Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Petike 

všechny recenze uživatele

Za pilotný film (ktorý sa ako jediný držal knižnej predlohy) dávam štyri hviezdy. Za seriál ako taký dve - ale to tiež len preto, že je to (hlavne v neskorších sériách) famózna nechcená paródia... :-P Inak odpad!. Vrele odporúčam adaptácie z roku 1926 a 2001, tie podľa mňa ako jediné za niečo stoja a A. C. Doyle sa z nich nemusí v hrobe točiť ako dynamo... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu byl celkem v pohodě. parta ztracených cestovatelů řeší problémy okolo dinosaurů a neznámého prostředí, kam se dostali, ale to se nedá omílat donekonečna a tak tyto celkem stravitelné problémy vystřídají problémy zcela jiné a naprosro debilní. Naši hrdinové ve ztraceném světě potkávají své dávné přátele, které kdysi znali, pak zmizeli a nyní je znovu potkávají, ale jsou z toho jen nepříjemnosti. Pak dojde i na upíry, tejemné kulty, neznámé rasy "lidí", a na všechno co si vzpomenete...celkem zajímavá slátanina. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Protože jsem zvyklá obědvat u TV a jednu dobu v mou stravovací hodinu neběželo nic zajímavějšího, než právě tahle patlanina, tak jsem pár dílů viděla. Typově mi tenhle seriál přijde trochu podobný "Hvězdné bráně" - skupina lidí s jasně danými odlišnými charaktery má v jednom kuse nějaké zcela nereálné potíže, které řeší svými zbraněmi a "důvtipem". Ale něco tomu chybí oproti "Stargate": MacGyver. Jinak řečeno, žádná z postav mě nebavila, nikdo mě nezaujal, nikomu jsem nefandila, tedy mě u téhle fantaskně-dobrodružné splácaniny nic nedrželo. Budu hodná a dám 2* - 31%. ()

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tie dobrodružno-akčno-histroricko-archeologicko-neviemaké seriály sú poslednou dobou ako cez kopírák, len hlavní herovia sa ináč volajú a majú iný ohoz. Ten zbytok je tá istá nuda, klišé, úbohosť. Občas rozmýšľam čo isté skupiny vedie k tomu, aby točili podobné shity stále a stále dookola. Či to je vážne len vidina zárobku. Lebo já mám vážne pocit že to funguje tak, že sa scénárista a režisér stretnú v nedeľu v krčme na pive dohodnú tri časti dopredu a za týžden to natočia. A bubáky sa sypú. Veď ľudia musia mať v neďeľu doobeda niečo pustené. ()

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama