Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Ano, není to bůhvíjaký skvost, ale vždycky jsem se na to rád díval a Džejár byl mým oblíbencem. Se ségrou jsme si vzali dětský kufřík s obrázkem Šmoulů, nastrkali do něj pár "dokumentů" a na jednoho z největších seriálových sviňáků si dokonce hráli. No a ta Bobbyho zdánlivá smrt a Pamelin sen, roztáhnutý na třicet dílů, to byla lahůdka... :-) (63.) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ale tak buďme soudní. Kolik lidí, respektive celých rodin, se na tohle v 90. letech dívalo. Ano, to samo o sobě nesvědčí o kvalitě, ale minimálně to napoví. Prostě Dallas podle mne patří k tomu nejlepšímu, z dramatické seriálové tvorby, co bylo natočeno. Přiznávám, není to Živago, ale to snad ani nikdo nečekáte. Jestli ano, tak srovnáváte neporovnatelné. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

nezapomenutelná doba, kdy k nám tento dinosaurus dorazil :-)) v dnešní době béčkových telenovel (existuje snad nějaká áčková? :-D) Dallas předkládal aspoň nějakou kvalitu, zajímavé prostředí, pořádného záporáka, vnadné blondýnky...prostě a jednoduše nejlepší soap opera všech dob :-)) a jak jsme se u toho zasmáli (oproti křečím, které nám navozují telenovely jihoamerické provenience) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Americký seriál braný za klasiku žánru. V USA je jako ten druhý po Dynastii, ale do Čech se dostal jako jeden z prvních po roce 1989 a tím si vytvořil náskok před ostatními v době, kdy zde vládlo proamerické nadšení. Jednoduché příběhy o bohatých lidech s opakujícími se zápletkami plní svůj základní účel pro pobavení u žehlícího prkna. Zatímco dnes se nekonečné seriály točí pouze v interiérech stejných oranžových kulis, tak možná v budoucnu někdo ocení množství exteriérů a interiéru v Dallasu a herce, jejichž jména si lidé pamatují i deset let po skončení posledního dílu ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jenom jednou u mě byl Dallas populárnější než když za něj loni hrál Jarda Jágr. Byly to časy, kdy jsem si u tohohle nekonečného příběhu nechával podepisovat poznámky v žákajdě, psal u něj domácí úkoly na zítřek a opravoval ty včerejší, protože kdo by se při sledování Džéjárových kliček, které by mu i ten Džegr mohl závidět, dokázal soustředit ještě na něco dalšího? ()

Galerie (114)

Zajímavosti (82)

  • Druhá série končí výstřelem na Džejára. Kvůli stávce herců si diváci museli na vrahovu totožnost několik měsíců počkat. Tou dobou byla také v USA vyráběna trička s nápisem "I shot J.R.", což Republikáni parafrázovali na svých předvolebních materiálech, kam umístili nápis "A democrat killed J.R." (L_O_U_S)
  • Larry Hagman alias J.R. Ewing je velký odpůrce kouření, a tak si vymínil, že se v seriálu nebude kouřit. Proto se taky v seriálu snad nikdy nekouřilo, a když, tak u toho nebyl Larry. (cariada)
  • V několika raných dílech byla Lucy (Charlene Tilton) a Ray (Steve Kanaly) zobrazováni jako milenci. Když bylo odhaleno, že Ray je Jockův nemanželský syn, nikdy se tato aférka v seriálu nezmínila. (Kulmon)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama