Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důvtipná romantická komedie začíná jako až "slapsticková" groteska, načež plynule předává otěže milým citům znovushledání, kamarádství a randění (to poslední záhy rozhodne, není o žádném přelétavém dilematu). Vkusně (humorně a pozitivně) pojaté rozdíly vyznání a víry nicméně kromě úvodního rozestavení protagonistů představují spíš neokoukaný "kolorit", působící sice nějaké tlaky z vnějšku, ale ve výsledku nerozhodující. Výborné herecké kolegy si vodí neodolatelná Jenna Elfman. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Edward Norton je opravdu všestranný filmový tvůrce. Spoustě hereckých osobností, které se rozhodnou, že se občas z "place" projdou k režisérskému křesílku, se jejich režisérské počiny často nevydaří. Proto jsem ráda, že zrovna u mého oblíbeného herce, je tomu jinak. Ed ukázal, že umí nejen před kamerou, ale i za ní. Jsem zvědavá na jeho další film. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní a příjemná podívaná... Ústřední trio je nesmírně sympatické a funguje mezi nimi opravdová "chemie" a tak není divu, že vznikla jedna z nejlepších romantických komedií, které jsem viděl... Navíc scénář je perfektně, dalo by se říci lehkou rukou, napsaný a (pro mě překvapivě) režie Edwarda Nortona naprosto vynikající - je vidět, že se od velkých jmen leccos naučil. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak som čakala, že si odbijem dve hodiny blbej komédie s nie veľmi obľúbeným Stillerom, kvôli Nortonovi vydržím. Nie. Veľmi dobre som sa bavila. Pohladila ma aj otvorená reálnosť, po väčšine bez klišé. Jedno z najväčších prekvapení, aké som pri filme zažila. Norton je síce stále lepší herec(neviem, či by som ho chcela viac ako charizmatického a atraktívneho kňaza, alebo by mi to bolo skôr ľúto.. :)) ale ako režisér stvoril veľmi príjemnú drámu perfektne zlúčenú s komédiou. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Norton to ve své režijní prvotině zkusil podle allenovského vzorce bůh, láska a New York. Rain Mana sice imituje věrohodně, v roli zamilovaného kněze však působí poněkud toporně, neřkuli neživotně. Tradiční zápletka s netradičním milostným trojúhelníkem má nezpochybnitelný „dramedy“ potenciál, jenže jí chybí lehkost, nadhled a lepší dialogy. Formanovo cameo je prima a co nezachrání spolehlivá Stillerova komika, vytáhnou nad průměr půvaby atraktivní plavovlásky Jenny Elfman. Dvě hodiny jsou ale moc a schematický závěr je jak o číslo menší jarmulka/kolárek - nesedí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • V scéne, keď sa Brian (Edward Norton) baví s Annou (Jenna Elfman), obleje si hlavu vodou, aby sa schladil, ostanú mu mokré vlasy. V ďalšej scéne točenej z iného uhla už ma vlasy suché. (F2003F)
  • Na letišti vidíme spoustu cedulí se jmény. Na jedné je napsáno: "S Blumberg". Stuart Blumberg je scenárista a producent filmu. Vedle toho si také zahrál postavu Lena, spolupracovníka Anny (Jenna Elfman). (don corleone)

Reklama

Reklama