí, že by sa nechytali ani ženské horúce debaty. Či vo vzťahu alebo bez vzťahu, v manželstve či bez manželstva, vždy majú čo riešiť. Film obsahuje množstvo zaujímavých záberov, často statických na odhalené telo alebo tvár, prípadne nečakaných ako tenis z opačného pohľadu iba na lavičku divákov. Len záverečná verbálna masáž mužského ega bola na mňa už prehnaná. Český dabing ušetril v konverzačke množstvo čítania a dal sa zniesť, okrem minútového smiechu s detailom tváre, to už nadabovať naozaj nie je možné a mohlo sa to radšej vyriešiť originálnym zvukom. –––– Proč tam máš tu ruku? – Náš vztah dospěl do chvíle, kdy bych si měl na tebe sáhnout. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Postelová scéna Sandyho a Susan obsahuje vůbec první filmový záběr kondomu. (D3VIL)
  • Tělesné vztahy se promítaly v bezmála 5 000 kinech ve všech státech USA a navštívilo je téměř 20 milionů diváků. (Zetwenka)
  • Někteří mužští diváci si stěžovali, že je jim snímek nepříjemný, protože zachycuje svazky, které jsou běžné, ale zcela nefunkční. (Zetwenka)

Reklama

Reklama