Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (871)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Děj je prázdný jako láhev vodky po kolovačce na pokoji české fotbalové reprezentace, za to je plný logických chyb. Nicolas Cage tentokrát šlápnul do pořádně velkýho lejna a vyhrabat se z něj nebude tak lehký. Základním nedostatkem filmu kromě nulového děje je prachbídný záporák, lépe řečeno záporáci - i když jsou vizuálně dobře zpracovaní, nepředvedou lautr nic - vyžerou si Pohled pokání a končí. Doufám, že nečekáte nějakou choreograficky zmáknutou bitku, protože nic takové se neděje. Ghost Rider v nejlepším zatočí ohnivým řetězem nebo vrhne jeden dva plamínky a všechno je vyřešeno. Jak jen jsou ty postavy ubohé! Abych pouze nekritizoval, líbil se mi Peter Fonda v roli Mefistofela - zdaleka nejcharizmatičtější článek filmu, dále první metamorfóza Cageovy motorky má v sobě eleganci a mystičnost, několikeré obrazy jsou úchvatné (epická jízda ohnivé motorky a ohnivého oře po ztemnělé planině či scéna jízdy po mrakodrapu) a plusovým bodem je rovněž dynamický soundtrack. Vše ostatní je bohužel odpad! Eva Mendes je nudná a nehraje nic. Jak jsou některé vizuální efekty výborné, tak jiné strašně zaostávají (třeba zrovna Ghost Riderova lebka je hrozná). Tahle komiksová předělávka se nezdařila a to si film nechal otevřená vrátka pro pokračování, které vzhledem k výdělkům pravděpodobně přijde. 110 miliónů dolarů(rozpočet)/223,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Udělat z comicsové předlohy romantickou komedii s minimálním citem pro originál? Tak přesně tohle udělal Mark Steven Johnson s Ghost Riderem. Neskutečně zkratkovitý a nevhodně komediální film, který zachraňuje především druhá půle, kdy se konečně dostane ke slovu Ghost Rider, který se jako jediný podobá svému předobrazu z comicsu, tudíž je správně temný a drsný. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Klasická popcornová záležitost kvůli kterým se chodí do kina. Bohužel zpracování tohoto comixu mohlo dopadnout asi tak stokrát lépe. Nicolase Cage mám velmi rád a patří mezi mé oblíbené herce, ale do role Ridera se moc nehodí. Eva Mendes je tu kvůli něčemu jinému než hraní, ale co si budem nalhávat kouká se na ni sakra dobře. Ghost rider by si určitě zasloužil i lepšího a věhlasnějšího režiséra, protože to co za 100 miliónů dolarů vykouzlil Mark Steven Johnson není moc ohromující když vezmem v potaz, že Transformers stáli 150 miliónů. Kromě režie se Johnson vyřádil ještě na scénáři :). Dvě hvězdičky a ani o kousek víc...... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Legenda o ďáblově jezdci. Každá generace prý má jednoho. Zatracence, jenž je nucen putovat a sbírat duše propadlé peklu..... Ve většině případů zdařilá výtvarná a efektní podoba, super obraz a celkem dobrá muzika. Příběh ? Nečekejte žádnou story, na kterou do smrti nezapomenete. Průměrné komiksové dílko, na které se zřejmě ještě někdy podívám. I když je N.Cage stále horší a horší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekomu v ére "inteligentných" komiksoviek (Blade, X-Men 1, X2, Hulk...) napadlo investovať prachy do takejto blbosti. Možno si myslel, že práveže komiksové snímky potrebujú konkurenciu práve v podobe podobných oddychoviek. Ale to sa mýlil resp. možnože nemýlil, ale aj blbosť musí byť spracovaná dobre. inak je, paradoxne, nudná. Ako Ghost Rider komiksového fanúšika Nicolasa Cagea, ktorý tak dlho čakal na svoju komiksovú príležitosť, až tvrdo a pravdupovediac aj dosť komicky narazil. Letmo nahodené/načrtnuté postavy po sebe s diabolskými úškrnmi hádžu horiace počítačové gule, oháňajú sa trápnymi siláckymi hláškami („Zľutovanie!“ – „Zľutovanie došlo.“), logika si naordinovala nekompromisnú dovolenku a ide len o čo najmasívnejšie zahltenie zbedačeného diváka čo najpočetnejšími vizuálnymi orgiami, ktoré zatláčajú (beztak riadne riedky) príbeh do tmy. Pripočítajte si k tomu "fenomenálne" výkony Cagea a nešťastnej Evy Mendes. Pritom režisérovho predchádzajúceho Simona Bircha mám rád. A áno, smejte sa mi, ale aj Daredevila. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) se do filmu tak ponořil, že spolupracoval i na scénáři. (imro)
  • Podoba filmového Ghost Ridera bola vytvorená podľa skutočných CT snímok (počítačová tomografia) lebky Nicolasa Cagea. (Greenpeacak)
  • Vysokorozpočtová adaptace příběhu druhořadé komiksové postavy vydavatelství Marvel stála studio Sony 110 milionů amerických dolarů. Je to zhruba o 35 milionů víc než bylo v původním plánu, protože zakončení příběhu a nové speciální efekty si vyžádaly další finance. Premiéra se posunula z léta 2006 o půl roku a režisér dokonce investoval do triků vlastní peníze. Snímek debutoval na první příčce amerického žebříčku návštěvnosti (16.-18. 2. 2007) s obratem 45,3 milionu a jeho celkové severoamerické tržby dosáhly sumy 115,8 milionu dolarů, ty celosvětové pak 228,7 mil. (imro)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama