Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepochybně skoro jedinečná záležitost...s odstupem času by se i na tomdle našli nějaký mouchy, ale v zásadě se jedná jen o drobné detaily...například nepopiratelná dávka patosu a kýče, kerá tu chvílema přesahuje snesitelnou mez - konkrétně mám na mysli plačtivý grimasy Lary Flynn Boyle...na druhý straně je tu výborna Wendy Robie a její závěsy! Lynč má tak úžasnej smysl pro hjůmr, že z toho zůstává rozum stát - všechny ty drobný gegy jako například, když Kůpr s Herrym číhaj na Donnu, kerá jede za Džejmsem a Kůpr Herrymu, kerej se bojí toho, že je ztratili, řekne - Dej mi koblihu! Geniální okamih! Todle dělá z Lynče, Twin Píksu a toho všeho naprosto junik experienc - a povyšuje ho nad všechny ostatní seriály, kerý nikdy nedosáhnou velikosti twin píksu jen proto, že jim chybí tydle ty jedinečný maličkosti, který má twin píks a kerý mu dodává Mástr Lynč!!!!! Takže jesli je jedinej seriál za kerej bych kráčel s ohněm, pak jedině Twin Peaks! ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

60%. Kdyby autorem tohoto pilotu nebyl David Lynch, možná bych od toho neočekával tolik, kolik jsem očekával, a možná bych byl i v hodnocení shovívavější. Ale Lynche znám, znám ho dobře a čekal jsem daleko víc, než jsem dostal. Možná mu křivdím, ale u mě (jako obrovského Lynchova obdivovatele) tento pilot nesplnil ani zdaleka záměr, ke kterému jsou pilotní filmy určeny, a sice vyvolat pocit bažení po dalších dílech, pocit chtíče okamžitě vidět pokračování. Nemůžu si pomoct, ale mně přišel Twin Peaks bez šťávy, možná i trochu laciný a na Lynche až příliš jednoduchý. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to stopercentne výborný zážitok, ale nemá k nemu ďaleko. Obsahuje tú najlepšie zrežírovanú scénu oznámenia o úmrtí člena rodiny. Učarili mi podmanivá hudba a čistý zvuk. Zaujali ma trochu výstredné, tajomné a vzájomne prepojené postavy obyvateľov mestečka Twin Peaks, ale najlepšia postava bol aj tak agent FBI Dale Cooper. Pilot, ktorý naštartuje záujem o seriál. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvod do Twin Peaks hned po vraždě Laury Palmer, kdy jako by každý měl svá menší větší tajemství. Cooper na scénu, představovačka postav, čarovný hudební motiv... k navození atmosféry, nalazení na tu správnou notu, je E01 super. Komentář ke všemu poté. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě ne tak dokonalý úvod kultu... Je to především o navození atmosféry a představení všech normálních a "normálních" postav, jimž vévodí agent Cooper. Herecké výkony jsou u některých občas podivné, mohl to být ovšem záměr, u Davida Lynche nikdy nevíte. Ten naopak svou roli klasicky zvládá, střídá se tu občasný vtip s povětšinou temnou atmosférou, která v dalších dílech ještě zhoustne. Ono budovat ji je přeci jen jednodušší, když máte po ruce někoho, jako je Angelo Badalamenti, to to pak jde hned při úvodní znělce. Pilot určitě navnadil a zároveň nepřekonal to, co teprve mělo přijít, což je vlastně jen dobře. A ten záběr na schodiště... 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama