Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edward Norton patří mezi mé nejoblíbenější herce, ale vzhledem k tomu v jakých filmech jsem měl možnost jeho persónu vídat, pro mě bylo zjištění, že jeho dalším počinem (dokonce režijním) bude romantická komedie, hodně překvapivé. O co větší je pak má radost, že vám mohu zvěstovat radostné zprávy o kvalitách tohoto dílka. Scénář je opravdu povedený a neobvyklý (posuďte sami o několik řádků výše), přímo sršící vtipem, který nám předávají skvělí herci. A tím nemyslím jen stěžejní trio Norton - Elfmanová - Stiller, ale také nezapomenutelné mentory mladých duchovních - rabbiho Eliho Wallacha, pastora Miloše Formana a filmovou matku Bena Stillera - Anne Bancroftovou, okouzlující jako vždy. Jen doufám, že tak strašlivé rande jako Jake Schram nikdy nezažiju:) Pro moji all-time favourite komedii je to 90%. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jenna Elfman je ozaj pekná, pripomína mi moju súčasnú spolužiačku z vysokej školy. Taktiež tento film mal zaujímavý námet, hudba pohodová a aj záver skvelý, no počúvať postavu, ktorú hral Norton, ako hovorí meno Božie nadarmo, vyzýva, aby ľudia prešli cez červenú, to už nebolo ono. Ani vtipné to niekedy nebolo, ono to je len prostý pohodový film, na ktorý po čase možno zabudnete. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám doopravdy romantická komedie, aneb opravdové přátelství si s láskou moc nezadá a kadidlo může být celkově nebezpečná zbraň. To, že je Edward Norton všestranný talent dokázal už mnohokrát a tady to jen stvrdil z postu režiséra, potažmo i herce. Kontrast k postavě Bena Stillera, stejně jako kontrast pravidel obou vyznání, to působí vcelku věrohodně a kompaktně. Nenucené hlášky, které si sice moc nezapamatujete, ale k hovorům skvěle padnou. Narážky na toho „velkého šéfa“ tam nahoře, osudy lidí tady dole a citů tady všude kolem. Jenna Elfman je roztomilá a děsně pěkná, což jako třetí kontrast k mužům víry zase skvěle pasuje. Viděl sem stovky podobných slaďáků, některý hráli na citovou notu a jediný co tam bylo vtipnýho asi to, že to moc citový nebylo a naopak některé pokusy zase utopily romantiku v humusoidních vtipech, takže to působení na diváka zasmrádlo, jako koš s ponožkama ragbyového mužstva. Vedlejší postavy ty hlavní nepřebíjejí, dokonce ani v případě dokonalého kancelářského zalamovače, Miloš Forman si tak s Edem na chvilku vyměnil flek z dob spolupráce na Lid versus Larry Flint. No prostě co se v tom pitvat, dobrá podívaná, dobře natočená, dobře zahraná a s patřičným dopadem na diváka. Jen ta stopáž je možná zbytečně moc natažená. Takže dávám za 4 zasloužené, celibátem obehnané a jarmulkou vyzbrojené hvězdičky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důvtipná romantická komedie začíná jako až "slapsticková" groteska, načež plynule předává otěže milým citům znovushledání, kamarádství a randění (to poslední záhy rozhodne, není o žádném přelétavém dilematu). Vkusně (humorně a pozitivně) pojaté rozdíly vyznání a víry nicméně kromě úvodního rozestavení protagonistů představují spíš neokoukaný "kolorit", působící sice nějaké tlaky z vnějšku, ale ve výsledku nerozhodující. Výborné herecké kolegy si vodí neodolatelná Jenna Elfman. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Norton to ve své režijní prvotině zkusil podle allenovského vzorce bůh, láska a New York. Rain Mana sice imituje věrohodně, v roli zamilovaného kněze však působí poněkud toporně, neřkuli neživotně. Tradiční zápletka s netradičním milostným trojúhelníkem má nezpochybnitelný „dramedy“ potenciál, jenže jí chybí lehkost, nadhled a lepší dialogy. Formanovo cameo je prima a co nezachrání spolehlivá Stillerova komika, vytáhnou nad průměr půvaby atraktivní plavovlásky Jenny Elfman. Dvě hodiny jsou ale moc a schematický závěr je jak o číslo menší jarmulka/kolárek - nesedí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Scéna, v níž tři hlavní postavy v dětském věku běhají po parku, je předělávkou scény z filmu Jules a Jim (1962) režiséra Francoise Truffauta, který je také o milostném trojúhelníku. (ČSFD)

Reklama

Reklama