Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Návrat

(série)
  • USA The Return
Z natáčení 1 - Kyle MacLachlan, Harry Goaz, Miguel Ferrer, Kimmy Robertson, Dana Ashbrook, Amy Shiels, Jim Belushi, James Marshall, Robert Knepper, Chrysta Bell
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 18 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch, Mark Frost

Kamera:

Peter Deming

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, David Lynch, Miguel Ferrer, Chrysta Bell, Naomi Watts, Robert Forster, Laura Dern, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Don Murray (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Nový osmnáctidílný limitovaný seriál, režírovaný výlučně Davidem Lynchem, pokračuje 25 let poté, co obyvatele svérázného městečka na severozápadě USA šokovala děsivá vražda jejich místní královny, mladé studentky Laury Palmerové. Scénáristy a výkonnými producenty Twin Peaks jsou tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost, výkonnou producentkou je Sabrina S. Sutherlandová. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Z natáčení 1 - Kyle MacLachlan, Harry Goaz, Miguel Ferrer, Kimmy Robertson, Dana Ashbrook, Amy Shiels, Jim Belushi, James Marshall, Robert Knepper, Chrysta Bell

Recenze (142)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s úvodní znělkou končí veškerá nostalgie, David Lynch je filmově úplně jinde a stejně tak je na tom jeho Návrat. Hned první epizoda naznačí dění, tedy, nějaké dění... příběhy začnou a najednou končí, čí ani neskončí, zmizí. Stejně tak je to s velkým počtem postav, povětšinou nedůležitých, naopak některé zas svoji důležitostí překvapí. Stálicí je tu například Dougie, který vlastně odlehčuje dění, přidává na komediálnosti, vše ovšem v mezích důležitosti jeho postavy... například scéna v Kasinu nezapomenutelná a nejen ta. Ze začátku jsem čekal, jestli se "to" u Dougiho stane, postupem času už mi to bylo vcelku jedno, ale potom "ta" scéna byla velice silná. Netřeba se více rozepisovat, každý jistě chápe. Další postavou která bavila byl zlý Cooper, ten zas příběhu dodává takový gangstersko mysteriózní nádech a to sérii velice prospělo. Ano, Kyle MacLachlan a David Lynch jsou zase ti nejdůležitější! U Lynche jsem uvítal velké množství jeho "klasických" scén, především osmá epizoda potěšila! Nebo i taková maličkost, jakou je závěr téměř každého dílu... příjemný oddech po tom všem. Vrcholem série jsou potom poslední dvě epizody. Předposlední uzavírá alespoň některé příběhy a propojuje staré s novým (je příjemné zase některé vidět). A závěrečná, to je vrchol všeho, či snad nový začátek všeho? Jednoduše fantastický závěr! 90% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli ve druhé sérii David Lynch odpálil v Twin Peaks bombu a rozházel tím všechny postavy a motivy do všemožných stran, zde už na děj přímo shazuje rovnou atomovku (a to doslova), takže stát se může opravdu cokoliv. Tohle už není výlet do dobře známého Twin Peaks. Tohle je výlet do naprosto nevyzpytatelné mysli Davida Lynche. A zároveň osmnáct hodin tak nevídané televizní tvorby, až pochybuji, že někdo kdy vytvoří něco ještě podivnějšího a bláznivějšího. Ledaže by to byl opět Lynch a do městečka Twin Peaks se ještě alespoň jednou, naposledy vrátil. To bych si opravdu přál. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pakliže jste čekali, že se vám dostane odpovědí na otázky z prvních dvou sérií, tak vás čeká velmi velké zklamání. Tady se děje pravý opak, na každou zodpovězenou otázku dostanete tak dvě nové, mnohem šílenější, než byste si dokázali představit. 25 let se prostě muselo projevit, a styl Twin Peaks je tak úplně jiný, než v prvních dvou sériích. Mnohem více se děje jen v náznacích, je nutná 10000% soustředěnost na všelijaké zvukové a vizuální detaily, které následně můžou být klíčové pro hlavní děj. Štvalo vás, že nevíte "Jak je Annie?", tak počkejte, co s váma udělá nevědomost toho "Který je rok?" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejde hodnotit seriál, respektive jeho třetí sezónu, jako něco, co by bylo krásné, co by bylo skvělé. Ale já si nemůžu pomoct, i když tam jsou sekvence, části, pojetí, které mi nesedí, stejně na mě dokázala třetí sezóna dosednout podobně silně jako první dvě, a to i přesto, že naprosto jiným způsobem. Lynch už je ve svém pojetí filmu/seriálu tak daleko, že buď s ním dál jeho hru hrajete, anebo nikoli. Mě si už asi tolik omotal kolem prstu, že jsem jen zíral, jak je možné natočit seriál. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks beru jako šílenou nostalgii a doopravdy kultovní seriál a skvělé dílo od Lynche. Seriál sem viděl minimálně deset let zpátky, což už je nějaký doba no. Return má ten správný fealing a jde poznat, že tým kolem zrodu seriálu je stejný, ale už to není pro mě úplně ono. Dva díly z osmnácti byli vysloveně hrozné a utrpení, ten artový look byl už moc přes čáru. Posledních pár dílu bylo skvělých a hodně se vysvětlilo, ale taky dost tajemství a nepochopených věcí zůstalo, budiž. Kyle MacLachlan jako Dougie byl hrozný debil a iritoval. ()

Galerie (450)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se od 9. září 2015 do 15. dubna 2016 v Kalifornii, Nevadě, státě Washington a ve Francii. (Varan)
  • Na konci epizody můžeme v kanceláři FBI vidět portrét Franze Kafky. Režisér David Lynch k tomu poznamenal: „Jeden z umělců, u kterého cítím, že by mohl být můj bratr, je Franz Kafka.“ Lynch obdivuje především povídku „Proměna“. (timmy321)
  • Tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost prý dlouho diskutovali nad otázkou, zda by se ve 3. sérii neměl objevit i Cooperův (Kyle MacLachlan) kolega Chester Desmond (Chris Isaak), který zmizel během vyšetřování vraždy Teresy Banks. K návratu postavy nakonec nedošlo, protože nedokázali najít vhodný způsob, jak ji do děje zakomponovat. (mandyl)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama