Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

ThomYorke 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ze které jsem sice viděl jen pár dílů, ale myslím, že s přibývajícím počtem zhlédnutých epizod by se na mém hodnocení nic nezměnilo, možná by se spíš převážilo na stranu odpadu. Takhle dávám jednu hvězdičku za Jennifer O'Dell, která představovala jediný důvod, proč jsem po prvním, náhodně zhlédnutém dílu na tenhle seriál ještě kdy přepnul. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

No tak takhle nějak si představuju poplivání symbolů dobrodružných akčních sci-fi. Příběh, který se nemůže rohoupat kam vlastně chce směřovat, lecky podivné kostými a ještě podivnější scénáře. Z těch X dílů co jsem viděl mohu zcela oprávněně říct, že mýtus dinosurů je zde prezentován jedním obrovským dinosauřím lejnem, do kterého když šlápnete, hodně pomalu se dostáváte ven. Jasně že sázka na skoro nahou blondýnku leckdy vychází, ovšem dokáže ona sama utáhnou pajdavý děj? Kdepák! Jedna velká nuda, od první do poslední minuty. A když už se konečně něco ze začátku začne tvářit trochu obstojně, pokoněj to stupidním koncem. Nejen telenovelami jest živo peklo filmové a televizní tvorby. ()

Reklama

Firefly88 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál podle předlohy známého spisovatele Sira Arthura Conana Doyla. Prvotní nápad trosečníků, kteří hledají cestu domů ze stolové hory, kde žijí dinosauři, je výborný a neotřelý (pokud nepočítáme Jurský park:), pozdější scénáristické "nastavování kaše" méně dobré. Překvapením je pro mě zdejší nízké hodnocení, ovšem je pravda, že seriál kdovíjak kvalitní není, na zpestření nudného dne však stačí a přiznejme si, kdo z vás se na něj jako malý nedíval a netěšil se na další díl? :) ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, co mi na tomto seriálu tak učarovalo, je to bezesporu nebetyčná zhovadilost s prvky fantasmagorismu (hlavně v pozdějších seriích), ale herecké obsazení je charismatické a doslova táhne celý děj od začátku až do konce ...a i triky, které byly v první řadě příšerné se zlepšovaly s každou serií. Ty 2* tomu dám. ()

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)

Reklama

Reklama