Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film nijak zvlášť na mňa nezapôsobil. Herci boli dobrí, rozpočet slušný, new yorkské lokácie potešili. Ale akosi som nevedel prísť na chuť myšlienke globálneho, nadduchovného súznenia ľudí. Naivne smiešna idea. Do spolužiačky zo základnej školy Anny sa bezhlavo zamiluje rabín Jake a tiež kňaz Brian, potom čo sa po rokoch znova stretli. Na tejto podivnej religiozno-romantickej komédii ma najviac zaujalo to, že na režisérskej stoličke sedel sám Edward Norton, ktorý si tu zahral aj jednu z hlavných úloh. ** ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edward Norton patří mezi mé nejoblíbenější herce, ale vzhledem k tomu v jakých filmech jsem měl možnost jeho persónu vídat, pro mě bylo zjištění, že jeho dalším počinem (dokonce režijním) bude romantická komedie, hodně překvapivé. O co větší je pak má radost, že vám mohu zvěstovat radostné zprávy o kvalitách tohoto dílka. Scénář je opravdu povedený a neobvyklý (posuďte sami o několik řádků výše), přímo sršící vtipem, který nám předávají skvělí herci. A tím nemyslím jen stěžejní trio Norton - Elfmanová - Stiller, ale také nezapomenutelné mentory mladých duchovních - rabbiho Eliho Wallacha, pastora Miloše Formana a filmovou matku Bena Stillera - Anne Bancroftovou, okouzlující jako vždy. Jen doufám, že tak strašlivé rande jako Jake Schram nikdy nezažiju:) Pro moji all-time favourite komedii je to 90%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Makám víc než pánbůh. Kdyby mě najal, má svět hotový ve čtvrtek." Workoholička Anna je snem každého duchovního v kožené bundě, kterého v dětském věku chránila před šikanou. A ti jsou přesně dva - rabín Jake, kněz Brian a já. Já vím, že to početně nijak zvlášť nesedí, ale když se to vynásobí dvěma a pak vydělí třema, tak z toho vycházím jako vítěz já. Jenže tohle je film, který na mé touhy dlabe a tak nabízí jen dva sympaťáky, kteří mě dokázali pobavit tak, že jim tu Annu asi nechám. Stejně by mi manželka asi nedovolila nastěhovat si ji domů. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Musim! Prostě musim tomuhle báječnému filmu dát 5*. A nejen kvůli skvělému Edwardu Nortonovi, který patří mezi mé oblíbené herce díky talentu přímo od Pána Boha a neodolatelnému úsměvu od Hospodina (mimochodem režii rozhodně zvládl bravurně a jeho imitace rozhodně kultovní postavy Dustina Hoffmana byla rozhodně neuvěřitelná). Ben Stiller opět potrvdil, že je vynikající komik. Největší poklona ale patří scénáristovi, který dokázal napsat sympatické postavy, milý film s vtipnými dialogy, a do toho všeho zamíchat náboženské otázky, aniž by vzniknul nechutný paskvil s poučením v každém druhém filmovém políčku. Prostě, tohle se moc povedlo a vůbec by nevadilo víc takových filmů. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

"Keeping the Faith" má dvě odlišné poloviny. Ale o tom až na konci.) Edward Norton jakožto debutant na poli režisérském odvedl výtečnou práci a svého kněze zahrál sympaticky a přesvědčivě, stejně tak jako Ben Stiller svého rabína. Jenna Elfman ve své roli září. Nortonův "první film" bych nazval příjemnou (chvílemi vážnější)romantickou komedií, jež bez problému převálcuje ty dnešní tzv. romantické komedie... A teď o těch dvou polovinách; zatímco ta první vás zaručeně rozesměje, u té druhé budete přemýšlet a prožívat ji o něco hlouběji... Vztahová a vážnější linie střídá linii komediální, ale špatně to nedopadne... :-) To by ani snad nešlo.) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama