Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Je jasno, že tohle je seriál pro cílovou skupinu, jako je to u většiny takových, co mají hlavu a patu a přitom dostává od všech hvězdičky a odpady. Já tenhle seriál zbožňoval od začátku, mám prostě rád serály o nadpřirozenu v našem světě. Problémy postav a postavy jsou udělaný tak, že se do všecho snadno vžiju, a v delší perspektivě má Charmed i dobře rozpracovanej děj (zatím, neviděl jsem ještě všechny série). Každopádně, pro mě super zábava s prima zážitkama, a hlavně, s hodně velkou dávkou fantazie jak nabízenou, tak zřejmě požadovanou. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to docela žral, ale dnes už si vlastně nejsem ani schopen uvědomit proč to... Silně feministický seriál (jo jasně, jsem netolerantní chlap bez smyslu pro jemnocit a ženskou duši, ukamenujte mě), kde hlavní hrdinky skrývají pod množstvím líčidel superschonposti, supersexappeal a superintelgienci, kterýmžito se nic nevyrovná. Démoni jsou zde jen do počtu aby házeli rádobytvrďácké hlášky a poté byli více než trapně vymazáni z povrchu zemského, mají-li štěstí tak rychle a bezbolestně. Zde bych mimochodem dal k dobrému scénu, kdy Piper na jakéhosi démona házela ohnivou kouli, ale minula, démona zasypala skříň, on se zvedl, oprášil si levý rukáv, pravý rukáv, podíval se na Piper, chvíli postál a ona ho po asi 10 sekundách zničila druhou koulí... * hvězdičku dávám za magii, * za Colea, který celý seriál táhl (takže díly, v kterých není automaticky o hvězdičku míň :-)) a * za úvodní znělku....jinak se dá spíše kritizovat, než chválit. Dlouho kritizovat. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý som miloval a pravidelne sledoval. Už len pre herečku Holly Marie Combs to stálo za to. Výborne sa ukázala aj Alyssa Milano a tiež Julian McMahon, Drew Fuller či Brian Krause. Vždy som sa tešil na nové príbehy, na nové rozplietanie vzťahov. Veľmi ma zamrzel rozchod najmä Phoebe a Colea, keď Julian prijal ponuku na iný seriál NIP/TUCK, čo ma veľmi mrzelo a podľa mňa urobil chybu. Pod taktovkou Alyssy, Juliana, Briana, Holly či Drewa a nakoniec aj svetlému prekvapeniu Kaley Cuoco, by sa tento seriál stal legendárnym. No nanešťastie sa zaradí do histórie ako perfektná vec, ktorá však stratila svoje čaro, niekedy asi aj dej aj scenár. Ku koncu sa mi to už nepáčilo, ale ani začiatok a stred neboli niekedy svetoborné, lebo každý diel sa často podobal ako vajce vajcu, len pribudol nový démon, či zloduch a bola menšia zápletka. Ale za svojich obľúbencov a ich skvelé stvárnenie postáv si tento seriál zaslúži 60%. A na rozdiel od väčšiny som rád, že trval toľko rokov takisto ako pri Dva a pol chlapa. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Největším kladem je title song - How Soon Is Now od Love Spit Love...zbytek je zábavný v první sérii a potom v první sérii po decentním přeobsazení:) Jde o klasický seriálek z rodu Buffy, Angel a spol. Akce tu není tolik jako u sousedů, ale i mystično je jaksi zvláštně populárně pojaté a mám dojem, že znalci fenoménu jménem wicca by se docela divili, kdyby se s tímhle dílkem setkali...anebo taky ne, nevyznám se, ale takhle to snad nefunguje, že ne? Uklidněte mě někdo:) ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Tá snaha vytvoriť nejakú mytológiu a osudovosť okolo troch nafintených bábik je naozaj smiešna. Prečo dávam dve hviezdy? Sám neviem... Mizerné triky, nulová výprava a fakt, že "Čarodejnice" akosi nezaregistrovali, že seriály sú už trošku inde, ako trikmi, tak spracovaním, majú plné práve donútiť ma dať tomuto seriálu odpad, ale niečo mi v tom bráni... ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (77)

  • Animace jednoho přenesení, v originálním jazyce nazvaném orbing, vyjde tvůrce na 3 000 amerických dolarů. (Kity162)
  • Make-up design pro Balthazara byl založen na stejném principu jako make-up, který byl použit pro Darth Maula v první epizodě Star Wars (1999). (Dino07)
  • Shannen Doherty a Alyssa Milano ve skutečnosti neměly při natáčení příliš dobré vztahy. (LittleMonste)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno