Reklama

Reklama

Recenze (70)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto nema s Twin Peaksom nic spolocne. Zial, je to pravda. Nikdy ma nezaujimali surealisticke vyjavy Davida Lyncha (Eraserheada som doteraz nevidel) a mam rad skor tie jeho uletene veci ako Lost Highway ci Hullholand Dr. Pozerat sa na Kyle MacLachlana ma doslova boli a pomaly mi zacina cely tento return liezt na nervy. Do toho 7-ho dielu sa striedali dobre casti s tymi horsimi, ale toto je moc. Dufam, ze z toho niekedy bude ten slubovany novy Twin Peaks. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší co to kurva díl ze všech tří sérií, kterýmu k vlastnímu údivu střelím pět hvězd. Mám sice díru do mozku, ale od července 1945 (starý nukleární výbuchy MILUJU) jsem na to čuměl jak na zjevení a tak nějak cením, jak si tu Lynch dělá totálně, ale naprosto co se mu zlíbí, do míry jaká se nevidí. "David Lynch didn’t just detonate a nuke. He blew up the landscape of TV as we know it." ()

Reklama

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je voda. A toto je studna. :D Po druhém shlédnutí měním z původních 4 hvězd na 5. Ano. Pan Lynch si s námi opět hraje. V s03e07 jsem cítil silné stylistické i formální spojení s první a druhou řadou Twin Peaks. Tato epizoda nabízí paralelu z mého pohledu "nejvíce nudné" třetí epizody, protože je pro diváka opět nesnadné ji na základě kauzality a logiky rozkódovat. Stylisticky mi s03e08 připomíná Krajní meze nebo Twiling Zone spojené s experimentálními artovými a noir filmy. Hodnotím ji 5ti za režii a skvělou Badalamentiho hudbu. Těším se na další díl. SPOILER/MOŽNÉ VYSVĚTLENÍ. Testování atomové bomby vytvořilo portál, který umožnil bytostem (démonům - Bobovi a spáleným dřevorubcům + andělům - Obrovy a jeho ženě) vstup do naší reality. Při výbuchu si démoni našli své hostitele (spálené dřevorubce) ..tedy všichni démoni kromě Boba. Ten byl zprvu parazitickým hmyzem (brouko-moucho-žábou nebo co to je :D ), a protože ostatní démoni věděli, že Bob jako jediný nenašel hostitele, museli mu pomoci. Jeden z démonů tedy odříkal v rádiu báseň, která všechny lidi uspala a podnítila, aby vpustili Boba do sebe. Když Obr zjistil, že je portál narušen a otevřen, stvořil bytost (Lauru), která Bobovi odolá a poslal ji na Zemi. (Jak víme...později skutečně ANO, odolala mu a byla jím zabita). A dívka, která do sebe vpustila hmyz/Boba, je jeho prvním lidským hostitelem, který se musí později setkat s Lelandem. Samozřejmě s dalšími epizodami možná zjistím, že tato teorie je špatná, ale zatím alespoň takhle. Více info tady: http://heavy.com/entertainment/2017/06/twin-peaks-episode-8-explained-explanation-recap-theories-photos-season-3/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! :O - Episode 8 je naprostý unikát mezi moderními komerčními západními seriály. Stresující ticho, bzukot, spousta hlasitých zvuků a uhrančivých bizarních výjevů způsobujících neustálý neklid a v některých chvílích i strach. Abstrakce jedoucí na maximum. Interdimenzionální odyssea. A hlavně, zlomová epizoda pro celé Twin Peaks, která velmi netradičním a nenápadným způsobem zpracovává vysněný "supervillain origin" a poodhaluje, co jsou ony tajemné entity z Black Lodge vlastně zač. Určitě se to nebude líbit každému a určitě to není dílko určené k žehlení, ale nelze popřít, že i přes tu nejednoznačnou "sračky z choré hlavy" formu (jak tu někdo trefně popsal), to vlastně dává v návaznosti na zbytek seriálu překvapivě docela smysl a není to díky tomu tak nepochopitelné, jako jiná, samostatná, Lynchova díla (= filmy). A možná i právě proto jsem si vychutnával každičkou scénu a sežral to Lynchovi tentokrát i s navijákem. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do prdele!! Lynch je zpět ve své nejsurrealističtější podobě, jak ho známe z dřívější doby. Co se zhruba od první třetiny až do konce odehrává je totální psychedélie a vizuální orgasmy. Do toho se rozjel i Badalamenti se svojí nekompromisní hudbou a zvuky, které celý díl jen podtrhují. Třešničkou na dortu je pak v úvodní části píseň z koncertu legendárních Nine Inch Nails (jakožto obrovských fandů Lynchovy tvorby). Opravdu jsem napnutý, co se bude dít dál. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama