Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

A kde je psáno, že Picard nemá zajímavý příběh? Mě zajímavý třeba přijde, a jisté potemnění taky kvituji - ST vždycky reflektoval dobu, ve které vznikal, proč by tedy neměl být temnější, když je to v dnešní době svým způsobem aktuální?

na příspěvěk reagoval cyphercz, SeTTi

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SeTTi

Dneska se v Hollywoodu pozitivnost nenosi, vzdyt prece zijeme v desne temne dobe (pritom se v realu mame nejlip za celou historii lidstva...) a tak to musime reflektovat i v serialech z obdobi 400 let v budoucnosti...:)) Je to opravdu hloupy trend, ale holt Kurtzman na nic lepsiho nema mozkovou kapacitu...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Terepin

Ja vim no... je to zase nikam nevedouci debata, ktera ve vysledku jen nafukuje tuhle diskuzi, ktera by se mela venovat Picardovi:) 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Přitom by jim stačilo udělat pozitivně laděný seriál vycházející z knížek o Titánu, když nejsou očividně schopní přijít se zajímavým příběhem. Tady je vidět kam je ta snaha o nekonečnou temnotu a potlačení kultu bílého muže přivedla.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Jakkob

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

cyphercz

Neukáže ti to. On bude tvrdiť, že sa "logicky" dopracoval ku tvojim "skutočným" názorom vďaka veciam, ktoré si nikdy nenapísal.

na příspěvěk reagoval cyphercz

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

SeTTi

Pokud Picard vyvolává diskuse i tohoto typu, je to dobře. Tvůrci přeci dokonce avizovali, že Picard má odrazovat vývoj naší současné společnosti a nabízet do jisté míry i řešení (které z podstaty věci nemůže vyhovovat všem divákům). Nicméně míra, kterou nám pánové Eodeon a Terepin předvádí je již spíše komická, zjevně se zacyklovali ve vlastní ideologii, jejich příspěvky jsou tak dlouhé, že už je nečtu, Eodeon ani nemusel psát, že mám mlčet, stačilo jen přitvrdit v intenzitě bušení do klávesnice:D

na příspěvěk reagoval Eodeon

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Je tragédie, kam se debata vinou tvůrců a jednoho individua se SJW agendou dostala. Protože, když se probírá tohle a ne to, co se děje v daných seriálech tak je s těmi seriály něco zásadního špatně už jen z toho důvodů, že je spousta jiných úspěšných děl ve kterých silná hlavní hrdinka nikomu nevadí, potažmo jí mají všichni v oblibě ( Buffy, Wonder woman, Black Widow, Alita, Furiosa - Mad Max, upírka Selene, dalo by se říct i taková Lara Croft a dalo by se nají neuvěřitelné kvantum dalších). 

na příspěvěk reagoval SSE

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Uz jsem ti to navic jednou durazne psal ve svem prispevku z 8.3., viz body 2), 4) a 5) a presto mi tu ted pises znova ty same nesmyslne dedukce a lzi, tzn se tocis porad dokola ve svych fantasy bludech:) to se pak ale tezko diskutuje...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Paneboze, opravdu jsi tak hloupy?? Doloz mi citaci kde jsem psal nasledujici:  

"pakliže například tvrdíš, že v Discovery je málo bílých heterosexuálních mužů" - kde to tvrdim??

"a pokud tvrdíš, že aktivisté by se diskriminací žen neměli zabývat" - kde toto tvrdim ty blazne????

"a dohledávat ti žádné příklady nebudu, dokud se ty konečně neuráčíš dodat ten požadovaný seznam sociálních aktivistů, jejichž zločiny jsou srovnatelné se zločiny misogynů" - kde jsem tvrdil, ze zlociny misogynu jsou srovnatelne s SJWs????

 

Bud totalne nerozumis psanemu slovu, nebo jsi normalni schizofrenik co cte neco jineho nez co je psano. Vsechno je tu cerne na bilem a presto si tu vymyslis podobne hovadiny viz vyse... napis mi kde jsem psal to, ze ceho me osocujes, bud tak laskav, v opacnem pripade jsi prachsprosty lhar ci v horsim pripade schizofrenni maniak, jinak se to uz fakt vysvetlit neda... nevericne kroutim hlavou.

na příspěvěk reagoval Terepin, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

"považujem to za problém, ak je nasilu nútené." jenomže pro tohle neexistuje žádný důkaz. existuje jen nějaký tvůj instinkt a instinkt řady dalších popuzených diváků, kteří domýšlí a předpokládají, co by tak asi mohlo stát za důvody za castingovými rozhodnutími tvůrců. tady ale neexistuje důvod domnívat se, že by jak v Discovery, tak v Picardovi, šlo o cokoliv jiného, než již zmíněné úsilí o co nejrozmanitější obsazení. opak prostě nelze prokázat. a není ani důvod si to myslet. ty tenhle dojem, tenhle instinkt, jak jsem to popsal, pojímáš pravděpodobně proto, že jak už jsem poznamenal vícekrát, máš trochu, přiznej si to, sklony věřit konspiracím, podléhat paranoie a za vším vidíš nějaké pikle a manipulování. to je, nezlob se na mě, nezdravý způsob myšlení. o podobných věcech začněme spekulovat vždy až teprve tehdy, máme-li důvodné podezření. a to tady prostě nemáme. Sonequa byla evidetně obsazena proto, že Fuller je velkým fanouškem Rosario Dawson a od začátku měl vizi Star Treku s ní v čele. proto se hledala typově podobná herečka a našla se. nehrál v tom roli ani gender, ani barva pleti. je to čistě tvůrčí rozhodnutí. postavy Isy Briones v Picardovy jsou zase vytvořeny jako ženské postavy prostě proto, že Dat si vždy přál mít dceru, viz Offspring, takže bylo logické vytvořit jako hlavní postavu seriálu (nepočítaje Picarda) ženu. to jsou vždy jasná kreativně motivovaná rozhodnutí. po žádné politické zakázce tu není ani stopy. a když už jsme u toho, o co méně je humanismus a o co více je feminismus politickou ideologií? záleží snad vždy na konkrétních projevech, případ od případu. obecně řečeno jsou to oba prostě... hodnotné myšlenkové směry. které se navíc navzájem nijak nevylučují. naopak, mají řadu společných znaků.

diskriminace žen v západním světě je takový problém, jak ho popisují feministky, ba i větší. jeho popírání je právě ten důvod, proč se jako velký problém spoustě lidem nejeví. a projevem toxické maskulinity opravdu není podržení dveří. to mícháš dohromady dvě různé ne zcela související věci. ale to je velké téma na jindy.

 

ne, feministky nemají co protestovat proti násilí na mužích, nebo násilí jako takovému, pokud není pácháno z nenávisti vůči druhému genderu. prostě to není jejich práce. feministky nejsou policie. mají jasně vymezený okruh zájmu, daný jejich odbornou specializací. což je především prosazování rovnoprávnosti a v posledku i podpora žen a mužů čelícím genderově motivovanému bezpráví. jinými slovy, pokud se feminista bude vyjadřovat k páchání trestných činů, měly by ho zajímat konkrétně násilné trestné činy páchané z nenávisti k druhému pohlaví (což rozhodně není případ naprosté většiny násilných trestních činů páchaných v Mexiku), ať už je napadeným muž či žena. jenže jelikož je v těchto případech obětí většinou žena, hovoří se většinou o případech žen. kdyby byl ve většině případů obětí muž, hovořilo by se o případech mužů. selská logika.

 

nesmysl naprostý. biologie je jenom rukojmí ve spárech bigotních misogynů. nelze prostě paušalizovat všechny muže a rozhodnout, pro jaké práce jsou vhodní a pro jaké nejsou, stejně jako nelze paušalizovat všechny ženy. ty společné charakteristiky vyplývající z biologických rozdílů jsou zanedbatelné při konfrontaci s nepopiratelnou skutečností, že jsme prostě všichni individua. každý člověk je jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, tělesně i duševně. prostě existují muži mimořádně nadaní v oblasti, která se na základě zažitých stereotypů jeví jako typicky ženská, třeba prodejce oděvů, stejně jako existují ženy, které excelují nad své mužské kolegy v typicky mužské profesi (dle stereotypu), třeba řidička kamionu. a pokud někdo takový nedostane práci jen proto, že jeho životopis zaměstnavatel vyhodí v momentě, kdy si přečte, že jde o muže nebo o ženu, je to svinstvo. a myslím, že se mnou budeš souhlasit, protože sám si zmiňovat příklad s podporou žen v armádě a podobně. to je totéž.

ale tady jde o to, že ty nemáš pravdu, když naznačuješ, že diskriminace na trhu práce je důsledek nějakého přirozeného, racionálního výběru dle biologických předpokladů. je to naopak důsledek čistě iracionální objektivizace (v sociologickém smyslu slova) genderových stereotypů. v naprosté většině případů nemá genderová diskriminace na trhu práce nic společného s biologií. proč muž měl být biologicky nevhodný na pozici laboratorního asistenta? nesmysl. je to v převažující míře o předsudcích. a v okrajové míře teprve hraje roli nějaká biologie, jako například tebou zmíněná hrozba otěhotnění a s tím spojené finanční výdaje zaměstnavatele. na druhou stranu, nábor mužů představuje v řadě případů větší finanční výdaje, protože muži musíš za stejnou práci víc platit. respektive nemusíš a neměl bys, ale ve společnosti je to natolik zažité, že ti muži si o to řeknou. dokonce sám osobně jsem se setkal s dikriminací v tomto směru, a sice že po zamítnutí žádosti o zaměstnání jsem volal do podniku a poprosil o nějaké zdůvodnění a bylo mi při několika takových příležitostech řečeno, že jakožto muže by mě museli lépe zaplatit, a tak místo mě dali ve výběrovém řízení přednost ženě. jinými slovy řekli mi, že firma si může dovolit zaplatit ženu, ale nemůže si dovolit zaplatit muže, a tak mám smůlu. přitom kdybych býval dostal šanci se s nimi o mzdových podmínkách pobavit, třeba bychom se bývali domluvili. ale to se těžko stane, když tě vyloučí v prvním kole na základě toho, že jsi muž. jinými slovy, oba gendery mají nějaké své výhody a nevýhody na trhu práce. jde o to, kdy jde o opodstatněné ohledy, a kde je to jen stupidní předsudek. na to druhé narážím bohužel mnohem častěji. a to právě chtějí aktivisté změnit.

takový casting do filmu nebo televizního seriálu se dost podobá výběrovému řízení na pracovní místo. vlastně jím je. a hrají tedy při něm svou roli ty stejné faktory, o kterých se tu bavíme. tvůrci se samozřejmě zajímají o talent, zajímají se o to, jak přesně herec svým typem zapadá do role, kterou mají napsanou, zajímají se o sympatie a nesympatie, ale také si všímají třeba i toho, o jaký ten herec očekává honorář. a pokud moc velký, dají přednost třeba méně talentovanému uchazeči. tam hraje roli milion faktorů. nemůžeme se podívat na epizodu seriálu a hned si myslet, že dokonale rozumíme tomu, na základě čeho si tam tvůrci vybrali hlavní hrdinku. to je přeci padlé na hlavu.

 

odpusť, že si ta videa nepustím. mám prostě přísnou zásadu nikdy neotevírat odkazy na YT prezentované v ČSFD diskuzích. není to nic osobního, je to jen špatná zkušenost. každopádně u filmů, které jsi zmínil, se krátce zastavit můžeme. remake Ghost Busters problém imho není. feministicky založený film to je. to by neviděl jen slepý. ale chce to přeci jen trošku důvtipu, aby člověku došlo, že feministické obsahy filmu jsou v něm přiznané, čili nejde o žádnou manipulaci, a hlavně zlehčené a podávané satirickou, téměř až sebeparodickou formou, což je v rámci komediálního žánru nejen v pořádku, ale přímo žádoucí. ten film je prostě nepochopený. a proč? protože si na něj hodně diváků pod vlivem hate kampaně udělalo názor už předem. komerční propad bych přisoudil jednoduše tomu, že je to prostě docela nepovedený film. nápad dobrý, provedení neadekvátní. a to mám komedie s Melissou McCarthy obvyke dost rád.

co se týče Charlieho andílků, těch nejnovějších předpokládám, jakým způsobem je to prezentované jako feministické? neviděl jsem, opravdu nevím. každopádně pokud se mám zamýšlet nad nezájmem diváků, nabízí se mi coby vysvětlení daleko více nasnadě neatraktivní ohraný námět, nezajímavý casting a všeobecný odpor k remakeům. jako, vůbec si do té rovnice nemusíme feminismus násilně dosazovat, abychom si snadno vypočítali, proč to v kině asi netrhá rekordy. co se Terminátora týče, tak o tom nevím vůbec nic. tam mi všechny filmy vyjma prvních dvou splývají dohromady, takže opravdu nevím, co se tam mohlo zase odehrávat za "dramata" :)

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nepovažujem za krajnosť, že sa to nachádza v STP alebo STD. Ale považujem to za problém, ak je nasilu nútené. Nikdy som nemal problém s takýmto vecami v ST, pretože to zakaždým bolo riešené z humanistického pohľadu. Tu sa to však používa ako politická ideológia.

Netvrdím, že neexistuje sexizmus v západných krajinách, ale rozhodne to nie je až taký veľký problém, ako sa ho snažia prezentovať feministky. Sexizmus by vždy mal odsúdený, ale skutočný sexizmus a niečo, čo aktivisti považujú za sexizmus (feministky považujú za toxickú maskulinitu už to, že muž podrží žene dvere). Dám ti konkrétny príklad z reality: https://www.youtube.com/watch?v=ichPEYFOOmE Odhliadnuc od absurdity situácie, tieto feministky protestovali proti tomu, že v Mexiku každý deň zabitých 10 žien. Odsúdeniahodná vec. Háčik je však v tom, že podľa oficiálnych štatistík tvoria až 90% zabití muži. Dosť divná matematika, čo povieš? Normálne feministky protestujú mierumilovne, avšak myslíš si, že protestujú proti násiliu ako takému? Kdeže, protestujú len proti násiliu páchaných na ženách. Necháp ma zle, rozhodne som proti násiliu na ženách a feministky majú plné právo proti tomu protestovať. Ak im však skutočne ide o rovnoprávnosť pohlaví, nemali by protestovať aj proti násiliu páchaného na mužoch?

Áno, pohlavie sa javí ako problém pri zamestnaní, ale nie je dôsledok spiknutia voči ženám, ale dôsledok biológie. Pre zamestnávateľa je totiž žena riziko, ktoré musí znášať v prípade tehotnosti a výchovy dieťaťa. Je to však otázka finančných výdavkov a nie nenávisť voči konkrétnemu pohlaviu. Nedávno som čítal, že jedna európska krajina (už sa nepamätám ktorá) zaviedla zákon, ktorý zavádza rovnaké podmienky čerpania rodičovskej dovolenky pre matky aj otcov. Takto vyzerá systematické riešenie diskriminácie priamo u zdroja, keďže firmy už nemajú dôvod uprednostňovať mužov. A potom máš aj povolania, ktoré pre ženy jednoducho nie sú vhodné, rovnako ako máš povolania, ktoré nie sú vhodné pre mužov. To však nie je sexizmus, ale biologický fakt. Je potrebné rozlišovať dôvody diskriminácie, rovnako ako je dôležité skúmať dôvody akéhokoľvek porušenia zákona, pretože bez tejto znalosti sa problém nikdy nepodarí vyriešiť. S tvojim príkladom zamestnania plne súhlasím.

V Amerika dotiahli feminizmus do extrému. Chlapcom je už od útleho detstva vštepované, že typické chlapčenské správanie je toxické, že bez ústneho súhlasu nesmie dôjsť k žiadnemu fyzickému kontaktu s dievčaťom, že akékoľvek flirtovanie (pohľady, komplimenty, dotyky) je považované za sexuálne obťažovanie, galantnosť je sexistická, a pod. Došlo to až tak ďaleko, že muži odmietajú pracovať so ženami osamote a vyhýbajú sa spoločnej spolupráci v robote. Na školách sa množia falošné obvinenia zo sexuálneho napadnutia a univerzity sa vždy postavia na stranu ženy bez ohľadu na dôkazy, resp. ich absenciu. Štatistiky hovoria jasne: čoraz viac mužov zlyháva v školách a počet manželstiev je na historicky najnižšej úrovni. Zopár príkladov ako feminizmus vyzerá v USA:

Feminist Tries To Get Progressive Podcaster Fired For Defending White Men

Feminists Outraged That The Line To The Mens Bathroom Is Shorter

Man's Life, Family Destroyed By False Accusation

#MeToo Backlash Keeps Getting WORSE As MORE Men Won't Work With Women

Čo sa filmov týka, Ghostbusters 2016, Charlie's Angles 2019 alebo Terminator: Dark Faith boli prezentované ako feministické a všetky finančne aj kriticky zlyhali (get woke, go broke). Pointa je však v tom, že herečky z týchto zlyhaní obviňovali toxických bielych mužov, že nechodia do kina na feministické filmy. To si nevymýšľam, to sa skutočne stalo. A bohužiaľ, takúto mentalitu má celý Hollywood.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz , cyphercz

tak to je další doklad, že si sedíš na vedení, protože tohle jsem nikdy nepopíral, nemluvě o tom, že jsem na to speciálně na téhle diskuzi upozorňoval v míře větší než ty. prostě čteš mé příspěvky nedůsledně, tak se nediv. a ne, o to jediné ti nešlo, tobě šlo o špinění Star Trek seriálů na základě naprosto nesmyslného obvinění z feministické propagandy. to bylo evidentním účelem drtivé většiny tvých zdejších příspěvků.

a spoustu věcí jsi opravdu neřekl, ale já ti je do úst cpát nadále budu, protože ony jednoznačně logicky vyplývají z jiných tvých výroků. pakliže například tvrdíš, že v Discovery je málo bílých heterosexuálních mužů, nelze to vykládat jinak, než jako požadavek, aby jich bylo více, což nelze vykládat jinak než jako agitaci za jejich zvýhodňování, což jsou kvóty naruby, žeano. to si prostě jinak vykládat nelze. neříkáš to sice na plnou hubu, ale říkáš to.

a pokud tvrdíš, že aktivisté by se diskriminací žen neměli zabývat, což dohledatelné je, podrýváš jejich práci, upíráš jim zásluhy a zároveň si stěžuješ, jak málo se věnují mužům, přičemž genderová diskriminace mužů, jak bylo doloženo, je oproti genderové diskriminaci žen marginální jak co do závažnosti, tak co do četnosti výskytu, pak je to opět jednoznačné nadržování mužům na úkor žen. to je prostě jako chtít po kriminalistech, aby se přednostně zabývali případem urážky na cti (muže), a vraždu nebo znásilnění (ženy) řešili teprve, až jestli jim zbude čas. pokud máš takovýmto způsobem převrácené priority, tak se nepodivuj mým výkladům svých slov. ono se to o moc jinak než nenávistný útok vůči ženám jako takovým chápat nedá.

pokud tedy někdo navrhuje přestat se zabývat diskriminací žen, nebo tento problém přinejmšním upozadit, kde jde často i o životy lidí, a místo toho demonstruje za předností řešení diskriminace mužů, kde jde nanejvýše o něčí pověst nebo raněné city, tak se chtě nechtě vyznává z extrémní zaujatosti ve prospěch mužů. jinými slovy tvé názory zde prezentované, pokud domyšlené do důsledků, mají přísně patriarchální základ. tobě vůbec nejde o nějakou rovnoprávnost, protože o ní nemáš ani pojem. tobě jde o společenskou nadřazenost mužů. jestli to přiznáváš, nebo ne, je vcelku fuk. jestli si to sám uvědomuješ, je vlastně také fuk. už jsi toho v tomto smyslu nakvákal příliš na to, aby se to dalo vyvrátit. tohohle džina zpátky do láhve zkrátka nenacpeš.

 

a dohledávat ti žádné příklady nebudu, dokud se ty konečně neuráčíš dodat ten požadovaný seznam sociálních aktivistů, jejichž zločiny jsou srovnatelné se zločiny misogynů. už jsem se tázal dvakrát, tohle je potřetí, a zatím nepadlo jediné jméno. takže hezky jedno po druhém. ono je vůbec nejvyšší čas, abys taky otevřel zpravodajství a po vší té angažovanosti v téhle oblasti si o ní konečně začal něco zjišťovat.

na příspěvěk reagoval cyphercz, cyphercz

Uživatel Terepin smazal svůj příspěvek.

Uživatel Terepin smazal svůj příspěvek.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

"já se tedy s upozorňováním na ty hrůzy setkávám dnes a denně." - uvedl bys mi nejake priklady za rok 2020? Nemam takovy prehled jako ty a rad si poctu;)

na příspěvěk reagoval Eodeon

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Co me na tobe nejvic irituje je to, jak mi stale vkladas do ust veci co jsem nikdy nerekl ani nenapsal... delas to opravdu v kazde sve reakci na me a je to naprosto odporne a manipulativni. "tvrdíš, že muži jsou diskriminováni ženami v míře větší či převažující, než je tomu naopak" - nic takoveho jsem nikdy nenapsal, lhari... "aktivisté jako ty, kteří problém úmyslně tlačí do situace kdo z koho, buďto my nebo ženy." - nikdy jsem nic takoveho neprosazoval, lhari... Jsem rad, ze jsi alespon KONECNE uz uznal, ze ve svete existuje i diskriminace a rasismus vuci belochum/muzum a ze to je naprosto odsouzeni hodne, stejne jako diskriminace zen ci jakykoliv jiny rasismus. O to jedine mi tu slo;)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

Twitter je plný všelijakých "aktivistů", to se shodneme, a neodpustil jsem si nedat to slovo do uvozovek. shodneme se i na tom, že to i někteří (zdráhám se říci mnozí) zastánci ženských práv dohánějí do krajní polohy, až se jejich snahy stávají kontraproduktivními. ale myslím, že se neshodneme v tom, jaké přesně projevy kdo z nás ještě považuje za nežádoucí krajnost, a které jsou zcela v normě. třeba právě případ tady neustále propíraných Star Treků, kde zkrátka k žádnému pochybení nedochází, respektive nic nám nedává důvod si to myslet. a přesto je pořád tolik nářků.

 

byl bych opatrný tvrdit, že diskriminace žen v západních společnostech neexistuje. to je typická iluze člověka žijícího v určitých mantinelech, kde on sám sice nic podobného nepozoruje, ale neměl by to hned zobecňovat na globální fakt. já se třeba s diskriminací žen setkávám na denním pořádku. a teď nemluvím jen o kamarádech, jejichž opilecké balící metody opravdu překračují hranice sexuálního obtěžování.

když jsem analyzoval trh práce, zjistil jsem, že diskriminace na základě genderu figuruje jako výrazný faktor u většiny výběrových řízení konaných u nás, v mnoha případech se gender uchazeče ukázal být jako ještě důležitější kritérium, než kompetence uchazeče. tady je ale třeba dodat, že genderovými stereotypy trpí v závislosti na pracovní pozici jak ženy, tak i muži. například, ženy bývají odmítány na pozici řidič kurýrní služby, naopak muže odmítli na pozicích jako pracovník infocentra, knihovník či laboratorní asistent, v posledním případě s odůvodněním, že muž by se jim nehodil do týmu složeném dosud čistě ze samých žen. tohle já považuji za velmi závažný případ genderové diskriminace, protože cokoliv se týká zaměstnanosti má přímý a výrazný dopad na životní úroveň člověka. přičemž ty zaměstnavatele k tomu nikdo nenavedl. to není žádné spiknutí. oni jsou prostě vychovaní v tomto duchu. jsou společností naučení takto uvažovat. a to je to, co se aktivisté snaží změnit.

plus tu máme ještě horší věci, jako jsou statistiky sexuálně motivovaných násilných činů, jejichž oběťmi se také v drtivé většině stávají ženy, což lze jasně vykládat jako následek celospolečensky nastaveného úzu, že žena je podřadná a je správné ji tedy nutit násilím ke styku, že je správné jí bít a týrat. ovšem, statistiku zkresluje skutečnost, že sexuálně motivované násilné činy na mužích jsou silně tabuizované, kvůli čemuž se jim nedostává pozornosti a unikají ze zřetele kriminalistů. ale i to usilují aktivisté změnit.

a to nemluvím o tom úplně nejhorším a sice že diskriminaci žen stvrzují a tím vlastně i podporují i samotné státní instituce. jinými slovy, diskriminace žen nejenže je běžnou denodenní praxí v obrovském rozsahu, ale je hluboce zakořeněnou součástí společenského paradigmatu a je obrovská naivita myslet si, že se ji feministkám podařilo dávno vykořenit. nepodařilo. k pokroku došlo, ale jen po určitý bod. vyhráno ani omylem nemáme. naopak bych si dovolil říct, že popírání diskriminace de fakto ztěžuje boj proti ní a tím se samo stává součástí problému. popírání diskriminace žen je tedy samo o sobě diskriminací žen.

 

a není pravda, že by aktivisté neupozorňovali na otřesné zacházení s ženami, jak se to děje v mnoha východních zemích (inu, ono se to děje všude na světě, u nás akorát jen v menší míře). já se tedy s upozorňováním na ty hrůzy setkávám dnes a denně. ono je to také o tom, nebýt vůči těmto zprávám slepý. ostatně i dokumentární filmy a seriály na tato témata vznikají. nedávno jsem jeden viděl na Primě Zoom. o domácím týrání žen v Bhútánu, o kosmetičce poskytující pomoc ženám politým kyselinou nebo popáleným v obličeji. aktivisté vůči tomu slepí určitě nejsou. vůči tomu jsou slepí bohužel všichni ostatní.

 

nerozumím tomu, na co naráží větou "V USA feministické hnutie spôsobilo, že muži zlyhávajú v školách aj vo vzťahoch...", o jakém selhávání je řeč a jak jej přesně mohlo způsobit feministické hnutí? opravdu si pod tohle nedovedu nic konkrétního dosadit.

 

"Dokázaným faktom je, že ženy dostávajú za rovnakú prácu v rovnakom množstve v priemere rovnaký plat ako muži. Alebo mi chceš tvrdiť, že žena od firmy dostáva horšie platové podmienky za rovnako pracovnú náplň?" ano, to přesně tvrdím. průzkum hovoří jasně. stejná pracovní pozice, stejné podmínky (například praxe na pozici, výkonnost doložitelná na výsledcích práce, atd.) a stejná firma, ale velký rozdíl na výplatní pásce mezi mužem a ženou. je to fakt. tedy u nás. opravdu nemám informace o situaci na Slovensku.

výběr profese je pak samostatný problém, který s tímto přímo nesouvisí. ale ano, tam genderová stereotypizace svou roli bohužel hraje také a na vině jsou jak rodiče pod vlivem těchto stereotypů, tak ale i instituce, jako jsou školy, státem zřizované poradny pro výběr povolání, a jiné. a negativní působení těchto institucí, které ty sám zmiňuješ, je přeci jasným důkazem, jak hluboko diskriminační tendence společnosti zasahují, pokud pod jejich vlivy jednají i státní instituce.

 

filmy, které zmiňuješ, jsem neviděl, a takže se těžko mohu vyjádřit k tomu, která ze stran je v právu. jen obecně řečeno bych byl opatrný v kladení nějaké přímé úměry mezi způsob vyobrazení ženy ve filmu a jeho finanční návratnost, nebo mezi kontroverzi na sociálních sítích a finanční návratnost. a je třeba zdůraznit, že ve velké míře jsou tyto spory, ať už mezi filmem a fanoušky, nebo mezi filmem a (samozvanými) aktivisty, původně jen efemérními incidenty, které záměrně přiživovalo a nafukovalo marketingové oddělení studia za účelem navýšení publicity. a o řadě z filmů, o kterých mluvíš, jsem naopak četl jako o nadočekávání úspěšných. tedy komerčně vzato, umělecky kdoví, tedy si nejsem jist spolehlivostí zdrojů, ze kterých čerpáš. například ta Captain Marvel, to určitě propadák nebyl, a průvodní hejt tomu filmu naopak dozajista pomohl. já například, který se o MCU nezajímám skoro vůbec, bych o nějaké Captain Marvel nejspíš nikdy neslyšel, kdybych to neměl v době cca pár týdnů před premiérou snímku na sociálních sítích den co den na talíři. jinými slovy, hateři ten film k úspěchu katapultovali. stejně jako do značné míry pomáhají v publicitě Star Treku: Discovery.

na příspěvěk reagoval Terepin

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Eodeon

Takýchto aktivistov je plný Twitter. A i keď Twitter nie je realita, smutným faktom je, že tieto názory prezentujú aj novinári a nie v obskurných periodikách, ale v mainstreamových médiách, a taktiež aj Hollywood. Stačí si prečítať verejné prejavy producentov, režisérov a hercov. A, bohužiaľ, tieto názorové prúdy sa pomaly, ale iste začínajú objavovať už aj tu. Čiže či sa ti to páči alebo nie, feminizmus je prezentovaný týmito psychopatmi. A ty, ako normálny feminista, by si mal byť vpredu a sám bojovať proti tejto chorej mentalite, namiesto bojovania proti tým, ktorí na ňu poukazujú.

Diskriminácia voči ženám v západnej spoločnosti takmer vôbec neexistuje. O tých, kde sa nachádza (napríklad arabské krajiny), sa feministi veľmi nezmieňujú. V USA feministické hnutie spôsobilo, že muži zlyhávajú v školách aj vo vzťahoch a feministky sa sťažujú, že to je žensky problém. Bodaj by nie, keď pre ne sú všetci muži toxickí a sexuálni predátori. Tam dokonca existujú aj reklamné kampane mierené proti maskulinite, ktoré si môžeš pozrieť aj na YouTube.

Platové ohodnotenie je dôsledkom pohlavnej diskriminácie, ale nie na úrovni podnikov, ale práve na úrovni škôl a rodičov. Nemôžeš predsa čakať, že ženy budú zarábať viac, ako muži, keď si dobrovoľne vyberajú slabšie platené práce. Taktiež ženy chodia na materskú, čo ich oberá o peniaze. Dokázaným faktom je, že ženy dostávajú za rovnakú prácu v rovnakom množstve v priemere rovnaký plat ako muži. Alebo mi chceš tvrdiť, že žena od firmy dostáva horšie platové podmienky za rovnako pracovnú náplň? Nie. Dievčatá treba treba dostať do technických oblastí, kde sa zarába omnoho viac. Ale i tak budeš mať pracovné povolenia, ktoré pre ženy nikdy nebudú vhodné. A k tomu poviem len toľko, že feministky rozdiely v pohlaví neakceptujú. V Amerika feministky obviňujú už aj požiarnikov, že diskriminujú ženy, lebo ich odmietajú zobrať, čo je absurdné.

Čo sa Hollywoodu týka, idea rodovej rovnoprávnosti nie je problém. Koniec-koncov, Star Trek bol vždy progresívny a nikdy som s tým nemal problém, práve naopak. Iné však je, ak sa ženy vo filmoch vyzdvihujú na úkor mužov. Pre porovnanie: Spider-Man: Into the Spider-verse bol diverzný film, ale príbeh sa nesnažil tlačiť akúkoľvek ideológiu. Naproti tomu Charlie's Angels finančne aj kriticky zlyhal práve kvôli pretlačovanej ideológii. Iný príklad: Paramount poslúchol fanúšikov a upravil vzhľad Sonika, za čo zožali finančný úspech. V priamom kontraste Harley Quinn mal salbé tržby a boli to práve novinári a aktivisti, ktorí začala písať o toxických fanúšikoch a na Twitteri začali šíriť anikampaň voči Sonicov, pretože ich agenda sa nepáčila divákom. A podobné vyhlásenia boli aj od tvorcov Captain Marvel. Môžem ti o tom ukázať články, ak chceš.

na příspěvěk reagoval Eodeon

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak například natáčení v exteriérech je u PIC velmi nákladné, je to totiž vždy dražší, než stísněný naoko vyrobený exteriér ve studiu. Ve sci-fi to ale nevypadá tak cool, vesmírné sci-fi to nedocení. 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Nope, s laciností Picarda souhlasit rozhodne nemohu, protože to tam nevidím, nezlob se na mě. A modely z DIS si vysvětluji jako prvoplánové propojení univerzií a potvrzení toho, že Discovery je Primární Vesmír a žádná alternativní realita, jak se někdo pořád domnívá a snaží se to stůj co stůj rozšířit mezi ostatní... A když už jsi mluvil o SG, tak právě ta mi v seriálové inkarnaci laciná přišla, oproti filmu rozhodně, což je taky jeden z důvodů, proč mi ten seriál doposud nijak nepřirostl k srdci. Ale PIC na mě laciností, natož pak účelovou a okatou, rozhodně ani zdaleka nepůsobí.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jakkob

Vždyť se to vesměs točí v soudobých podmínkách, kde by bez problému mohli hned natáčet současnou romantiku. Následně k tomu přidají pár levných triků. Jako ty, které byly doslova převzaté z Discovery. I Star Gate na tom byla v tomhle ohledu mnohem lépe.

Tamto jsou samo sebou dohady. Připouštím, že ti kdo s tvorbou CBS nejsou spokojeni v nich vidí více.

na příspěvěk reagoval Jakkob, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Takže to jsou všechno stále spíše dohady na úrovni hádání... Promiň, ale podobných, rádoby prorockých prohlášeních z všelijakých více či méně věrohodných webů tu bylo už od první série nepočítaně a pokud si dobře vzpomínám, tak se více méně nenaplnil ani jeden z nich. Tím přímo neříkám, že na tom nemůže být a není něco pravdy, ale já osobně tomu spíše nevěřím a nepovažuji to aktuálně za nic věrohodného, mj i proto, že mě osobně to na rozdíl od tebe smysl moc nedává... A jinak že Picard vypadá "levně"? To tedy nevím kde a v čem, když Picard vypadá a působí (aspoň tedy pro mě) naprosto prvotřídně a nic mi na něm neevokuje cokoli, co by mi říkalo, nebo napovídalo, že se na něm šetří...

na příspěvěk reagoval SeTTi

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

mluvíš o feminismu jako takovém, ale kritizuješ chování, kterým se v praxi vyznačuje jeden sociální aktivista ze stovek tisíc. čili za mýlku jednoho odsuzuješ celé hnutí a jeho nezastupitelnou úlohu na ochraně spravedlnosti ve společnosti. navíc, většinou se takto projevují diletanti, kteří ve věci nemají žádné vzdělání, nerozumí širším souvislostem, a vlastně tedy nevědí, o čem mluví. lidé jako ty, ale na opačném extrému téhle názorové škály. názory takových lidí nemůžeš brát za vzorek tendencí feminismu v globálním měřítku. názory takových lidí jsou naopak součástí problému, kterým by se aktivisté měli zabývat.

drtivá většina feministek a feministů totiž rozhodně nejedná tak, jak píšeš. respektive, mluvme konkrétně. že se feministická kritika zajímá o filmy (zpravidla jen) z genderového hlediska je z logiky věci samozřejmé. nechápu, jak se nad tím můžeš pozastavovat. analyzovat filmy z této perspektivy, všímat si ženských postav a jak jsou zobrazovány, je přesně jejich práce. takže nač ten údiv, že tak činí.

co se týče ignorování a popírání genderové diskriminace mužů, to je nesmysl. jak jsem psal už několikrát, zájmy feminismu a maskulinismu jsou totožné, téměř bych se nebál říci neodlučitelné, takže v pravém smyslu slova feminista toto má na vědomí a jedná podle toho. pokud máš pocit, že se na diskriminaci žen upozorňuje častěji než na diskriminaci mužů, je to dáno jednoduše skutečností, že diskriminace žen je v praxi častější a závažnější. opět nevím, nač ten údiv.

co se týče rovnoprávnosti v trestním právu, to je specifický a hodně komplexní problém, kde jsou v některých směrech diskriminováni muži, viz tvůj příklad s ostrakizací pouhým obviněním, které může zničit reputaci i tehdy, je-li později obviněný shledán nevinným, a v jiných směrech zase ženy, když je po nich žádáno nést ohromné důkazní břemeno v případě zločinů, které se nesmírně obtížně dokazují, nemluvě o nesmírné psychické zátěži pro oběť, která vede k tomu, že přibližně polovina případů napadení ženy mužem ani nikdy není ohlášena. takže ten nepoměr je ohromný a znevýhodňuje obě strany, což je podporuje, co jsem psal výše, a sice že feminismus a maskulinismus mají stejné zájmy, proto se ostatně vysokoškolsky studuje nikoliv obor "feministická studia", ale "genderová studia", kde jak název naznačuje, není nikdo vyloučen a ničí zájmy přehlíženy, pokud jde o například o problémy se stereotypizací na základě genderu či diskriminací na základě genderu.

 

co se týče rovných mzdových ohodnocení, tam se už ale domnívám, že došlo z tvé strany k nepochopení. rozhodně o není o tom, aby ženy a muži brali stejně, když ten dělá to a ten zas ono. jde o to, aby muži a ženy brali stejně za stejných podmínek na stejné pracovní pozici. což se neděje. nevím jak na Slovensku, ale v ČR je průměrný rozdíl mezd mezi ženou a mužem na stejné pracovní pozici někde cca mezi dvěma a třemi tisíci korun. to je snad jasný doklad, že v žádné egalitaristické utopii nežijeme, natož aby se situace překlápěla do opačné, tj. institucionálně matriarchální podoby, jak říkáš ty.

a na konec bych se vrátil k tomu, čímž si začal, to je věc, kde společnou řeč těžko najdeme, protože podle mého soudu tady řešíš smyšlený, neexistující problém. skutečně neexistuje žádná tajná organizace feministo-iluminátů, která by ovládala Hollywood a potajmu ovlivňovala podobu filmů dle nějaké ideologie. castingová rozhodnutí bývají v naprosté většině v kompetenci tvůrců toho kterého konkrétního filmu a jejich zájem na obsazení žen nebo mužů jiné než bílé pleti bývá nejčastěji pouhá snaha o rozmanitost, nikoliv politická zakázka. a nejinak je tomu v případě Star Treku. Roddenberry chtěl co nejrozmanitější posádku, a tak úmyslně volil lidi různých národností a etnik a dal jim přednost před ansámblem složeným čistě z bílých mužů. a z úplně přesně stejného důvodu vypadá casting Discovery tak, jak vypadá. to jsou tvůrčí rozhodnutí, nikoliv politicky motivovaná.

 

a dost by mě zajímalo, které jsou to ty "zavedené značky", kde feminismus "nemá co pohledávat"?

na příspěvěk reagoval Terepin

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Eodeon

So štatistika si sa tu začal oháňať ty, nie ja.

Ja sa držím témy. A tá je o tlačení (použijem anglické pojmy) intersectional feminism a partisan politics do zavedených značiek, kde nemajú čo hľadať. Posledné, čo potrebujem, je mať politické ideológie ako hlavnú náplň filmu. A potom, keď filmy finančne a kriticky vybuchnú, herci/čky a režiséri/ky verejne útočia na fanúšikov, že filmy zlyhali kvôli zlým toxickým bielim mužom. A presne takto sa prezentuje feminizmus v mainstremových médiách. Feministky sa zakaždým vyjadrujú len o tom, aké výhody ženy majú získať, ako sú ženy utláčané, ale problémy mužov ignorujú a popierajú. Minimálne v USA a západnej Európe určite. Relatívne nedávno bol v Britskom The Guardian (ak sa nemýlim) článok o tom, ako sa ženy prestávajú nazývať feministkami práve z dôvodu verejnej reprezentácie hnutia. Totiž človek sa nemusí škatuľkovať názvami a pojmami, aby bol za rovnoprávnosť pohlaví. Smutným faktom totiž je, že súčasný feminizmus je pozitívnej diskriminácii žien a boji proti mužom. Po príklady ani nemusím isť ďaleko: relatívne nedávno bol tínedžer s autizmom dievčaťom obvinený zo sexuálneho napadnutia len kvôli tomu, že sa dotkol jej ramena. Čo myslíš, čo hlásali feministky? Myslíš si, že sa zastali chlapca? Nie, žiadali, aby aby bol zapísaný do registra sexuálnych deviantov. Iný príklad: feministky hlásia "believe all women", teda prezumpcia viny. Výsledok je ten, že to začali niektoré ženy používať ako zbraň a akékoľvek obvinenie bez dôkazov spôsobí, že muž príde o prácu alebo štúdium na škole. Už len to, že polícia vyšetruje tieto obvinenia, je pre feministky sexizmus a ak dokážu, že obvinenie bolo krivé, tak útočia na políciu, že kryjú sexuálne monštrum a súdy nikdy nijakým spôsobom ženu nepotrestajú, lebo je to žena. Študenti sú vylučovaní z univerzít nie len bez dôkazov, ale aj po dokázaní, že sa to nestalo. A všetky tieto tvrdenia ti môžem doložiť článkami na webe. A, samozrejme, feministky po novom už hlásajú, že všetky typické mužské vlastnosti sú toxické.

Ja som nikdy nebol proti ženám nikdy nebol, práve naopak. Za sexizmus považujem už to, že ešte aj v dnešnej spoločnosti sa nájdu rodičia, ktorí tlačia svoje dcéry do typických ženských profesií. Študijné programy technického zamerania sú stále devízou chlapcov, čo je absurdné. Na strednú priemyslovku som nastúpil v roku 2002 a na celej škole boli len dve dievčatá. Ak feministky chcú, aby ženy mali rovnaké platové príležitosti, nech robia osvetu na školách, aby dievčatám vysvetlili, že byť ITčkárom, elektrikárom, ale inžinierom nie je žiadna hanba. A nie namiesto toho žiadať, aby obyčajná kaderníčka mala rovnaké platové ohodnotenie, ako IT špecialista.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

přeformuluji tvou větu. jako správný feminista beru v úvahu pouze oběti násilných činů páchaných z nenávisti vůči druhému genderu. hate crimes. zatímco ty se tu oháníš statistikami, které toto hází do jednoho pytle s loupežným přepadením či pracovním úrazem a které tím pádem nemají absolutně žádnou relevanci vzhledem k tématu. drž se laskavě tématu, který ses tu ostatně ty sám v první řadě rozhodl protlačovat.

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

 

nepochopil jsi ani slovo. ani jedno jediné. to už nemůže být smutnější.

tvá slova na druhé straně, ačkoliv se ze všech sil snažíš psát v náznacích a skrývat obsah mezi řádky, mají i přesto poměrně jednoznačný výklad. tvrdíš, že muži jsou diskriminováni ženami v míře větší či převažující, než je tomu naopak, přičemž není. napsat něco v tak hrubém rozporu s pravdou a ještě ostatní vinit ze lží a manipulací, to je silné kafe. genderová diskriminace mužů, ačkoliv nepopiratelná, existuje v míře o několik řádů menší. je třeba se jí zabývat, ale rozhodně ne na úkor ženských obětí a na úkor ochrany jejich práv, jak to navrhuješ. je třeba systémového řešení, které genderové diskriminaci zamezí jako takové, ať už je právě postiženým genderem kterýkoliv. ale takovému řešení právě bohužel svými aktivitami zamezují samozvaní aktivisté jako ty, kteří problém úmyslně tlačí do situace kdo z koho, buďto my nebo ženy.

 

a když mluvím o samozvaných aktivistech, tak si rač povšimnout, že já jsem téma genderové diskriminace v souvislosti se Star Trekem jakživ nikdy na žádném diskuzním fóru neotevřel. s tím tématem vždy jako první přijdou bojovníci proti ženám. jsi to ty a tobě podobní, kteří sem (a všude jinde) tuhle ideologickou agendu (velmi násilně) protlačují. a neexistuje žádný jiný důvod, proč by takové úsilí někdo vyvíjel, než snaha zvrátit antidiskriminační tendence a protěžovat muže proto, že jsou muži. jako se tomu ostatně stejně ve spoustě případech děje i bez podobné propagandy.

 

co se dokazování týče, předně dokaž svá tvrzení. například to, "že tu máme každým rokem rostoucí skupinu...", protože mám pochybnosti, že k tomu existuje statistika. ale nakonec, i kdyby tomu tak bylo, pak nenávist vůči bílým mužům, ačkoliv v žádném případě není košér, je jen rozsahem zanedbatelnou reakcí na drtivě převažující nenávist bílých mužů vůči ženám a komukoliv, kdo není bílý. to druhé je svým rozsahem a závažností, jak už jsem ti ostatně napsal, mnohonásobně nebezpečnější problém. tvá snaha prosazovat řešení prvního na úkor druhého se tedy dá velmi snadno zaměnit za snahu prohlubovat nerovnost a prosazovat muže coby společensky nadřazenou, privilegovanou skupinu. pověz mi teď, jak jinak se tohle dá vykládat? to je zcela upřímně míněný dotaz, protože já opravdu nevím, jak jinak.

 

snadno ti to dokážu. napiš mi příklad jakéhokoliv áčkového amerického filmu z doby posledních cca 5 let, který má v hlavní roli ženu, a já ti k němu snadno dohledám tunu protestů, které budou formulované tou stejnou rétorikou, jakou ty popisuješ Discovery. nebo ostatně, to si můžeš snadno ke každému z těch filmů dohledat sám, protože je tím internet úplně zahlcený.

a co se Discovery a misandrie týče, možná bude problém v tvé angličtině. protože vůbec nic z toho, co sis vypsal z wikipedie, na tom seriálu nelze pozorovat. jestli to tam vidíš, hraničí to v tvém případě až s paranoidním bludem. a to nemyslím ve zlém, jen jako ilustraci, jak moc v rozporu s realitou ten výrok o misandrii je. matriarchální uspořádání v seriálu nefunguje, jelikož tu máme mužské kapitány, nikdo z mužských postav není redukován na sexuální objekt, žádná z mužských postav není ostrakizována či vyloučena na základě genderu, ba naopak, ani k propagaci násilí na mužích tam nikde nedochází, takže WTF.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Uživatel Eodeon smazal svůj příspěvek.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jakkob

Koukni na Midnight’s Edge. Tenhle týden to tam proběhlo. I když se nemůžou opřít o jasné důkazy, tak to dává smysl. Už jen to, že populární tématický kanál získá inside informace spíše, než je získá nějaký odborný filmový web.

Pokud má seriál zajištěnou budoucnost není důvod podstupovat chvíli před odvysílání nové řady drahé přetáčky, měnit konec z otevřeného na uzavřený a odstraňovat z dílů naznaky. Dává i smysl definitivní rozchod s Netflixem, který je nespokojený od první řady. I to že Picard vypadá levně, protože za něj Amazón dal mnohem méně než CBS plánovalo. A jestli bude za pár týdnů podobně vypadat i třetí řada Discovery, tak bude i pravda v tom, že Netflix vyhrál a ořezal rozpočet na její postprodukci.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Asi určitě by mě taky zajímal zdroj takových informací, protože o DIS a PIC si myslím že sleduji info docela bedlivě, ale nic o tom co píšeš mi ještě cestu nezkřížilo, takže pokud to není zase něco ve stylu undergroundových hypotéz, dohadů a tak podobně, tak by mě opravdu zajímal ten zdroj.. ?

na příspěvěk reagoval SeTTi

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama