Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

SSE

téma seriálu o sekci 31 mě vůbec nezaujal. Enterprise s Pikem bych si klidně nechal líbit.

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

cyphercz

Seriál o Sekci 31 bude imho řešit zase to stejný... Je otázka, jak moc budou lidi ochotni po skončení pandemie COVIDU sledovat katastrofické filmy na téma ohrožení lidstva...

na příspěvěk reagoval cyphercz, Feidias, SeTTi

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Bynk

Jsem jediny komu uz to straseni zlou AI co chce vyhladit vse zive prijde opravdu ohrane a stokrat videne? O to vic me irituje, ze vzniknou dva nove Trek serialy a oba resi prakticky to same - ano, treba se jedna o jednoho a toho sameho nepritele, ale to zatim nevime a pokud tomu tak neni, tak to je jen dalsi dukaz jak slabe scenaristy tyto show maji...

na příspěvěk reagoval SSE

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Tak my príde že by sa mohli vlastne oba seriáli Picard aj Discovery spojiť. Ved v oboch ide vlastne o to že syntetická forme chce alebo v budúcnosti vyhladí všetky životné formy v Galaxii. Takže vlastne by sa trebars Picard v druhej sérii mohol dozvedieť o konci civilizácii v budúcosti alebo sa do nej dostať a pomôct Discovery to nejako zvrátiť, alebo opačne.... Možností sa tu naskýta vela, som zvedavý ako sa s týmto popasujú tvorcovia oboch seriálov. 

na příspěvěk reagoval cyphercz

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Souhlasím s tím, že ta Federační skupina měla být odpovídající tomu co jsme vídali. Takže v čele loď, která je výkladní skříň Federace podporovaná několika těžkými křižníky a dalšími čistě bojovými plavidly, které jsou odkazem Defiantu, Norway, Saberu nebo Promethea.

Riker tam klidně mohl figurovat jako velitel jedné z lodí. Možná, že i té skupiny, ale to už je takové na hraně.

Každopádně si mohli odpustit ty silácké řeči, když stáli proti sobě. Riker je chytrý, drzý, ale není to idiot co musí tak hloupě hrozit.

Tu kravinu s holoprojekcí té tragické lodičky úplně vynechat. Mohlo ale během vyjednávání dojít k povelu několika lodím Romulanů k provedení úderu a ten by narazil na planetární šťít / štít kolem osady a útok by byl odražen. Ideálně další menší skupinou, která by tam skočila. Nebo ani ti Klingoni by tady nebyl špatný nápad.

Dole na planetě byli nevyužití borgové a vlastně i jejich loď a její technologie. Takže nějaký opravdový záškodnický útok vůči vysílači / rušení atd atd.

Picard měl každopádně umřít. Ale budiž tedy. Na konci je mohla kontaktovat rozvědka, dát jim novou tentokrát už opravdovou loď a pověřit je nějakým zajímavým posláním "mimo záznam" do druhé řady.

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ale ty ses mě na konkrétní představu ptal. Samozřejmě mohli vymyslet i něco jiného (realistického), co by mě uspokojilo...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Díky, ale přijde mi, že to jsou až příliš konkrétní představy, např. ohledně Worfa či Ent-E, že mít podobné představy já, tak bych asi i automaticky čekal, že se dost dobře nemohou vyplnit... Já osobně jsem rád, že to dopadlo takhle a ne jinak, ten výsledný dojem z toho byl pro mě fakt pěkný, milý, trošku nostalgický a přitom to bylo pořád jiné... Nevím, asi bych se nebál říci, že jsem rád že to dopadlo takhle a ne jinak.

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

... a tu příšernou Sirénu bych samozřejmě zničil...

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

Já bych nechal Soji udělat tu špatnou věc, nechal bych ji stát se tou Ničitelkou, nějak bych to ale narouboval na Borgy (i když to není podstatné). Romulany se značně diverzifikovanou a mnohem slabší flotilou bych nechal na Soji a její  kumpány zaútočit. Brenta Spinera bych v závěru jako "Datova bratra" neangažoval, odezvu UFP bych zvolil mnohem vlažnější, maximálně tak tři lodě, jen jedinou federační Ent-E s kapitánem Worfem (možná tak se dvěma klingonskými válečnými ptáky, což by byla Worfem narychlo sehnaná pomoc, Ent-E by v poslední chvíli zachránila Picarda a spol., ale destrukci ze strany synthů by úplně nezabránil... 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

A jaké by to mělo být, aby jsi nebyl.. ? Jako že mě se to ukončení líbilo fest, a co jsem se bavil s trekkies v mém okolí, tak více méně všichni byli spokojeni taktéž, ať už s několika málo výhradami, nebo ne. Tak já nevím, co by tam mělo být o tolik jiné, aby to právě vám tady bylo po chuti.. ?

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Nebudu tu opakovat všechnu kritiku, ale souhlasím s ní, jsem zklamán :(

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Shakaare me by vzdycky hrozne zajimalo co pises, ze to pak vzdy hned smazes:)) uz jsem si toho tu vsiml nekolikrat, je to humorne docela:)

na příspěvěk reagoval Shakaar

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

Tak takhle to zmršit, to už chce nějaký umění. Celý starý ST je zapomenut a nově do nás chtěj hustit takové hnusy? Druhou řadu tohoto veledíla ať si strčej někam. Už aby tady byla nová řada The Orville, tam alespoň zůstal duch starého Star Treku. 

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

wenca

Myslím si, že v další řadě Picarda se objeví Harrieta Kim, což je Harry z Voyageru, který si po návratu na Zem uvědomil, že je žena uvězněná v mužském těle a tak se nechal přeoperovat... bude to velmi progresivní a woke, protože v Treku ještě stále nemáme zástupce T komunity, což je opravdu, ale opravdu tristní na to, že je rok 2020! Hanba!! Jinak Harrieta by se taky mohla dát dohromady s Tomem a B'Ellanou a utvořit tak polyamorní vztah, protože to je taky velmi moderní a odvážné a progresivní. A davy budou opět tleskat jako u Anniky, ratingy poletí strmě vzhůru a svět bude lepším místem pro život:)

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Chudák Chakotay dostal kopky protože Annika zjistila, že ji víc voněj kočky než péra. Zvláštní, že je to asi jediná věc co mě nějak zaujala.. u serialu, na ktery jsem se těšil jako maly kluk, protože miluju TNG a Voy.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

přesně tak. poměry ve Federaci téměř vůbec neznáme, z Hvězdné flotily vidíme hrstku důstojníků, o jejichž motivacích houby víme, a z toho titěrného mála, ze kterého se nedá usoudit v podstatě nic, není znát jakýkoliv významný rozdíl oproti Federaci, potažmo Flotile z minulých seriálů. vůbec nechápu, kde kdo ty nesmysly o zkaženosti celé Federace bere.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Terepin

A ty jsi z Picarda pochopil, že je celá Federace špatná a že uvnitř ní jsou všichni stejně tak špatní, zkažení atd.? Já jsem nic takového tedy nepostřehl. Jediný rozdíl oproti dřívějším Trekům a jejich pohledu na Federaci byl u Picarda v tom, že to celé působilo trošku méně optimisticky a "dokonale", a celé to bylo takové reálnější řekl bych. Nic mě z toho seriálu neupomenulo na to, že celá Federace je taková, jak jsi ji popsal níže...

na příspěvěk reagoval Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Těžko soudit či definovat, co je "do očí bijící stupidita", protože to se může v rámci publika/diváků sakra různit a zatímco někde vidí stupiditu často a v každém záběru/scéně, jiný ji v celé epizodě vidět dost dobře vůbec nemusí. I to je dost dobře možné co pak, že.. ? :)
Jinak Rikera jsem si vybral jen proto, že byl zmíněn jako úplně první a mě samotnému jen ta zmínka přišla jako zcela zbytečná a vůbec by mě nenapadlo, že v tom kdokoli mohl vidět nějaký nešvar či neduh. Na ostatní jsem neodpovídal, protože jsem se už pomalu chystal spát a tak jsem zestručňoval, jak to jen šlo. Pokud chceš, mohu zareagovat i na některé ty ostatní výtky, ale já sám osobně nemám potřebu o tom ze své vlastní vůle psát - beztak každý, kdo v tom či onom vidí neduh ho s největší pravděpodobností uvidí i potom a já tu nemám v plánu přemlouvat ani přesvědčovat jiné, že to vidí a vnímají špatně...

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

cyphercz

K článku len dodám, že Star Trek nikdy nemal problém s poukazovaním na chyby a s vážnou kritikou Federácie. Nikdy to však nebolo spôsobom, že celá Federácia je zlá a všetci v nej sú hajzli.

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak samozrejme nic na svete neni nevysvetlitelne, pro vsechno se da vymyslet nejaky duvod, akorat ze pro do oci bijici stupidity jsou ty duvody vetsinou podobne idiostke jako to, co se jimi dany autor snazi vysvetlit... Jinak me opet bavi tva selektivnost, kdy si vyberes tu nejmin wtf vec (proc je Riker v cele armady) a zbytek mnohem vetsich blbosti prejdes "mozna tam jsou nejake problemy"...:)) ale tak libilo se ti, libilo, ok, good for you, neberu ti to.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama