Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (161)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sofistikovanost gentlemana je vždy pouhou maskou." Nápadité a zábavné oprášení klasiky a zažonglování s ní ve stylu Sherlocka, jehož fenomenálnost ale tvůrci nezopakovali a zřejmě ani nechtěli. Pietní rozjezd prvního dílu mě nejdřív zklamal, ale naštěstí se to záhy začalo předloze vzdalovat a navíc to byl díl nejhororovější. Pojmout druhý díl jako christieovský whodunnit na lodi mapující plavbu Demeter byl výborný nápad, ale výsledek zklamal, stejně jako třetí díl konečně frčící v plném sherlockovském módu. Draculovy dvojsmyslné hlášky spíš otravovaly, ale Claes Bang jako Dracula dobrý a Dolly Wells jako Agatha skvělá, ta mě bavila moc. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, možná jsem čekal, že to bude krapítek lepší, když je to od tvůrců mého oblíbeného Sherlocka. Hororové scény jsou velice intenzivní, což je super. Humor je také povedený. Drákula sice není tak skvěle vizuálně pojatý jako tenkrát ten Oldmanův, ale v rámci výpravy mě toto bavilo víc. Ano, poslední epizoda je sice trochu divná, ale prvé dvě části mě celkem bavily, hlavně tedy první epizoda. + Odkaz na Sherlocka Holmese v první epizodě potěšil. 6/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už výjimečně jednou za uherák zkouknu nějaký seriál, hodnotím ho vcelku a ne po jednotlivých dílech. Ale tady je separátní hodnocení na místě, protože: 1.díl ***** (záživné a svěží, i když hodně volné zpracování transylvánské části Stokerova příběhu, sestra Van Helsing (sic) je sexy, oravské exteriéry potěšily, velká spokojenost) 2.díl *** až **** (atmosféra na vymírající lodi je stále příjemně temná a závěr vzbudí překvapenou zvědavost, ovšem trochu nakrkne křečovitá multirasovost a scénář je už "nenápadně" směrovaný na popkulturní diváctvo) 3.díl ** (přenesení do současnosti by vůbec nevadilo, naopak, děj je ovšem nabušený WTF momenty, podbízivost popkulturnímu obecenstvu je bezostyšná, všemi (i teploušem) milovaná a obdivovaná "krásná" Lucy je šeredná a totálně vypatlaná polonegerská polokurva, melodramatické rozuzlení s Draculou a prapraneteří nebo kým Van Helsingovou dost pitomé a pevně doufám, že závěrečný obraz odkazující na známou fotku Johna & Yoko nenaznačuje nějaké další pokračování. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo- zase ten případ, kdy mě trailer navnadil, ale celek zůstal daleko za očekáváním. První dva díly se dají se shovívavostí zkouknout (protože se odehrávají v minulosti), i když mají slabiny, ale epizoda "Temný kompas" je naprosto šílenej bizár, kterej to všechno posílá do kopru. To, že tvůrcům vyšla sázka na zmodernizovanou variaci příběhů Sherlocka Holmese přenesením do současnosti neznamená, že to samé bude fungovat i v případě Draculy. Popravdě je to dost šílený a nějakou chvíli se z toho asi ještě budu vzpamatovávat. Pokud někdo ještě natočí dobrou adaptaci upířího hraběte, nebo dobrou variaci na to téma, tak tomu dotyčnému budu líbat ruce, ale nevidím to optimisticky vzhledem k tomu, že poslední dobrý film se natočil v roce 1992. A to už je dloooouho... ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Zklamání. První epizoda byla přitom docela fajn. Historicky poutavá, zábavně vystavěná a ironicky svázaná známou legendou. Druhá epizoda však hodila do koše logiku, rozumné chování postav a plula (doslova) už jen v průměrných vodách. Závěrečná epizoda byla tzv. kolíkem do srdce. Jakousi nezajímavou a šedivou patlaninou, která absolutně postrádala odůvodnění, proč dostala nová vize zelenou. Je to škoda... neboť Claes Bang si to dává a technicky jde o (na britské poměry) solidní labůžo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama