Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu jsem si říkal, že už to s Coenama začíná pomalu jít s kopce. Už jejich Nesnesitelná krutost mě moc nenadchla (až na pár světlých momentů) a tahle krimikomedie se dlouho držela zhruba na stejné úrovni koukatelnosti (od někoho jiného by to bylo hodně dobré, ale od Coenů? Tam člověk přece čeká něco víc). Ale pak došlo k prvnímu dějovému zlomu, hrdinům se trošku narušily plány a najednou to začalo mít ty správné coenovské grády. Poslední půlhodina je dokonale vypointovaná a díky ní se sotva tříhvězdičkový děj najednou vymrští a přeskočí hravě laťku ve výšce 4 hvězdiček. A mně se docela ulevilo - už jsem se začal obávat, že po Spielbergovi (jehož Válku světů jsem zatím neviděl, ale ohlasy známých na ni jsou docela, ehm, zdrcující) dochází dech a hlavně tvůrčí nápaditost i těmto dvěma bratrům. Naštěstí ukázali, že mají v rukávu ještě stále schovaná nějaká překvapení. Btw. Tom Hanks a jeho nervózní smích - to byl zase další coenovský úlet ve stylu Clooneyho "ozubených" úsměvů z předešlého filmu. :) Btw. Btw. Herci byli docela dobří, až na Hankse, ten byl o něco lepší, než dobrý, a na Wayanse, který byl, no, jak to jen říct, prostě "wayansovský" (kdo s ním viděl aspoň jeden film, ví o čem mluvím). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá hodně slibně a vtipně, ale bohužel další průběh filmu už na to nedokáže navázat a jen obačas se objeví podařená vtipná scéna, těch nepodařených je tam víc a je vidět, že se Coen hlavně zaměřil na vtipnost filmu a to je možná škoda, protože to přece jenom neni moc režisér na komedie, fakt nevim proč si vybral zrovna tohle. Za to Tom Hanks zvládne každou roli a i tady dokonale vynikal, ostatně jako vždycky a ten jeho smích byl fakt dokonalej a výkon nadprůměrnej, to už se bohužel nedá říct o Marlonu Wayansovi, který se podle mě do filmu vůbec nehodil a tentokrát nebyl skoro vůbec vtipnej, nějakej vyhulenej černoch se do tý doby fak vůbec nehodí. A taky příběh nebyl zrovna podle mých představ, tedy spíš až ten konec, předtim ten příběh nebyl nic extra, ale zaujmout dokázal, závěr byl spíš trapnej, ale přesto slabší 4* ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Coeni opäť dakazujú svoj neskutočný zmysel pre detajl, ale podobne ako v " Bratříčku, kde jsi?" im cez úžasnú štýlovosť a typický vizuál uniká tempo. Myslím, že keby pod tým neboli podpísaný, tak je celkové hodnotenie vyššie. Nikto by nezrovnával s Fargom či Lebowským. Laddykillers sú dobrý film, dobrý je za tri, ale pre spomínané veci + za Hanksovu postavu (krysa džentlmen) pridávam jednu hviezdu. To sa proste musí vidieť :) "It's easiest thing on the world." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Ubíjející! Ani dobrý Tom Hanks tohle nezachránil. Dialogy mě nebraly a i to pomalé tempo nudilo. Jen ten konec mě trochu pobavil, ale to je málo, zatraceně málo páni Coeni.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Coeny mám rád, patří k mým nejoblíbenějším režisérům, jenže tohle jim nějak nesedlo a výsledkem byl z mého pohledu nejslabší snímek jejich filmografie. Zřetelně slabší, než původní verze. Jejich postavy jsou tentokrát jen povrchními figurkami a nezachrání to ani Tom Hanks v hlavní roli. Největší slabinou je obecně scénář, kvalita dialogů je neuspokojivá a komedii zkrátka chybí humor. Celkový dojem 45 %. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní 89 krát slovo "fuck". (Karlos80)
  • Bruce Cambell si střihl cameo „ochranáře zvířat“ na place ve filmu natáčením reklamy na psí potravu. (imro)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama