Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy miluji - tichá pomalá melancholie, nostalgické vzpomínání na staré časy, skrznaskrz sympatické hlavní postavy a jejich zajímavý příběh. Jak to dopadne, ví nebo tuší snad každý, ale o cíl cesty tady nejde - jde o tu cestu. The Highwaymen jsou zkrátka skvělý "moderní" western o dvou vysloužilých kovbojích a jejich (poslední?) fušce a Kevin Costner i Woody Harrelson v něm doslova září (velké díky komukoliv, koho napadlo dát tyhle dva dohromady). Od Bonnie a Clyda si film drží odstup, ale je to jen ku prospěchu věci - nestrhávají na sebe tolik pozornosti a působí jako plíživé nevypočitatené zlo (nejblíže se k nim dostaneme, když se k nim dostanou i Hamer a Gault, ale to už je samozřejmě na vše pozdě), nebezpeční tím, co už udělali a co udělat mohou, i tím jaké celebrity se z nich staly. V celém tom zdánlivě jasném a známém příběhu je spousta otazníků i vykřičníků, které pořád platí, a já mám dojem, že to je nejen nejlepší netflixovský film, jaký jsem zatím viděl, ale i jeden z nejlepších filmů vůbec. Třeba scénu s Clydovým otcem bych si mohl pouštět pořád dokola. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Léčka na venkovské cestě kdesi v Louisianě, výroba řešet značky Parker & Barrow a potom „manos arribas“. Pokud máte alespoň trochu povědomí o amerických 1930s a éře „public enemies“, musí vám být jasné, jak na konci padne branka. Problém ovšem je, že forvard John Lee Hancock na ni během zápasu vůbec neměl tah. Mezi Harrelsonem (který svůj texaský přízvuk snad ještě vylepšuje bramborou vloženou do úst) a Costnerem to příliš nefunguje, Newman tu a tam něco ukradne z regálů svého Shawshanku a i ta adorovaná dobovost působí poněkud uměle. Nerad se uchyluji k paušalizování, ale Netflix je zase jako definice očistce, potažmo Tottenhamu v McDonaghově In Bruges. Není to úplná sračka, ale není to ani skvělé.. Apropo, Bonnie a Clyde měli kliku, že seržant Cordell Walker zahájil kariéru u texaských rangerů později, jinak by se oni dva a jejich nový společník Strach sami přihlásili na nejbližší policejní stanici. I když vlastně nevím, jestli v tu dobu už nebyl ve službě, protože se říká, že když Bůh chtěl stvořit svět, Chuck mu řekl: „Můžeš.“ ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde uchopení z druhého konce než proslulý Pennův snímek. Asi nejzajímavější součástkou této perspektivy je filmem zprostředované mediální šílenství, které se na počátku 30. let rozpoutalo - a dnešní odraz má v dnešní "true crime" fascinaci (nejvíc pak v módní obsesi masovými vrahy). Kde ale Highwaymen pokulhávají za šedesátkovou klasikou, je chabý scénář. Film je patrně věrnější skutečným událostem, je velmi slušně nasnímaný a skvěle obsazený, jenže ani Harrelson s Costnerem nezakryjí, že vlastně není, co hrát. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší nezáživný film z produkcie Netflixu. U nich snáď fakt chýba nejaký dramaturg. Strašne pomalý rozťahaný film v ktorom pár starých páprdov pátra po slávnej dvojici zločincov. Chémia medzi Harrelsonom a Costnerom funguje tak z 50%. Proste sú to dvaja unavený ľudia, ktorý už nie sú zaujímaví ani samostatne a a ani spolu sa príliš nedopĺňajú. Ich pátranie je straľne nezáživné. Bonnie a Clyde tu sú zase úplne upozadení a a o ich zločinoch sa dozvedáme prakticky len sprostredkovane. Vďaka tomu som sa ani netešil na to ako ich dostanú. Pochvalu si zaslúži bezchybná výprava filmu. Ale napriek tomu film postráda dobovú atmosféru. Je to celý čas strašne sterilné. Akčné scény tu vlastne ani nie sú. Výsledkom je pomalá detektívka, ktorú neutiahne ani špičkové herecké obsadenie. Netflix na poli filmov znova sklamal. 5/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak a dostali sme rovnaký príbeh prerozprávaný aj z opačnej strany a keďže starý film sa na vec pozerá čisto jednostranne, tak je iba dobre, že ten nový sa na vec pozerá tiež jednostranne. Čo ale neznamená, že nikde necítiť aj traumy strany druhej (dôležitý rozhovor s otcom Clydea). Diaľničná hliadka okrem rekonštrukcie nekonečnej naháňačky bandy zločincov ponúka aj myšlienku o osudovom "turning point", ktorý môže nezvratne zmeniť smerovanie človeka až do tragického, alebo akéhokoľvek iného konca. Možno sa zamyslíte aj nad tým vlastným. Pod paľbou polície ale kvôli nemu asi neskončíte. A samozrejme sa môžeme zamyslieť aj nad posadnutosťou Američanov, ale samozrejme aj ľuďmi všeobecne, falošnými hrdinami, pričom tí skutoční odchádzajú z miesta takmer nepozorovaní... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)

Související novinky

Reklama

Reklama