Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (183)

ganz 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká komedie, která občas překvapí až překvapivě silnými momenty. Samotné mětečko se všemi prapodivnými charaktery pouze doplňuje tu nostalgickou beznaděj, která se táhne celou první sérií. Ten seriál je prostě něco jiného a chápu, že to nemusí každému sednout, ale pokud máte rádi Rickyho Gervaise a jeho humor, není důvod váhat. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Rickyho Gervais, tak asi nebude překvapený filozofií tohohle seriálu. Cynismus v reakci na citlivost, zklamání a bolest, ateismus vedoucí k vážení si lidského života, nízká tolerance vůči lidskému kreténismu. To všechno je mi blízké a Ricky opět nezklamal. I tady je většina humoru v jádru docela vážná. Seriál nemá žádný velký spád a jedná se - stejně jako ve skutečném životě - o sled krátkých zážitků a scén. To ovšem neznamená, že by nakonec nepřišla katarze - poslední díl první série naopak působí až terapeuticky. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais si napsal seriál přímo pro sebe. V šesti epizodách, které mají lehce pod půl hodiny hraje muže, jemuž zemřela manželka a on tak ztratil důvod proč žít a vlastně jenom neustále uráží lidi. Chvílemi je to více povedené, chvílemi zase méně, ale celkově je to poměrně zábavná malá série na zkracení dlouhé chvíle. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší seriál se zajímavými dialogy, ale po 1. sérii to všechno začne splívat, děj už nepůsobí tak přirozeně a jeho vývoj je minimální, takže žádné zvraty nečekejte. Nepůsobí že by měl nějaké velké ambice, spíš zůstává v jedné poloze a soustředí se na různé myšlenkové pochody relativně neúspěšných lidí, kteří nejsou spokojení se svým životem. Důležité je, že nenudí a navíc poměrně rychle uteče, protože jedna série je jako se podívat na tří hodinový film. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Suché, dojemné, vtipné. Prostě chameleon Ricky! Nicméně obsah trošku pokulhává. Na jednu šestidílnou sérii akorát. Co chtěj dělat s druhou, to už moc nechápu... (edit po druhé sérii) Je fajn mít všechny ty postavičky zpět, ale bohužel mám dojem, že se tlačí pilou na city. A hlavně furt dokola. Posun vlastně žádný ačkoliv o jednu postavu přicházíme. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Druhé rodné jméno Tonyho (Ricky Gervais) manželky je Jane, což je také jméno dlouholeté partnerky Rickyho Gervaise ve skutečnosti. (MeanWhile)
  • Novinový titulek „Life of Brian“ odkazuje na stejnojmenný film Life of Brian (1979) skupiny Monty Python. (velkyvezir)
  • Tonyho pes se jmenuje Brandy a je rasou německého ovčáka. (Petr490)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama