Reklama

Reklama

Jsme ve Švédsku. Måns a Roro jsou nejlepší kamarádi a obživu našli v péči o městský park. Ta nekonečně nudná práce, při které musí stále dokola čistit kachní rybníček a sbírat psí hovínka, jim nejde moc pod nos, ale na druhé straně nebrání tomu, aby žili v pohodě a hlavně v přesvědčení, že jsou daleko široko největší fešáci. Monotónní tok všední dnů je ale narušen. Oba se dostanou do problémů se ženami. Måns z ničeho nic zjišťuje, že má potíže s erekcí a cítí se bezvýchodně zaskočen. Na Rora se řítí jiná pohroma. Jeho rodina ho nutí, aby se rychle oženil s Jasmínou. On tedy nechává rozběhnout přípravy na falešnou svatbu, jen aby umlčel otravné řeči otce a babičky. Když se pak ještě objeví Rorova skutečná, nic netušící dívka a nevěstin, poněkud šílený bratr, vše se ještě více zauzluje. Otec se musí poslouchat - to je jeden ze základních libanonských zákonů, to časové označení "rychle" představuje ve skutečnosti jeden jediný týden (jinak Jasmíně hrozí nucený návrat k rodičům do vzdálené vlasti). Nečekaná nevěsta je krásná dívka, takže v tom by problém nebyl, jenže Roro miluje svoji blonďatou Lisu (hraje ji herečka českého původu Tuva Novotná) a není ochoten se jí vzdát. Oba kamarádi se rozhodnou své problémy řešit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komédia, ktorú kľudne možno priradiť do klubu s filmami ako Bend it like Beckham či My Big Fat Greek Wedding, ktoré na podobnú tému zožali nezaslúžene väčší úspech. Narozdiel od nich je Jalla dospelejšia a čiernohumornejšia, aj keď infantilné prvky sú aj tu. A rozhodne je ďaleko zábavnejšia. Postavy si človek ku koncu filmu obľúbi a je (aspoň v mojom prípade) schopný stráviť aj žánrovo dosť tradičné finále. Celkovo je to príjemná komédia s neznámymi hercami (až na Tuvu Novotny, ktorú poznám zo severských kúskov Midsommer (den), Tic-Tac (swe) a Sleepwalker(nor)), ktorá spoľahlivo pobaví, čo je to čo od dobrej komédie očakávam. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z řady příjemných vzpomínek na má artová gymnaziální léta. Díky podobným filmům jsem začal mít rád i méně známe evropské film a rád si občas nějaký pustím. Proč se mi tak líbil? Pohodová a dobře osazená dvojka hlavních mladých hrdinů mi byla velmi sympatická. Řešili hlavně vztahy s holkami. Co taky v tom věku chcete řešit? Sice jsem měl jiné problémy, ale to nebyla překážka v tom, abych jim rozuměl. Samotné holky pak byly sympatické. Příběh byl odlehčenější, rychle plynu, dokázal mě často rozesmát a občas mě přiměl se zamyslet. Co můžu od podobného filmu chtít víc? Některé scény si pamatuji dodnes, a když tak u psaní komentáře vzpomínám, rád bych si film znovu zopakoval. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý Švédský lehce komediální dílko ohledně Libanonců a jejich přiblblejch zvyků ohledně svateb. Kdo, opakuju kdo má právo mi vybrat nějakou cuchtu a oženit mě s ní? Arabáše prostě němam rád, ať si u sebe vyváděj co chtěj a pokračujou v přežitejch názorech a zvycích. Ale buď se tady v Evropě chovejte západně, nebo se vraťte odkud jste přitáhli! Ideálně sem nelezte vůbec. I můj postoj vůči imigraci nakonec rozhodl o hodnocení. Je to film, kterej už znova vidět nemusim a zanedlouho na něj zapomenu. Neurazí-nenadchne. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Moje prvé zblíženie so Švédskou kinematografiou hodnotím ako kladnú skpsenosť a dôvod k tomu, aby tých zblížení (a nielen so Švédskou ale so severskou tvorbou všeobecne) bolo viac. K piatej hviezdičke chýba len veľmi málo - a to hlavne po technickej stránke filmu a málo "prehliadnuteľných" scenáristických nedostatkov, inak však Jalla! Jalla! nie je ničím iným, ako vydarenou a nevšednou komédiou. Nesmierna jednoduchosť, hravosť a prirodzený humor, veľmi dobré herecké výkony (a veľmi pekné obidve predstaviteľky) šmrncnuté pohodovou hudbou skvele vyvažujúcou celkovú atmosféru filmi, to všetko tento film divákovi ponúka. Jednoduché gagy a epizody zo životov hrdinov spojené dovedna nosnou témou "pravej lásky a lásky výhodnej" a to všetko zakomponované do pestrej libanonskej menšiny žijúcej v krajine troch koruniek . . . povzbudivá a príjemne strávená hodinka a pol :) ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Prijemna oddychovka, ktera zaujme a neurazi. Nic narocneho, chtelo by se rict teenage komedie podle svedskeho modelu, kde se povedena dvojka (nemeho aframana snad nejde ani pocitat :) potyka s ne zrovna vsednimi problemy obycejneho zivota a vse konci ukazkovym happyendem...povedeny casting, prijemna stopaz vs slabsi rezie a scenar, vzhledem ke skutecnosti, ze jsem film uz kdysi videl a vubec si ho nepamatoval davam 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Sexshop, kam chodí Måns (Torkel Petersson) nakupovat, skutečně existuje. Nachází se ve švédském Göteborgu. (skudiblik)

Související novinky

Další nálož severských filmů

Další nálož severských filmů

20.02.2010

Severský filmový klub zahájí letos v březnu další rok spolupráce s pražským kinem Atlas a brněnským kinem Art třídenní přehlídkou, během které bude uvedeno šest skandinávských snímků. 4. března nás… (více)

Reklama

Reklama