Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dřív se mi tenhle film líbil více, ale nějak jsem z něj vyrostl nebo co. Scénář sice nepostrádá dávku inteligence a kvality Eda Nortona jako režiséra i herce netřeba zpochybňovat, ale už to ve mě nic nevyvolává. Navíc konec je tak hrozně pozitivní s některejma za uši tahajícíma větama (když Anna chce po Brianovi, aby kvuli ní neopouštěl víru), že už to prostě nemusim nikdy vidět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edward Norton patří mezi mé nejoblíbenější herce, ale vzhledem k tomu v jakých filmech jsem měl možnost jeho persónu vídat, pro mě bylo zjištění, že jeho dalším počinem (dokonce režijním) bude romantická komedie, hodně překvapivé. O co větší je pak má radost, že vám mohu zvěstovat radostné zprávy o kvalitách tohoto dílka. Scénář je opravdu povedený a neobvyklý (posuďte sami o několik řádků výše), přímo sršící vtipem, který nám předávají skvělí herci. A tím nemyslím jen stěžejní trio Norton - Elfmanová - Stiller, ale také nezapomenutelné mentory mladých duchovních - rabbiho Eliho Wallacha, pastora Miloše Formana a filmovou matku Bena Stillera - Anne Bancroftovou, okouzlující jako vždy. Jen doufám, že tak strašlivé rande jako Jake Schram nikdy nezažiju:) Pro moji all-time favourite komedii je to 90%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

"Keeping the Faith" má dvě odlišné poloviny. Ale o tom až na konci.) Edward Norton jakožto debutant na poli režisérském odvedl výtečnou práci a svého kněze zahrál sympaticky a přesvědčivě, stejně tak jako Ben Stiller svého rabína. Jenna Elfman ve své roli září. Nortonův "první film" bych nazval příjemnou (chvílemi vážnější)romantickou komedií, jež bez problému převálcuje ty dnešní tzv. romantické komedie... A teď o těch dvou polovinách; zatímco ta první vás zaručeně rozesměje, u té druhé budete přemýšlet a prožívat ji o něco hlouběji... Vztahová a vážnější linie střídá linii komediální, ale špatně to nedopadne... :-) To by ani snad nešlo.) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Každý z nás v něco věří. Já opravdu nesnáším organizované věření v určitou hodinu na předem určeném místě. V případě kněze a rabína, kteří hlásají svoje víry dohromady, moderně, s nadšením a za pomoci karaoke, bych asi učinil vyjímku a do sálu bych aspoň nakoukl. Ona je to totiž docela sranda. A blondýna, která v mládí silou bránila budoucí boží komando, je opravdu k sežrání. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)

Reklama

Reklama