Reklama

Reklama

Dawsonův svět

(seriál)
  • USA Dawson's Creek (více)
USA, (1998–2003), 93 h 9 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Režie:

Joshua Jackson, Bethany Rooney, David Semel, Lou Antonio, Dennie Gordon (více)

Hrají:

James van der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps, Mary Beth Peil, Monica Keena (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(128)

Obsahy(1)

Kamarádi Joey Potterová a Dawson Lerry se znají od sedmi let a jako každý sobotní večer se u Dawsona dívají na filmy. Joey žije se svou sestrou a jejím přítelem v malém domku, v zátoce kousek od Dawsona. Její matka umřela na rakovinu a její otec sedí ve vězení za držení narkotik. Dawson, Joey a Pacey Witter, Dawsonův nejlepší kamarád, natáčejí Dawsonův první film, se kterým chce jet brzy na filmový festival amatérských filmů. Pacey, který v něm hraje nestvůru, a Joey, která hraje hlavní hrdinku, se začnou hádat. Jejich hádku ale přeruší přijíždějící taxík, ze kterého vystoupí mladá blondýnka Jen Lindlyová. Je to vnučka Dawsonových sousedů, která přijela, aby pomohla své babičce starat se o nemocného dědu. Jen, stejně jako ostatní, druhý den nastupuje do druhého ročníku místní střední školy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si někdy, jak jsou hlavní hrdinové tohoto seriálu neuvěřitelně podobní různým psům? Dawson - retrívr (zlatý), Joey - voříšek, Pacey - baset, Jen - zlatý kokršpaněl. Podle mě mají i jejich charakterové vlastnosti. Je to náhoda? Možná ale s těma opravdovýma psama by seriál býval byl zajímavější. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů mého dospívání. Bohužel pro něj jsem ho nekvitoval tak jako Beverly Hills. Hlavní hrdina mi prostě přijde jako nesympatický adolescent, který se snaží svým přístupem všem zalíbit a pořád něco řeší tím svým postupně čím dál více zajídajícím se způsobem. Navíc mi přišel celý seriál od tvůrců více manipulující vzhledem k divákovi než jiné podobné „ságy“. Podle mě jsou rozhodně lepší „výchovně – společenské“ seriály, na tenhle jsme se díval stejně jen proto abych měl přehled a věděl o čem že si to kamarádka Lenka v lavici za mnou pořád povídá se Zuzkou. :-) ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit seriál, kde jednu postavu milujete (bipolární Andie), dvě snášíte (Pacey, Jen) a z ostatních je vám blivno (ano správně Joey vede!)?? Jeden z mála seriálů, který má svou nevyrovnaností stejně blízko k plné palbě jako odpadu. Vzhledem k tomu, že dnes už bych si maximálně pustil pár dílů s Andie tak volím střízlivější trojhvězdičkovou variantu. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Joey miluje Dawsona, Dawson miluje Jen, Pacey miluje Andie, Dawson miluje Joey, Andie si vzala jedno éčko, Joey miluje Jacka, Jack miluje kluky, Joey miluje Paceyho, Jack McFarland miluje Jamese Van Der Beeka, a já na Dawsonovi miluju hlavně přátelství Jacka a Jen, to ostatní osciluje od lepšího průměru (všechno ostatní kolem Jen, všechno kolem Paceyho mimo Joey) až do odpadu (všechno kolem Joey). Rozhodně nepatří mezi topku, k mizérii českých a jihoamerických seriálů to má ale stejně daleko. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina s ještě horším obsazením.Jako mladší jsem na to koukala,ale vzhledem k tomu,že mě tehdy bavila i Má tlustá Valentýna (ehmm),to není žádné plus.Když se na to koukám teď s odstupem,přijde mi to vážně směšné.Trapná Katie,nesympatický a odporný Van Der Beek a jako perlička otravný Jackson.Jedna hvězdička z milosti. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (41)

  • Postava Joey je inspirovaná Fannie Norwoodovou, dlouholetou přítelkyní Kevina Williamsona. Jak řekl sám Williamson: "Jestli se Fannie bude dívat, bude určitě vědět, odkud mám některé situace. Hezké je na tom hlavně to, že je pozná jenom ona." (novoten)
  • Na zadní straně Dawsonových hodinek stojí nápis: "Když budeš chtít, nebude to jen sen." Je to citát Theodora Herzla, vůdčí osobnosti sionistického hnutí z konce 19. století. Herzl už ve své době předvídal vznik státu Izrael. (novoten)

Související novinky

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama