Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem doufal v "nesmiřitelné" a "neúplatné" "skutečné detektivy", lovící legendární vraždící páreček, ale dostal jsem "jen" moc hezky vypadající (kamera a výprava na jedničku), nicméně poněkud rozvleklou a vnitřní energii postrádající retro krimi s perfektním Costnerem (Woody odvádí svůj ok standard), který se zřejmě rozhodl, že bude stárnout po "eastwoodovsku", tj. do podoby sympatického drsňáckého mrzouta. 60 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně obyčejné, že bych víc průměrný film těžko pohledal. Duo Costner a Harrelson jsou dva rangeři v důchodu, kteří jsou povolání na dopadení zločinců, kteří si jezdí všudy možně a zabíjí lidi na potkání. Problém je v tom, že o hlavní dvojce nedostaneme žádné info ani jejich background, takže si k nim jako diváci nemůžeme vybudovat jakýkoli vztah a k hlavní dvojce záporáků nedostaneme úplně stejnětak žádné střípky informací, ba je dokonce až do závěru nevidíme na plátně, a tudíž ani nevíme, kdo to vlastně je. Výsledkem je dvouhodinové putování z místa na místo a jen jízda na setrvačnost až do závěru, který se ani vlastně nedá nazvat jakýmsi finále, protože ani v něm se nic nestane. A tak se ptám, co že nám film měl dát? Vizuálně i technicky je totiž film "oukej" a herecky taktéž (ikdyž narovinu tady Costner ani Harrelson nemají moc co hrát, jelikož kromě jejich občasných dialogů a chladných tváří tady divák nedostane skoro nic), ale ten scénář je prostě neskutečně suchý a trestuhodně prázdný. Celkem bída. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosferická, neakční krimi z třicátých let, která se výrazově malinko podobá Untouchables/Public Enemies, nicméně zaostává režijně, kompozicí scén, stupňování napětí i akcí. Costner a Harrelson jsou tahouni a jejich cynické duo je jasné gro filmu. Bohužel hlavní záporáci dostávají trestuhodně málo prostoru a vše kolem nich je vlastně jeden velký kraťas. Jako robustní kriminálka nedostatečně velké, jako komorní drama dvou obstarožních detektivů OK, ale ambice zřejmě byly vyšší. Netflix si to ale každopápadně může odškrtnout z listu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix po Triple Frontier tasí další eso z rukávu a to jest dobová chlapácká Western/Gangsterka z 30. let, kde vynikající dvojice Texas Rangerů Costner a Harrelson jsou v patách legendární dvojici Bonnie a Clyde. John Lee Hancock perfektně zachytil atmosféru Jížní Ameriky 30. let ( kostýmy, auta a zbraně nádhera) a dá se říct, že dal šanci dvěma hvězdám na solidní Comeback, protože oba dva tu předvádí výtečnou práci podpořenou kadencí hlášek. Režijně, herecky, vizuálně i atmosféricky bezchybné, jediným mínusem může být pomalejší tempo, ale já se bavil slušně celý film. Highlightem je rozhodně Costnerův nákup zbraňí, Woodyho sólo na toaletách, historka s bandity a závěrečný masakr. "Clyde might be the king, but I am a Texas Ranger! You litte shit!" 80% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde uchopení z druhého konce než proslulý Pennův snímek. Asi nejzajímavější součástkou této perspektivy je filmem zprostředované mediální šílenství, které se na počátku 30. let rozpoutalo - a dnešní odraz má v dnešní "true crime" fascinaci (nejvíc pak v módní obsesi masovými vrahy). Kde ale Highwaymen pokulhávají za šedesátkovou klasikou, je chabý scénář. Film je patrně věrnější skutečným událostem, je velmi slušně nasnímaný a skvěle obsazený, jenže ani Harrelson s Costnerem nezakryjí, že vlastně není, co hrát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)
  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)

Související novinky

Reklama

Reklama