Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to není špička celé série, nejsou zde známé postavy z dalších řad, hudbu nemá na starosti Morricone, ale přesto je to obdivuhodné - detektivní seriál bez logických kiksů, s reálným a uvěřitelným příběhem, kde ti dobří nakonec nemusí vyhrát. Pamatuji si, jaká to byla v 80. letech bomba - zaslouženě. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří sérii vzniknou čtyři hvězdy. Na tento, bezpochyby jeden z nejlepších seriálů, který italská tv vyprodukovala co do kvality zpracování tak i do pojetí o organizovaném zločinu, jsem nikdy nezapomněl. Když jsem sledoval prvně byl jsem kluk a houby jsem ději rozuměl. Zůstal ve mě pouze hudební motiv. Dnes přidám i perfektní dialogy, slušné herecké výkony a dějovou pestrost. Marné snažení, které společně s komisařem sledujeme vzbuzuje pocit zbytečnosti a dojem, že mafii nelze nikdy a ničím porazit. Skvělý počin let osmdesátých. Důvody proč státem kontrolovaná československá televize tento seriál uvedla je zřejmý, ale to je nám všem z hlediska filmového dnes jedno. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezapomenutelná hudba - Ennio Morricone, Riz Ortolani, Gino Marinuzzi. Tento seriál je jednoznačně z těch nekomediálních nejlepší. Postava samotného Corrada je naprosto geniální. Skvěle vybraný herec, skvěle vypíchnuté vlastnosti hlavního hrdiny, ale i celé mafie. Není divu, že si mafie údajně tehdy začala dělat obavy. Avšak začít s jedním člověkem v čele proti celé mafii, to už musí mít člověk kuráž a tu Corrado bezesporu má a bere to dech i po téměř třiceti letech (psáno 2010). Co oceňuji ale nejvíc je, že Corrado se chová jako opravdový chlap. Většinou ví, kdy má mluvit a kdy naopak. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

V době, kdy to u nás premiérově běželo, to byla samozřejmě v tom našem normalizačním úhoru špičková záležitost. Ale i teď po letech musím rád konstatovat, že stárnutí u tohoto seriálu probíhá velmi milosrdně. Pořád je to velmi působivé a neokázale realistické. Placidův přerod ze sebejistého, energií nabitého kriminalistického rytíře v rozsypaný uzlíček nervů po únosu a následně v okoralého mstitele je brilantní. I mě občas v první sérii trochu otravovaly opakující se Cattaniovic manželské výstupy, ale uznávám, že měly v příběhu své místo a pro komisařův "psychologický profil" i své opodstatnění. Můj nejoblíbenější padouch? Jednoznačně Périerův advokát Terrasini. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)
  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)
  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama