Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Little bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co všichni proti tomuhle seriálu máte. Já jsem s ním maximálně spokojená, děj mě vzdycky bavil, i kdyz byl porad na stejne brdo, a hlavne mi hlavni hrdinove hodne prirostli k srdci. Dávám 5*, i kdyz jsem na konci chtela jednu hvězdičku ubrat za ty posledni dily - hlavně mě tam vytáčelo to, jak vzdycky jeden z hlavnich hrdinu na nekolik dilu zmizel a takhle se to tam stridalo, plus odchod Malona mě hodně mrzel, protoze mi tam pak dost chyběl, uz to prostě něbylo ono a jeste navíc nějaká pitomá Finn jako náhrazka ... hodně velká chyba. Co se týče otevřeného konce, tak taky nejsem zrovna dvakrát nadšená. Nejde o ten konec vesmíru, ale o to, ze kazdý zůstal sám a navíc s tak smutným osudem. Taky mohli udělat happy end. Nejoblíbenější postava: Lord John Roxton, nejoblíběnejší dvojce: Roxton a Marguerite - je jsem prostě zrala ;-) ()

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl jako skalní fanda původní románové předlohy tímto seriálem zklamán. Obzvláště tím, jak volně zachází s motivy původního dílka A.C. Doyla. Časem mě však naprosto strhl. Scénáristi přicházeli se spoustou originálních nápadů, každý díl obsahoval spoustu skvělých hlášek, nemluvě o sympatických hercích (snad až na Malonea) a výbornou hudbou, podbarvující titulky. Škoda, že seriál končí třetí serií, která však má otevřený konec.... Miluju to..4*. ()

Firefly88 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál podle předlohy známého spisovatele Sira Arthura Conana Doyla. Prvotní nápad trosečníků, kteří hledají cestu domů ze stolové hory, kde žijí dinosauři, je výborný a neotřelý (pokud nepočítáme Jurský park:), pozdější scénáristické "nastavování kaše" méně dobré. Překvapením je pro mě zdejší nízké hodnocení, ovšem je pravda, že seriál kdovíjak kvalitní není, na zpestření nudného dne však stačí a přiznejme si, kdo z vás se na něj jako malý nedíval a netěšil se na další díl? :) ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Už po pár dílech se seriál ukázal jako přehnaná trapárna. Snažil zaujmout rádoby fantastickými superpříběhy o dinosaurech a podobně, a to, co se odehrávalo mezi postavami měla být asi kdovíjaká romance, která na mě přišla taky dost trapná, ale koukat se na to dalo. Nebylo to nejlepší, ba ani dobrý, ale taky se ten "miš maš" dal skousnout, aspoň to nenudilo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)

Reklama

Reklama