Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Eodeon

Slovami Garaka: "Coincidences happen all the time. I just don't trust coincidences." Celé podanie príbehu je lacné, lenivé a neuveriteľné. To je ako keby DS9 sa začala už prebiehajúcou vojnou s Dominion a jej vznik by bol vysvetlený v dvojminútovom flashbacku. Seven plnila v epizóde funkciu fanservice. Senár celej epizódy by sa dal prepísať za 10 minút tak, aby v ňom vôbec nefigurovala.

Mimochodom, vieš vôbec, čo znamená "convenient storytelling"?

na příspěvěk reagoval SSE, Eodeon

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Včera jsem viděl pěkné video, které rozebíralo Stewartovi pohnůtky přeci jen vzít tuhle roli. Několikrát ji už totiž odmítl. Po Nemessis se snažil získat nějakou pro něj zajímavou roli (nezmínil jakou), ale režisér mu řekl proč by do ní měl obsazovat Picarda, to ho přimělo k rozhodnutí, že už nikdy nechce mít nic společného se Sci-fi ani roli kapitána. Celý život prý bojoval s type castem a nedokázal se z něho vymanit. Zajímavé, že poté kývnul na Xmeny. V Loganovi, byl ale Xavier vyobrazen jako stín silného vůdce, což se mu zalíbilo a proto požádal Kurtzmana, aby mu zaslal hrubý náčrt seriálu, na terý nakonec kývnul.

Teď můžme jen spekulovat, jestli se tu náhodu jen nesnaží zničit odkaz své nejslavnější role.

na příspěvěk reagoval SSE

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Mě přijde, že ty s oblibou oponuješ všemu co tu napíšu a je úplně jedno čeho se to týká, i kdybych tu napsal "včera bylo krásně", tak věřím tomu, že napíšeš "to je tvůj silně subjektivní pocit, avšak včerejší den byl prokazatelně pochmurný a ošklivý":)) Stejně tak asi nikdy nepochopím styl, kterým čteš mé komenty, protože napsat, že tu kritizuju tu smrt protože mi ta postava přirostla k srdci je nesmysl - ať už v této diskuzi, či v komentáři k epizodě se jasně a zřetelně vymezuji proti tomu naprosto zbytečně gore způsobu jeho usmrcení, prosím přečti si to ještě jednou (nebo dvakrát?). Stejně tak bych rád zdůraznil, že podobný typ smrti by mi vadil naprosto u každé jednotlivé hlavní i vedlejší ST postavy, čili i Wesleyho i kohokoliv jiného, jestli tobě tenhle "The Walking Dead" směr kterým se show ubírá nevadí, ok, holt jsi jiný než já, mě to vadí hodně.

na příspěvěk reagoval Eodeon, Jakkob

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

vím, je tam jako NPC na K-7. ale to opravdu nestojí ani za tuhle naší zmínku. kdyby tam měl důležitou úlohu, neřeknu. ale tohle bych neřešil. jsou tam vážnější kontradikce mezi PIC a STO.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Uživatel Eodeon smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Icheb se myslím v opravdu malé míře míhá i v STOčku, ale úloha je tam opravdu jen okrajová a mezi hráči se teď vedou velké debaty o tom, zda to Cryptic bude nějak řešit, když jak Picard, tak STOčko se odehrávají v Prim. Vesmíru, ale zatímco v Picardovi Icheb zemřel, tak v STOčku, které je navíc ještě dějově o několik let dál, je Icheb stále ještě naživu...

na příspěvěk reagoval Eodeon, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

to bychom museli umět rozlišit ohlasy, které Ichebovu smrt kritizují z důvodů, že jim jeho postava přirostla k srdci (jako v tvém případě), od těch, které mají jiné námitky, třeba samoúčelný gore, a také od těch, kteří si prostě pokaždé musí nějakou záminku najít.

 

jeho smrt jako taková mi nevadí. krutost jako taková také ne. a vlastně mi ani nevadí sama o sobě expresivita, se kterým to bylo zobrazeno. jsem zvyklý na horší. ale drobnou malou námitku bych i já měl k té samoúčelnosti. nevidím žádný jiný důvod, proč se to filmaři rozhodli podat právě takto, řekněme, sugestivním způsobem, než že chtěli využít svobody, která jde ruku v ruce s tím, že nejsou svazováni ratingem. ve starších seriálech by jim to televizní cenzoři nedovolili, načež nyní se toho vesele (nad)užívá jen proto, že se může. alespoň to je můj první dojem. třeba napodruhé v tom už nějaké opodstatnění uvidím, zatím po něm pátrám marně. ale Frakes je skvělý režisér, a tak stále nevylučuji možnost, že mi autorský záměr zkráka jen uniká. nebylo by to zdaleka poprvé :)

 

a co se Ichebovy smrti týče... jsem rád, že se ta postava vůbec dočkala nějakého uzavření. nebýt téhle malé příležitosti ke vsuvce, už bychom o ní nejspíš nikdy neslyšeli. a ve Star Treku je už tak příliš mnoho otevřených konců. tolik toho zůstalo nakousnuto a už se k tomu nikdy nikdo nevrátil, snad tu a tam v nějaké knize či videohře, a to je škoda. navíc tady jsem neviděl žádný potenciál, který by se v té postavě skrýval. tím, že Icheba využili k rozvoji Sedmé novým nečekaným směrem, de facto navázali na to, co ta postava měla za úkol už ve Voyageru, víc v něm nikdy nebylo. tento svůj potenciál tedy naplnil po okraj a jeho další setrvání by bylo zbytečné. tak dostal ránu z milosti. doslova.

 

zajímalo by mě, co by fanoušci říkali, kdyby totéž tvůrci seriálu udělali tebou zmíněnému Wesleymu :P

na příspěvěk reagoval Jakkob, cyphercz, SSE

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

No je mi jasné, že je určitě hodně lidí, kterým byl nesympatický, ale stejně tak se najde i dost, kterým sympatický byl, stačí se podívat např. na komentáře u youtube reviews 5. epizody. Jako zbytečný mi ale ve Voyageru nepřišel z těch níže zmíněných důvodů plus by mě hlavně zajímal tvůj názor na jeho smrt a zejména to provedení...

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

ta náhoda je tu jen jedna. skutečnost, že jak Seven, tak Maddox mají nějakou společnou historii s Bjayzl. všechno to ostatní, co popisuješ jako další údajné náhody, se už logicky odvíjí od téhle první. a bez náhod neexistuje žádný příběh a neobejde se bez nich žádné vyprávění. to, co jsi napsal, je ukázkový příklad naprostého ignorantství a další důkaz, že toohle psa chceš ubít za každou cenu. si posluš..

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

epizoda odhalující Ichebův původ byla... celkem fajn. rozhodně bych jí neřadil ani do nadprůměru, natož k vrcholům seriálu. plus představitel Icheba mi připadá mimořádně nepříjemný. o žádných sympatiích nemůže být řeč. ani při srovnání s Wesleym, což je dost neférové přirovnání, protože skoro každá postava se pak jeví vynikající, když jí srovnáš s Wesleym, i když mně osobně ani tak nevadí Wesley jako postava, jako spíše Wheaton jako jeho představitel, ale tak, samozřejmě, to jsou všechno individuální dojmy.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

cyphercz

vidíš, až teď když jsi to napsal, tak mi došlo, který to je klučina. To byla dobrá postava. Jsem se spíše trochu zarazil, když seven odkráglovala tu hnus paní. Nicméně pak jsem si řekl, že i ve Voyageru měla své chvílea tohle byl docela opodstatněný důvod. 

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

1x04 mě při druhém shlédnutí už nudila, 1x05 mě nudila hned při prvním shlédnutí, navíc si teď neumím představit, čím by ten příběh mohli osvěžit a bojím se, že už do konce první serie nic zajímavého  nepřijde...

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Čírou náhodou vyzdvihnú Seven, čírou náhoudou má nevybavené účty na presne tej istej planéte, kam smeruje Picard, čírou náhodou je Maddox v zajatí tej istej postavy, ktorá zabila Icheba... Convenient storytelling jak hovädo. Celý tento projekt je len veľmi drahý Kurtzmanov fanfiction.

na příspěvěk reagoval SSE, Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Mě třeba Wesley v TNG, nebo aspoň v rámci její první série, přijde jako úplně na pohodu postava a zatím jsem neviděl nic, proč by mě měla jakkoli vytáčet, nebo si vysloužit takové to opovržení a nechuť, jakou obecně vyvolává... Hádám že to může přijít až s pozdějšími epizodami a sériemi...

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

cyphercz

Icheb je super. Voayger jsem dokoukal asi tak před půlrokem. Icheb byl super, měl jsem ho rád a fandil mu. Tedka zařval úplně naprosto zbytečně a ta smrt byla fakt moc hard. Dělají ze ST horror, zlaté barevné TNG. :( Jinak ta snaha o detail je skoro super, škoda to směrování.

na příspěvěk reagoval scofa

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nevím proč ti Icheb ve Voyageru přijde jako zbytečný, jeho backstory s patogenem, který měl zahubit Borgy je jedním z nejzajímavějších v tomto seriálu a i samotná Janeway se jím inspirovala v Endgame... navíc je stokrát sympatičtější než podobný rozumbrada Wesley. A v neposlední řadě pokud Icheb ti přijde jako zbytečná postava, pak nevím co říct o takové Naomi Wildman...

na příspěvěk reagoval wenca, Jakkob, Feidias, Eodeon

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

 Jsem se na ty fan filmy zběžně podíval. Tleskám provedení a odhodlání. Je ale vidět, že to nejsou herci. 

Podle mě se to prostě časem bude zlepšovat. Chtělo by to ale navázat spolupráci s FAMU nebo obdobnou institucí.

To mě připomíná jaká je smůla, že CBS zabilo Axanar. Uznávám to je/byl fan film disponující rozpočtem a herci, které by tu rádi měli režiséři našich běžných filmů. Každopádně fan tvorba potenciál má. Stačí se podívat na Horizon.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

a také uvažuji, jestli tvůrci jednoduše nehledali spíše herce, který by byl podobný Marku Benningtonovi, který Icheba hrál v epizodě Shattered, a který by byl na rozdíl od něj ve správném věku. protože Casey King mu docela podobný je.

 

každopádně mě spíš mrzí recast Bruce Maddoxe. jestli zkrátka Brian Brophy nebyl dostupný, nebo co v tom vězí. ne že by to tedy jeho náhradník nezahrál skvěle. což mi připomíná - twist na konci potvrdil určité spekulace diváků, super.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

no já ho tedy nikdy neměl rád. ani maličko. tady alespoň budí díky svému konci nějaké pocity, když už něco. a ve Voyageru byl hlavně úplně zbytečná postava. ex-borgské děti se tam tvůrci snažili vecpat kvůli rozvoji postavy Sedmé, respektive aby zakusila, co představuje mateřství, ale nic kloudného z toho nebylo. jen vata. snad jedna epizoda, která měla být podobenstvím potřebnosti transplantací orgánů mezi rodinnými příslušníky, kdy Icheb Sedmé daroval kortikální uzel, nebo něco takového, byl položením základů pro to, co jsme viděli včera. tvůrci Picarda mu dali alespoň skrze Sedmou nějaký raison d'être.

 

recasting z důvodů, které zmiňuješ, bych nevyloučil. mně osobně spíš v první chvíli napadla účast herce na Renegades a už tak zjevné souvislosti Picarda s tímto otřesným fanfilmem.

na příspěvěk reagoval cyphercz

scofa

scofa (hodnocení, recenze)

cyphercz

Za mne byla postava Incheba jednou z nejotravnejsich po Nelixovi, Doktorovi a Kess v ST:Voyager, v DS9 to byl Qark a v TGWesly a jeho matička!

na příspěvěk reagoval SSE, cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Ten styl jakým zabili Icheba je naprosto na pěst, byl obecně nejoblíbenější vedlejší postavou ve Voyageru a teď když se kdokoliv podívá na epizody jako Child's Play nebo Q2 tak si řekne akorát "jooo kámo, kdybys věděl co tě za pár let čeká, tak by ses na ten Alfa kvadrant hodně rychle vysral", fakt díky tvůrcům Picarda za tenhle shit... neříkám že by nemohli zabít nějakou ST postavu, ale sere mě to provedení, které je prostě zbytečně násilné a explicitní, nevím proč by Star Trek měl najednou být The Walking Dead... co přijde příště, buttrape dcery B'Ellany a Toma Parise??

 

Jinak co jsem si tak googlil tak Manu Intiraymi, což je herec co hrál Icheba ve Voyageru, se dost nevybíravým způsobem zastával Kevina Spaceyho v kauze onoho sexuálního útoku na Anthony Rappa, takže si říkám, jestli tvůrci záměrně Icheba nezabili tímhle gore způsobem, jako takovou pomstu za tyto výroky...

na příspěvěk reagoval scofa, Eodeon

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama