Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov môjho detstva. Veronica Layton (Jennifer O'Dell) mi pomohla prežiť pubertu. Veľmi dobrý seriál s dinosaurami, ale je pravda že dnes tie efekty vyzerajú neskutočne odporne a amatérsky. Pamätám si však, že vtedy som seriál pozeral so strachom v očiach. Vidieť ale polonahú amazonku v zničených šatách mi vždy pomohlo poraziť strach a dopozerať to do konca. Postavy boli zaujímavé a obľúbil som si ich viac. Nemal som rád len starého chrena profesora Challengera. Spomínam si dokonca že som mal rád aj úvodnú znelku. Ešte dnes vo mne spôsobuje veľa spomienok na seriál. Niekedy je človeku ľúto za týmito seriálmi našeho detstva. ()

Amarylliska 

všechny recenze uživatele

Seriál velice vzdálen od předlohy, slátanina možnýho, nemožnýho a naprosto divnýho.Ale prazdninová zábava, jo to byla :) Následně i poškolní zvuková kulisa při čekání na něco dalšího, následujici den ve škole jsme si s holkama ve třídě hrali na takový pseudoroleplay.(nižší ročníky zakl.školy:)) Hvězdička za sexy hrdinky,hvězdička za uberstylový domeček v koruně stromu a poslendí hvězdička za nostalgii. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina na entou. Je mi líto, že Jurský park pana Spielberga má podobně tragické následovníky. Škoda, že velké většina filmů o dinosaurech jsou stejné jako všechny dinosauří seriály hrozné hlouposti a patrný potenciál je na využit natolik, že uspokojí děti předškolního věku... Herci ani efekty nejsou vůbec dobré a celé to zachraňuje "vložení" na víkendové ráno, kdy opravdu nikdo intelektuálně na výši tohle nebude sledovat. I když ta Jennifer O´Dell... ()

Gechitka 

všechny recenze uživatele

To já taky, milovala jsem tento seriál a miluji ho dodnes. Všichni co chtějí pokračování, tak to dejte vědět přes tenhle odkaz (je nutné mít facebook): https://www.facebook.com/thelostworldfans/. Zde je připnutý příspěvek na zdi, kde se ptají, zda chceme pokračování (je z 8/2017). Když nás bude dost, tak budou uvažovat o natáčení 4. série. Dívala jsem se i na fotky herců a i po 16 letech vypadají stále dobře, takže bych v tom časovém rozdílu neviděla důvod, otázka je, jestli i herci budou chtít pokračovat. Kdyby měl někdo zároveň zájem o přeložený scénář na dosud nenatočenou 4. řadu, tak ho mohu poslat emailem. Stačí mi napsat na email amaia@email.cz. Hezký den všem, nepolevme a neztrácejme víru, 4. série se určitě brzy natočí. Teď jsou dinosauři zase IN, dokazuje to nové ztvárnění filmu Jurský svět (2015), které letos (2018) bude mít pokračování. Nyní se už rozjela nová petice pro obnovu tohoto seriálu. Přihlásit se můžete zde: https://www.change.org/p/coote-hayes-productions-bring-back-the-lost-world-tlw-reunion-9487128a-e9f2-40b0-8737-79903d1c360b ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)

Reklama

Reklama