Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k seriálu "Městečko Twin Peaks" musím hodnotit stejnou známkou jako seriál samotný. Jedno bez druhého by přece nemohlo existovat. V tomto úvodu od Vás chce "Twin Peaks" dvě věci: dokonalé soustředění (je tu mnoho postav!) a přijmutí pravidel tohoto světa. Kdo se tomu nepodvolí, nemá šanci do TP proniknout, a to by byla obrovská škoda. Na rozdíl od seriálu tu nenajdeme tolik tajemna, ale i přesto se dá vytušit, že něco v městečku opravdu není v pořádku. Vrcholem jsou scény oznámení Lauřiny smrti rodičům a ve škole. Jako doplněk k TP doporučuji třešňový koláč, černou kávu a případně i tu cigaretu. 10/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvod do Twin Peaks hned po vraždě Laury Palmer, kdy jako by každý měl svá menší větší tajemství. Cooper na scénu, představovačka postav, čarovný hudební motiv... k navození atmosféry, nalazení na tu správnou notu, je E01 super. Komentář ke všemu poté. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já to věděl! Věděl sem, že mi pan Lynch nabídne neopakovatelenj zážitek, ale to co sem viděl nekolikanásobně předčilo moje očekávání. ABSOLUTNÍ NÁŘEZ, MASAKR a zdviženej prostředníček zbytku seriálový tvorby. Jestli bude zbytek seriálu jen z poloviny tak výbornej jako pilot, určitě se jedná o nejlepší seriál pod sluncem, Děkuju děkuju a ještě jednou děkuju Davide za to, žes dal něčemu takovýmu vůbec vzniknout. Kyle MacLachlan je úžasnej. Všechno je vlastně na Twin Peaks úžasný. Mám takovej pocit, že nepujdu spát, dokud to nedokoukám až do konce. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosi je shnilého v městečku Twin Peaks.... Pilotní díl slibuje velké věci - dobře zahrané a podivně se chovající postavy (detektiv Cooper v podání Kyla MacLachlana se slabostí pro Douglaské jedle a plněné koblihy má ohromný potenciál) anebo napínavý děj a pěknou porci Badalamentiho hudby. Něco mi říká, že tenhle seriál bude pořádné maso, ačkoli co jiného taky čekat od Davida Lynche? Těším se, těším. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nakonec se mi tenhle pilot libil vic nez cely serial. V nem me totiz zaujala hlavne prvni polovina, kde bozsky Cooper resi vrazdu Laury, seznamuje se s mesteckem a jeho uchylnymi lidmi... A kdyz pak v serialu nastoupi ta "druha rovina", jako divak jsem se uz zacala lehounce nudit. Proto tleskam za tenhle pilotni dil, ktery perfektne vystihl to, co se mi libilo. Hororova tematika smichana s absurdnim humorem, Cooper, Cooper, Cooper...a velice sikovne seznameni s vedlejsimi postavami. Nezapomente ale, ze sovy........nejsou tim, cim se zdaji byt!!! :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama