Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série)


Jibaro (S03E09)

(epizoda)
  • USA Jibaro

VOD (1)

Obsahy(1)

Hluchý rytíř a mytická siréna si spolu skočí tanec smrti. Osudová přitažlivost říznutá krví, umíráním a touhou po bohatství. (Netflix)

Recenze (76)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nemastný a neslaný závěrečný díl o hamižnosti a krvavé ceně, kterou je člověk ochotný za zlato zaplatit. Na zpracování určitě oceňuji obrovskou odvahu a originalitu, nicméně mě roztřepaná kamera neskutečně srala a o zvuku ani nemluvím. Působilo to rušivě a místy až otravně. Byl jsem docela vděčný za krátkou stopáž. Zvolenou technickou stránku bych v delší stopáži duševně nedal. Nejeden epileptik by se u toho utřepal a udávil k smrti. Své fanoušky si to však asi najde. [64 %] ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z omalovánkovýho Avatara se mohli všichni posr*t, jak je prej inovativní a technologickej zázrak a bůhvíco ještě. Přitom nic zas tak průlomovýho nepřinesl. A když se objeví něco fakt revolučního, CGI skoro k nerozeznání od reality, s promakanou fyzikou, tak lidem najednou hrozně vadí "divoká kamera". ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Nikdy předtím jsem žádnou epizodu Love, Death & Robots neviděl, jakkoliv bych měl. K Jibaro jsme se po několika coronách a margaritách dostali na ruské party v San Pedro, kdy paní dobu vyloženě naléhala, že se na to můžeme podívat. I bez zmíněného dopingu očekávám, že by šlo o intenzivní zážitek, v našem stavu jsem se před krátkou intepretací děje z úst santkpetěrburské psycholožky odhodlal jen na otázku, kde kurva byli ti roboti? Nyní rozumím, že série nemusí nutně zpracovávat všechny titulní aspekty. A také vím, že soudě dle této epizody může i celý seriál (s očekávanou proměnlivou kvalitou) stát za to. Co se děje v epizodě Jibaro je totiž animátorská tvůrčí radost, šílená extáze v podobě chaotického podání relativně prostého děje a velmi kvalitní animace. Epizoda vypráví mytický, případně folklórní příběh, zcela účelně nezasazený do neutrálního fikčního světa, kdy v divoké krajině (dle mého připomínající Finsko) se pohybují pseudostředověké postavičky s vizáží moderních lidí ze západního světa, kteří se potýkají s jakousi nymfou, rusalkou či strážkyní jezera s velmi svérázným vzhledem. Střih a záběry jsou divoké, což přidává na intenzitě němého vyprávění. V závěrečných titulcích mě potěšilo, ale vlastně nepřekvapilo, že na snímečku dělala animátorská kapacita Alberto Mielgo, který má z roku 2022 Oscara za krátkometrážní animáček El limpiaparabrisas (nebo chcete-li The Windshield Wiper, de hecho, fakt nevím, jaký byl oficiální distribuční název). Nechci zaštiťovat mé kladné hodnocení jeho osobností, pouze podotýkám, že mi jeho styl sedí a líbí se mi. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve mě tenhle díl vyvolal určitě nejsilnější emoce, to přesto, že v něm nepadne jediné slovo. Chápu, že tenhle seriál není o dobrých koncích ale trochu mě mrzí, že musel byl konkvestador takovej kokot, k čemu mu je samotnýmu, uprostřed džungle, bez koně, pytel plný zlata :) ponaučení pro příště, když tě siréna nechce zabít ale vojet ber to! ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love, Death & Robots prozatím končí epizodou, která bude nejspíš budit ty nejrozporuplnější emoce, já se naštěstí můžu stavět na tu stranu barikády, která nebude hanit a nadávat, ale spíše chválit. Kdybych do teď neviděl nic podobně netradičního, asi bych kroutil hlavou, takhle jsem ale dokázal ocenit nejen stylizaci, ale hlavně finální soundtrack! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama