Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosi je shnilého v městečku Twin Peaks.... Pilotní díl slibuje velké věci - dobře zahrané a podivně se chovající postavy (detektiv Cooper v podání Kyla MacLachlana se slabostí pro Douglaské jedle a plněné koblihy má ohromný potenciál) anebo napínavý děj a pěknou porci Badalamentiho hudby. Něco mi říká, že tenhle seriál bude pořádné maso, ačkoli co jiného taky čekat od Davida Lynche? Těším se, těším. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to stopercentne výborný zážitok, ale nemá k nemu ďaleko. Obsahuje tú najlepšie zrežírovanú scénu oznámenia o úmrtí člena rodiny. Učarili mi podmanivá hudba a čistý zvuk. Zaujali ma trochu výstredné, tajomné a vzájomne prepojené postavy obyvateľov mestečka Twin Peaks, ale najlepšia postava bol aj tak agent FBI Dale Cooper. Pilot, ktorý naštartuje záujem o seriál. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

15 let jsem to odkladal a odolaval jsem, az me treti serie donutila plne se do Twin Peaks ponorit. Uz po prvnim dile musim konstatovat, ze to bude stat za to: pripad zamotanejsi nez Gordicky uzel, absurdni scenky zdanlive nesouvisejici s dejem a i slusna davka tajemna. Pilot naplnil presne me slusne vysoke ocekavani. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks pre mňa predstavuje určité prepojenie žánrov aj samotnej Lynchovej tvorby. Na čom seriál stavia, sú charaktery, ktoré ako pevne dúfam, po zhliadnutý prvého dielu, budú rozvíjané z lynchovskov dokonalosťou v ďalších častiach. Zmes čierneho, absurdného humoru zo stiesnenou atmosférou a poetickou badalamentiho hudbou tvoria s tohto seriálu už po zhliadnutý prvej časti, neskutočne pôsobivý zážitok, ktorý sa jednoducho musí vryť do pamätí každému, kto aspoň trocha lynchovu tvorbu pozná a komu je blízka. Asi najgeniálnejšia úloha Kylea MacLachlana, ktorý si ju vyslovene užíva a ktorého detektív Dale Cooper je od prvej minuty nezabudnuteľná ba priam kultová postava. Pilotný film k seriálu nemohol dopadnúť lepšie. Som zvedavý čo bude ďalej. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajicí pilotka ve stopáži celovečeráku k legendárnímu seriálu od mistra Davida Lynche! Od nalezení mrtvoly vysokoškolačky Laury Palmer se postupně minutu po minutě začně utvářet neskutečně vtahující a mysteriózní podívaná se specifickou atmosférou. Grandiózní podíl má na tom hudební doprovod, skládající se minimalisticky jen z hrstky motivů, které se rafinovaně prolýnají bez jakékoliv křeče. Jedná se sice o detektivní zápletku, ale celek je prorostlý i jemnými náznaky humoru, co vůbec nesráží vážnost a tajemnost Městečka Twin Peaks. Přišlo mi, že jeden z prvků vtipnosti je zakomponován také v jednom z hudebních motivů, který nápadně připomíná afektované sentimentální telenovely a jejich romantické momenty. Možná to nebylo úmyslně a třeba se jedná jen o moji představu, ale svým způsobem mě to pobavilo a k humoru Městečka Twin Peaks to sedí jak hrnec na prdeli. Tak jako tak, na konci zjistíte, že nemáte dost a potřebujete si pustit další díl. Tak by to mělo u seriálu vypadat! Ano, zatím jsem doteď tento kultovní seriál nespatřil, ale už teď mám obrovskou třesavku z toho, co se ještě dechberoucího v příběhu objeví! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama