Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj otec je právník. - Můj je zedník. No a co?" Na Vica Mackeye zastrašování neplatí. Umí si spolehlivě pohlídat svá záda, kašle na práva podezřelých, neváhá pro dobro věci pravidelně překračovat zákon a jen proto může přežít ve světě ohraničeném na jedné straně gangy a na druhé politickými tlaky. Tento seriál evidentně postrádá výchovný element, ale realisticky zobrazené pestrobarevné charaktery v akčním prostředí ukazují, že policejní práce se dá dělat i jinak, než s vatičkou v ruce, citováním práv zatčeným a etickým kodexem v hlavě. Vic je zkrátka hrubá záplata na hrubý pytel a to je mi sympatické. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (z půlky) epizodická kriminálka všech dob. A i souvislá dějová linie za to stojí. Na konci zahnáno do takového extrému, že mi z osudu některých postav bylo až nevolno. I když The Shield nepovažuju za úplně nejlepší seriál všech dob, tak je to rozhodně seriál, který mě po svých závěrečných epizodách odzbrojil nejvíc ze všech. Skvělé hlavní i vedlejší postavy, zápletky, atmosféra. Silnými momenty seriálu jsou různá morální dilemata, kterým postavy čelí a jejich následky. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi realistickou akci, NEčernobílé charaktery a hlavně důraz na jejich rozvíjení po celou dobu seriálu, pak jste na správné adrese. Shield je o jedné policejní stanici s vyšetřovateli, kapitánem, rozbitým hajzlem a...zásahovkou, kterou vede zkorumpovaný Vic Mackey. A že se mu veškeré věci nakonec vymstí, netřeba dodávat. Seriál je krásně kontinuální a prakticky to, co se stane v prvním díle ovlivňuje celý seriál (zejména tedy pátou a sedmou řadu) a tady myslím Shield boduje ze všech nejvíc. Upozorňuje totiž na lidskou chamtivost a ukazuje, že jednou ty kostlivce ve skříni někdo najde a pak bývá hodně zle. Vykreslení jednotlivých postav je vynikající. Mackey po celou dobu správně "hajzlovský", Shane jakožto jeho věrný pomocník taktéž. Ronnie se začal vybarvovat až když shodil vousy a Lem? Zásadový chlápek, který to má v hlavě srovnané. Hodně se mi líbil Dutch, překvapil Aceveda (podívejte se na první a poslední díly - je to ten samej člověk?), docela mě vytáčela Claudette. Každopádně skvělá show, kterou lze chápat jako jeden velký souvislý příběh s malými odbočkami. Počínaje pátou řadou (Whitaker ten seriál neskutečně okořenil) nabírá seriál vysoké obrátky a až do konce stupňuje tempo. Odchází pak na samotném vrcholu a zanechává za sebou spoustu zkázy a faktu, že věci se nakonec stejně poserou. Aneb jak řekl Silas - těžce fatální. 1. série = 90% | 2. série = 85% | 3. série = 80% | 4. série = 80% | 5. série = 100% | 6. série = 90% | 7. série = 100% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zajimavý seriál z policejního prostředí o zkorumpovaných policistech a jejich metodách vyšetřování, při sledování první řady mám ale pocit jako na houpačce: výborné, trapné, dobré, nudné, zbytečné... Líbí se mi to a docela se těším na další díly. Po druhé řadě začínám tomu pomalu přicházet na chuť. Třetí řada super, čtvrtá nuda a asi to zabalím. Pátá opět super a seriál mě až teď při vyšetřování Vicka a jeho kumpánů začíná opět bavit. Jednotlivé epizody jsou mi ukradené, schází výraznější dějová linka abych se mohl nedočkavě těšit na další díly. Ta je sice provázaná všemi díly,někdy méně , jindy více, ale neustálé odbočování s vyšetřováním různých případů mě dost vadí. Zatím nejlepší policejní seriál co jsem viděl, tvrdá realita. Někdy nudí, jindy velmi baví. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vic Mackey je tak trochu Chuckem Norrisem kriminálního žánru, protože neuznává žádná pravidla, krom svých vlastních, která vytváří, překrucuje, ohýbá a vůbec všelijak upravuje k obrazu svému za pochodu, a to vše jenom proto, aby dostal za mříže co nejvíce špíny, uspokojil nadřízené, pro které jsou čtvrtletní statistiky modlou, a zároveň od toho všeho držel co nejdál svoji rodinu, což ne vždy úplně jde, takže z toho tvůrci ždímají adrenalin po litrech, aby jste si uvědomili, že kvalitativně tenhle seriál rostl až do úplného závěru, který je, co se katarzního účinku týče, jedním z nejvíce zdrcujících momentů, které jsem v těchhle televizních příbězích na pokračování zažil, a celou sérii tak vypálil na post jedné z nejlepších žánrových prací vůbec. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • Cathy C. Ryan (Corrine Mackey) je manželkou tvůrce seriálu Shawna Ryana a jejich novorozenec představoval malého Briana (syn Connie) ve druhé řadě. (Sonnik)
  • V závere epizódy sa na Xboxe 360 ázijská prostitútka hrá dnes už ikonickú videohru "Crazy Taxi" z roku 1999. (Real Tom Hardy)
  • Herec Michael Jace (stvárnil Julliana) si od roku 2016 odpykáva 40-ročný trest za vraždu svojej manželky. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama