Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kurva, jak já tuhle sračku nesnáším! "Kvalit" To je vražda, nachcala... to sice nedosahuje, ale se vší zarputilostí se jim blíží. Vždycky mě na tom fascinovala schopnost režiséra natáhnout s bídou povídkový děj na hodinu a půl. Samozřejmě tomu pak odpovídal obsah. Ta jedna půl hvězdička je za Juliiny hezké dcery. 10% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kandidát na nejangažovanější (=politicky nejkorektnější) seriál všech dob. Zvláště dcery slavné detektívky by zasloužily výletní jízdu mlýnkem na maso. Hanba mužům, kterým "emancipovaná" Lescautová vládne. Co to s těma Francouzema je? Země, která detektivnímu žánru vládla, v současnosti plodí blitky bez děje, zato s patřičným zastoupením menšin a žen. ()

Reklama

macek166 

všechny recenze uživatele

zdařilý francouzský seriál s velice rozvinutými zápletkami, kterému sice chybý rychlý rozjezd (už pro jeho délku), ale oproti moderním detektivkám, plných efektů a právě rychlých rozjezdů, je to seriál se stále novými nápady a žádný nový díl není jak ten předchozí (což se o těch nových dá jen těžko říct)... hlavní hrdinka není ani výstřel z čistého nebe ani neurazí. sic vypadá obyčejně o to víc překvapí.. Kdo u seriálu vydrží prvních dvacet minut, toho každý díl chytne... ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Slaboučké 2 hvězdičky. Na usnutí dobré, na občasné potěšení francouzskými reáliemi též. A ano, existují mnohem bídnější seriály, jež však mají štěstí na charismatické (nebo aspoň sympatické) hlavní představitele.------------- Edit: V posledním díle zjistíme, že se hysterka minula povoláním... Hvězda dolů a pryč! ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že s tímto seriálem v televizi jsem vyrostla, takže nedovedu být objektivní, tím míň, že Véroniqie Genest mám dost ráda, nejen, že je to sympatický diblík, ale i krásná žena. A ač dabing Veroniky Gajerové tu není vysoce hodnocen, já mám její hlas u Julie ráda. Ale uznávám, že se to nedá rovnat (a ani se nedivím při tom počtu epizod) třeba s Hlavním podezřelým (Helen Mirren) a apod. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Hned na začátku nemá N'Guma (Mouss Diouf) ve voze Peugeot 405 kombi vnitřní zpětné zrcátko. Na místě vraždy ale už ve voze zrcátko je. (marcel5)
  • V čase 01:07:00 má mercedes Balata (Jean-Marie Winling) přední registrační značku 666FGH78, avšak zadní 750FGF78. (marcel5)

Reklama

Reklama