Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (184)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii to byl jasný plný počet. Kombinace depky a luxusní kombinace suchého a štiplavě sarkastického humoru, kdy Tony každého na první dobrou nekompromisně stírá, byla dost super. A to i v tom, že i když seriál na první dojem působí jako klasický britcom, tak jím vlastně moc není a ve správných momentech umí rychle dupnout na brzdu. První série navíc předvedla moc hezký dějový oblouk a působila příjemně uzavřeně. Přesto ale byly natočeny další dvě série, které už působí trochu navíc a jen se nimrají dál v tom, co už bylo předtím řečeno. Tony se už nechová tak "agresivně", už to není taková sranda, ale spíš taková melancholie. Přesto si svým feel-good writingem, nesmírně sympatickými postavami, líbivým skoro až romanticky působícím britským maloměstem a jakousi snahou o navození každodenní rutiny After Life drží, i přes bolestivá témata, neskutečně pohodovou a podvědomě civilní atmosféru až do konce. Trochu mě mrzelo, že ve třetí sérii chybí některé oblíbené postavy a obsahově už tomu skutečně zlehka docházel dech, ale finální emocionální horská dráha plná drobných postřehů o životě v podobě finální epizody výsledný dojem vystřelila opět na vrchol. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi fakt nesedlo... hromada sentimentálních, dojemných keců v hábitě Gervaisově černohumorným poker faceu. První serií jsem se prokousal i přes to, že už jsem to chtěl vypnout pod tou tíhou nudy, otravy a bezvýznamnýho tlachání o životě už u třetího dílu. Nakonec se to vyvinulo vcelku pěkně a jako celek to docela funguje... Pak začal první díl druhé serie a všichni vydepkaření protagonisti mleli furt dokola prakticky to stejný, jen se problémy posunuly jinam. Venezuelská telenovela v britském kabátě. Sorry, ale už to nedám a mám dojem, že s dalším sledováním bych musel hodnocení ještě snížit (už první díl druhé serie měl na něj vliv). ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Za mna su prve dve serie to najlepsie, co som v poslednej dobe videl a tuzobne som ocakaval tretiu seriu dlhy cas. Ricky Gervais je kontroverzny (ozaj?!) stand – up typek, herec a neviem co este, asi najviac rezonuju jeho politicky nekorektne moderovania, o to lepsie, trefnejsie a pamatnejsie su, kto nevidel, treba dohnat:)  OK, nemusi sediet ani nahodou kazdemu, ale tazko ho brat ako niekoho bez nazoru, sedeho, plytkeho a plocheho.  Mozno je pre niekoho arogantny a povysenecky (ozaj?!), ale po vzhliadnuti tohto serialu musi byt jasne, kolko citu, hlbky a ludskosti v sebe tento ujco ma. Jasne, ze si casto zachovava svoj cierny, suchy, nekorektny skvely humor, na druhej strane vie rozosmiat s citom, dojat a zatat do emocna tak, ako malokto a pritom to okorenit zamyslenim sa nad zivotom, bez patosu, bez umelych (!) slz a dojatia. Uzasne postavicky, na prvy pohlad karikaturne, v konecnom dosledku „len ludske“. Skvely serial a pritom tak obycajny... a teraz uz len (slovami klasika) finish your drinks, take your drugs and f**k off 😊 ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais je určitě velice chytrý člověk a některé dialogy jsou skutečně povedené.  Jenže jinak je to celkem otrava. Pět dílů sledujeme, jak se hlavní hrdina chová k většině lidí hnusně, aby se v posledním díle změnil a stal se z něj takřka samaritán. Jeho neustálá sebelítost a vyprávění o sebevraždě jsou tak protivné, že jsem si chvílema přál, aby to udělal a nevymlouval se na psa. Na to, že pojednává o ztrátě blízké osoby,  působí After life hrozně sterilně, povrchně, bez emocí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: S rezervou - komu se tohle nelíbí, může za to buď věk, netrpělivost (a v tom případě jsi tomu dal max dva díly), anebo jsi jen zhovadilá bezcitná p*ča. Mile sarkastická, decentní a hluboce lidská humorná smutňárna o dealování se smrtí a smyslem života, se spoustou klasických gervaisáckých témat a motivů. Hlupáctví, ateismus, zvířátka. ♪♫ 90% S02: Stejně dobrá, ne-li lepší řada - jednoduchá s hloubkou, prostor poznat lépe jednotlivé postavy, přičemž ani jedna není otravná, zármutku a srandy kopec. Nemusí to sednout všem, kdo ale rád Rickyho, tady to je jeho top. 90% S03: 80% "It’s funny, sad, and it’s not very long. Just like life." ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Druhé rodné jméno Tonyho (Ricky Gervais) manželky je Jane, což je také jméno dlouholeté partnerky Rickyho Gervaise ve skutečnosti. (MeanWhile)
  • Novinový titulek „Life of Brian“ odkazuje na stejnojmenný film Life of Brian (1979) skupiny Monty Python. (velkyvezir)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama