Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mám z toho hrozně schizofrenní pocit, protože je to Moffat se všemi svými klady i zápory... Má to fajn nápady, občas výživné dialogy. Sestra/doktorka Hellsingová je k sežrání (takový nepřiznaný Dr.Who.. stejně jako je celá tahle minisérie nepřiznaným Dr.Whoovským speciálem z paralelního vesmíru), Pak to ale Moffat zase jednou, ve zdání své geniality, překombinovává aby z toho sem tam vylezl nějaký cool twist, který ale s předstihem prokoukne každý kdo už pár moffaťáren nakoukal. Bang mi sednul do role teprve až ve třetím díle. Papírem šustící fóry vyšly v cca 50% ....Popravdě mě to více sralo než bavilo, ale občas tam z toho hemžení nesourodých nápadů vyskočilo něco trefného, nebo sympatického, takže dejmetomu průměr. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Claes Bang to táhne na svých ramenou jako Arnold Schwarzenegger kládu v Komandu od začátku do konce... ale ani on ty tři díly sám prostě neprodá. A je to sakra škoda, protože ukazuje nejen jak skvělý a charismatický a zábavný dovede být, ale především je na něm vidět, jak strašně ho ta role bavila. Což ostatně platí i o Dolly Wells, jejíž imrvére se rouhající jeptiška Agatha je highlight úvodní epizody. Což je bohužel také jediná epizoda, která za to opravdu stojí. Je to absolutně ze řetězů urvané převyprávění Harkerova pobytu v Drákulově hradu a posléze v klášteře – převyprávění stylové a zábavné a upřímně vtipné, jež vás nechá žíznivé po dalších dílech. A ta bohužel nenaplní očekávání ani zdaleka. Druhá epizoda je vlastně slasher – se všemi pozitivy i negativy. Koukáte na Drákulu, jak postupně likviduje posádku Demeteru, a na posádku Demeteru, jak se snaží přijít na to, kdo z pasažéru je likviduje. Což pro diváka nefunguje a ani nemůže fungovat jako detektivka, ani jako horor a snad ani jako film, protože je to prostě hloupé a i ten geniální Claes Bang to důstojně ustává s vypětím sil. A pak přijde finále... a Claes Bang je opět v plné síle, zábavně dělá 21. stoletím zmateného upíra, skvěle si nahrává s Gatissovým Renfieldem a opět to není chytré, ale ve spoustě věcí je to dostatečně zábavné a člověka skoro zamrzí, že se v tomhle zasazení neodehrává celý seriál. Ale pak přijde, ehm, absolutně všechno se Zoe a vysvětlování upírských pověr a fakt špatné převyprávění příběhu Lucy a ještě horší vyvrcholení a vy doufáte, že Moffat už nikdy nic nenapíše a Gatiss zůstane jenom u herectví. Takže vlastně dost rozporuplný začátek roku. Hádejte, co v mé top 10 letos figurovat nebude. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Takže budeme na začátku pozitivní. Dánský objev Bang je v roli Draculy perfektní - zároveň dokáže být odpudivé, zákeřné, zlé monstrum (tak ho i Stoker napsal) i šaramantní aristokrat s charismatem a sebevědomým Jamese Bonda. Moffat s Gattisem mu do úst vkládají postmoderní hlášky ("You looked a bit... drained." / "You are - after all - what you eat."), věříte mu, že je to chladnokrevná bestie, a přeci jste k němu přitahovaní jako můra k ohni. Plus vzdává poctu Lugosimu a Leemu. První díl má pevný scénář, nádherné lokace (Slovensko!) a skvělé scény mezi Draculou a sestrou Agathou a hlavně Draculou a Jonathanem Harkerem, který tu konečně dostává prostor a úctu, kterou si tahle chytrá a statečná postava zaslouží. Jo, a ty hororové momenty jsou luxusní. Druhý díl je spíš detektivka (na lodi Demeter umírají lidé a mezi přeživšími je jeden z nich vrah, muhaha, kdo to asi bude). Bang tenhle díl táhne a jsou tu rozkošně ujeté momenty, jako když Dracula zabije bavorského člena posádky, aby mohl plynně mluvit s německou aristokratkou. Už tady mi ale bylo divné, proč se tvůrci tolik soustředí na postavy, které stejně zemřou, když na zbytek story mají už jen jeden díl - a to ještě loď nedorazila do Anglie! No a pak přišel třetí díl. Nebudu říkat, že kazí celou sérii, ale je jednoznačně nejslabší, nejmíň drží pohromadě a nové postavy jsou špatně napsané a nezajímavé. Jako by dva díly dali do jednoho a vznikl zmatený guláš. Škoda, škoda, ale nebudu tvůrce házet pod autobus. Koneckonců stvořili skvělé dva první díly a představili nám Banga, luxusní scény a originální chvilky. Jen ať už sakra k duu Moffiss přidají dramaturga, který jím rozmluví ty nejujetější nápady. Ale ruku na srdce, radši ujeté nepovedené nápady, než stále tu samou nudu, kterou nám cpe Disney. 70 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když pominu Leslieho Nielsena v Drákulovinách, hrabě asi nikdy nebyl zábavnější. Ne, vážně, já se jeho novou verzí strašně moc bavil a schválně jsem se mezi jednotlivými díly nedíval sem do komentářů, protože mi bylo jasné, že se tady bude hodně nadávat. A taky že ano. Kdekomu hne žlučí to, co scenáristé provedli se Stokerovou předlohou, ale ruku na srdce, stáli jsme vůbec o její bůhvíkolikáté převyprávění? Já tedy ne, už po upoutávce mi bylo líto, že tvůrci Sherlocka nezasadili Drákulu také do současnosti, jenomže stačila první epizoda, aby mi to bylo úplně jedno. Po klasicky pojatém začátku se děj rychle vydává jinými (i když povědomými) cestami a je to víceméně klasický horor s jedním překvapením za druhým. Druhý díl je jako detektivka od Agathy Christie, a když si na konci řeknete, co se asi proboha bude dít v poslední části, přijde další překvapení. Je to odvážné, originální i zábavné, celou dobu si to je jisté tím, kam to kráčí... No výborná věc. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Od nechutností a trochu srandy až k promyšlenému a sofistikovanému konci. Prožil jsem za ty tři díly skoro všechny možné emoce od negativních až po ty pozitivní. Trochu bych vyčlenil třetí díl, který mi moc do kontextu nezapadá, ale to bych všechny nechal přijít o to nejlepší v mých očích. Pro plno lidí to bude velmi rozpolcené, ale já si v tom to svoje našel a mohu doporučit. Mimochodem super výkon od Drákuly (C.Bang). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama