Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ač hollywoodský biják, přesto film s inteligentním scénářem, který využívá formát hororu velmi důmyslným způsobem. Nadpřirozené jevy zde neslouží ani tak k vyděšení diváka, jako spíše k zachycení strachu hlavních postav z vlastních nekontrolovatelných instinktů. Proměna ve vlka je tu symbolem pro podlehnutí zvířecí vášni a zatímco u postavy Jacka Nicholsona je tato transformace spojena na jednu stranu s osvěžením, vyvolává v něm též strach o dobře zavedený rodinný a kariérní život. James Spader naopak své zvířecí podstatě dává dobrovolně celou kontrolu, čímž se jeho jediným morálním kompasem stává zákon džungle, kde vyhrává pouze ten nejsilnější. Jeho postava slizkého kariéristy nemá chybu. Celkově bych vyzdvihl herecké výkony. Michelle Pfeiffer mi pravidelně bere dech a tento kousek není výjimkou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Vybrala jsem si tento film už kvůli obsazení, dva moji oblíbení herci najednou, to už bude nářez! Zaujala mě povaha Willa, jak bral naprosto flegmaticky přeložení do Evropy, od té doby co ho pokousal pes, začaly se mu zlepšovat smysly, tahle změna byla ve filmu velmi dobře pojata. Začátek je seznamovací a také se objevují problémy, nejen že jeho zástupce je zvolen na jeho místo, ale ještě zjistí, že má poměr s jeho ženou. Do toho se Will seznámí s Laurou, která ho zaujme - zároveň dcera jeho šéfa. To jsou paradoxy života... svět je malej a tady tomu není jinak. Velice se mi líbily záběry kamerou, Nicholson se na roli opravdu hodil, jeho ostražitý běh už nevypadal jako lidský a takovéhle detaily provází celý film. Také jsem ráda, že jsem si mohla vychutnat jeho hlas v původním znění. Je pozoruhodný, jak jen oční čočky člověka tak moc změní, Nicholson se do role vžil a tudíž hrál přesvědčivě chlapa v práci a bravurně měnícího se vlka. Přitom se sám cítí líp než kdykoli předtím. Co mě šokovalo, s jakým klidem bere Michelle Pfeiffer tuto záležitost, dokud tomu neuvěří na vlastní oči. Podle mého názoru je film tak akorát napínavý na vybrané téma a na dobu tvorby snímku. K celému dílu tu vyniká odpovídající hudba, která zapadá do pochmurného prostředí. Poslední scéna je velmi napínavá a děsivá a konec? Geniální. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlk je čisté psychologické drama a one man show Jacka Nicholsona. Z hororu si bere jen motiv lykantropie, strašidelný však není. Nicholson předvedl uvěřitelnou proměnu člověka ve vlka, což s jeho charismatem nebylo zas tak těžké. Zdárně mu sekunduje Michelle Pfeifferová a trojici doplňuje slizký James Spader. Co je člověk ochoten udělat pro to, aby získal co nejlepší pozici ve firmě? Někdy všechno! Hororovou atmosféru má úvod, kdy se Nicholson vrací domů noční krajinou, kde na silnici srazí vlka, a pak až samotný závěr. Souboj vlkodlaků ctí žánr a patří k nejpovedenější části filmu. Pfeifferovou pak kromě zdokonaleného čichu prozradí žloutnoucí panenky... Zajímavost - k zabití vlkodlaka nebylo potřeba stříbra. Speciální efekty měl na starost mistr Rick Baker, který se proslavil nejen prací na Americkém vlkodlakovi v Londýně či Vytí vlkodlaků. K původním třem hvězdám jsem nyní přidal čtvrtou. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Horror to určite nie je, ale moje sklamanie nepramení z tohto konštatovania. Kríženie žánrov /a vlkov s ľuďmi/ naopak obľubujem, ale tomuto gulášu z ľudského mäsa si moje chuťové poháriky nenašli cestu: Nicholson je chvíľami roztomilo zlý a inokedy nechcene smiešny, predvídateľný dej rozrieďuje zúfalá nuda a duchaplnosti tu predsa len nie je toľko, aby sme uverili režisérovej snahe o druhý, prípadne tretí plán. Ani neviem, komu je ten film vlastne určený, hoci podľa tunajšieho hodnotenia asi pomerne širokému publiku. Klasický trojhviezdičkový film, ktorému zrážam jednu HVIEZDU práve preto, že svoje slabiny tak bohapusto schováva za HVIEZDNE obsadenie. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (19)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Mia Farrow byla navržena do role Charlotte Randallové. Společnost ale váhala, protože Mia byla v té době dost kontroverzní, a tak musel režisér Mike Nichols dost bojovat, aby ji studio obsadilo. Mia musela přistoupit na srážku z platu, ale nakonec si ve filmu stejně nezahrála kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 7. dubna do 28. července 1993. (Varan)

Reklama

Reklama