Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozvážně vyprávěná oldschoolovka řízlá westernem, která se může opřít jak o fantastickou dvojici Costner-Harrelson, tak o Bonie a Clydea. Legendární pár se tu sice jen mihne, ale fakt že dvojice ex-Rangerů nahání právě je, dělá strašně moc. Jsem toho názoru, že pokud by byl film čistokrevnou fikcí, tak by šla procenta výrazně dolů a to i přesto, že se jedná o zručnou filmařinu. Nicméně o fikci nejde, takže není co řešit. 80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělý předpoklady (stará Amerika, snová dvojka v obsazení starých Texas rangerů, naháňka legendárních psanců), bohužel vlažnější v obsahu a provedení. Přesto je hned několik důvodů proč film vidět, pro mě především retro stránka a tuna pěkných záběrů slavných Fordů na cestě chudinskou krajinou za časů Velké hospodářské deprese, dějinný kontext soumraku ostrostřelců při nástupu naleštěných "G-menů" v éře J.E. Hoovera. Poloprázdný děj do jisté míry kompenzuje i Newmanova muzika, uspokojí závěrečný řešeto, i tak mi ale zklamání (přece z Costnera & Woodyho chceš dostat víc) brání oznámkovat výš. ♪♫ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V Americe jsou zhruba tři silnice, a to teď, tenkrát jich mohlo bejt tak o polovinu míň. A ono stejně trvá čtyři roky sehnat dva puberťáky v autě, aby to na sebe nakonec vzali důchodci? Já si pamatuju, jak jsem v pátý třídě rozbil sousedům šutrem okno a než jsem doběhnul domů, už tam na mě čekal obecní výbor. Holt ne všude to má pod palcem stará Kuchtová... Jinak kvalitně odvedený řemeslo. Navíc film mě kupodivu nenudil, přestože se v něm za dvě a čtvrt hodiny stane tolik, co zvládne odvyprávět Večerníček. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Každý pozná príbeh Bonnie a Clydea, minimálne ten filmový. Tento snímok sleduje príbeh z opačnej strany, príbeh bývalých Texas Rangers, ktorí dostali zákazku na zlikvidovanie gangsterskej dvojice. Ide o pomalé a poctivé rozprávanie, s dôrazom na dokonalé vykreslenie 30-tych rokov minulého storočia. Obaja hlavní predstavitelia ( Kevin Costner a Woody Harrelson ) sú starosvetsky skvelí a s precíznou réžiou posúvajú snímok vyššie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak a dostali sme rovnaký príbeh prerozprávaný aj z opačnej strany a keďže starý film sa na vec pozerá čisto jednostranne, tak je iba dobre, že ten nový sa na vec pozerá tiež jednostranne. Čo ale neznamená, že nikde necítiť aj traumy strany druhej (dôležitý rozhovor s otcom Clydea). Diaľničná hliadka okrem rekonštrukcie nekonečnej naháňačky bandy zločincov ponúka aj myšlienku o osudovom "turning point", ktorý môže nezvratne zmeniť smerovanie človeka až do tragického, alebo akéhokoľvek iného konca. Možno sa zamyslíte aj nad tým vlastným. Pod paľbou polície ale kvôli nemu asi neskončíte. A samozrejme sa môžeme zamyslieť aj nad posadnutosťou Američanov, ale samozrejme aj ľuďmi všeobecne, falošnými hrdinami, pričom tí skutoční odchádzajú z miesta takmer nepozorovaní... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)

Související novinky

Reklama

Reklama