Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott, Geoff Cox

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (157)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina na entou. Je mi líto, že Jurský park pana Spielberga má podobně tragické následovníky. Škoda, že velké většina filmů o dinosaurech jsou stejné jako všechny dinosauří seriály hrozné hlouposti a patrný potenciál je na využit natolik, že uspokojí děti předškolního věku... Herci ani efekty nejsou vůbec dobré a celé to zachraňuje "vložení" na víkendové ráno, kdy opravdu nikdo intelektuálně na výši tohle nebude sledovat. I když ta Jennifer O´Dell... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov môjho detstva. Veronica Layton (Jennifer O'Dell) mi pomohla prežiť pubertu. Veľmi dobrý seriál s dinosaurami, ale je pravda že dnes tie efekty vyzerajú neskutočne odporne a amatérsky. Pamätám si však, že vtedy som seriál pozeral so strachom v očiach. Vidieť ale polonahú amazonku v zničených šatách mi vždy pomohlo poraziť strach a dopozerať to do konca. Postavy boli zaujímavé a obľúbil som si ich viac. Nemal som rád len starého chrena profesora Challengera. Spomínam si dokonca že som mal rád aj úvodnú znelku. Ešte dnes vo mne spôsobuje veľa spomienok na seriál. Niekedy je človeku ľúto za týmito seriálmi našeho detstva. ()

Reklama

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úžasně levnej seriál se strašnými efekty a mnoha mizernými epizodami (hlavně v první sérii), ale naopak s velmi sympatickými postavami a úžasně dobrodružnou atmosférou. Původně jednoduché až Herculesovské zápletky ohledně pravěkých tvorů, domorodých obyvatel a přerostlých včel velmi brzy nahradí možná šílené, přeplácané, avšak neskutečně nápadité sci-fi kreace, které z prehistorické "plošiny" udělají křižovatku všemožných paranormálních jevů. A víte co? Mě to bavilo tehdy a co víc, seriál jsem si užil i po letech v dospělosti. Je to 90's béčko se vším všudy a typ seriálu, který na obrazovkách dneska prostě není. Každý díl tvůrci přichází z něčím úplně novým, neváhají se utrhnout ze řetězu a vymýšlí si cokoli, jen aby předešli stereotypu. Třetí série navíc skončila prakticky na vrcholu a využila mystiku světa do mrtě a je velká škoda, že to končí tak nechutně luxusním cliffhangerem. Ten konec mě nedával spát dlouhá léta a vždycky jsem chtěl vědět, co sakra chtěli tvůrci vymyslet za pokračování. ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, co mi na tomto seriálu tak učarovalo, je to bezesporu nebetyčná zhovadilost s prvky fantasmagorismu (hlavně v pozdějších seriích), ale herecké obsazení je charismatické a doslova táhne celý děj od začátku až do konce ...a i triky, které byly v první řadě příšerné se zlepšovaly s každou serií. Ty 2* tomu dám. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)

Reklama

Reklama