Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott, Geoff Cox

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (157)

Gormie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je tak neskutečně blbý, až je neskutečně zábavný. Snad je to částečně záměr, jen těžko si dovedu představit, že by autoři mysleli vážně plošinu, na které spolu žijí dinosauři, upíři, kovbojové, piráti, keltové, mimozemšťani a Jack Rozparovač a na které každou chvíli přistane stroj času. Autor předlohy se ovšem obrací v hrobě. Ale přesto je to zábava. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Protože jsem zvyklá obědvat u TV a jednu dobu v mou stravovací hodinu neběželo nic zajímavějšího, než právě tahle patlanina, tak jsem pár dílů viděla. Typově mi tenhle seriál přijde trochu podobný "Hvězdné bráně" - skupina lidí s jasně danými odlišnými charaktery má v jednom kuse nějaké zcela nereálné potíže, které řeší svými zbraněmi a "důvtipem". Ale něco tomu chybí oproti "Stargate": MacGyver. Jinak řečeno, žádná z postav mě nebavila, nikdo mě nezaujal, nikomu jsem nefandila, tedy mě u téhle fantaskně-dobrodružné splácaniny nic nedrželo. Budu hodná a dám 2* - 31%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď pilot pôsobil (vďaka peknej výprave a výborne obsadeným postavám) nádejne, samotný seriál sa čoraz častejšie čľapkal v bahne ničomnosti. Nevraviac o zlomovom dieli, v ktorom niekoľko hlavných postáv zareve a na ich miesto neprídu žiadne nové (!!!). Celkový dojem nie je vyložene katastrofálny. Hlavne na sobotňajšie dopoludnie je to ako stvorené. Pričom fanúšikovia seriálu Príbehy z Južných morí si prídu na svoje, keďže i tu hrá párik snov Blakely / Snow. Osobne sa mi nepáčilo, ako sem scenáristi ustavične ťahali akési národy náhornej plošiny; vôbec sa to do tohto príbehu nehodí. A nie, v Doyleovej ani nie 200 stránkvej knižnej predlohe žiadna žena nie je. Ani Tarzanka. Ani... Po dobrom rozjazde to skončilo rovnako mizerne a brakovo, ako herkules s Kevinom Sorbom. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nebyl zas tak špatný. Jeho úrověň však dalšími řadami o dost klesala a zápletka každého dílu se začala podobat té druhé, jak je tomu např. v To je vražda, napsala! :-) Ale první řada byla docela povedená a děj napínavý. Herci byli také snaživý, výprava byla na seriál také docela působivá a kupodivu i realistická. Hudba byla pokud si pamatuju originální a rytmická. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl jako skalní fanda původní románové předlohy tímto seriálem zklamán. Obzvláště tím, jak volně zachází s motivy původního dílka A.C. Doyla. Časem mě však naprosto strhl. Scénáristi přicházeli se spoustou originálních nápadů, každý díl obsahoval spoustu skvělých hlášek, nemluvě o sympatických hercích (snad až na Malonea) a výbornou hudbou, podbarvující titulky. Škoda, že seriál končí třetí serií, která však má otevřený konec.... Miluju to..4*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama