Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

annanah 

všechny recenze uživatele

Na české poměry to vůbec není špatný film. Párkrát jsem se i zasmála, ale prostě nemůžu říct, že jsem si ten film užila. Chemie mezi ústřední dvojicí byla sice fajn, ale přišlo mi, že jejich komediální talent nebyl plně využit. Několikrát jsem se u filmu přistihla jak přemýšlím nad tím kdy už skončí, proto 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od toho nesliboval ale nakonec to byl celkem pohodovej film. Čekal jsem, že to po komediální stránce potáne Štáfek, protože seriál Vyšehrad mu vyloženě sedl. Kupodivu to ale spíš táhl vnikající Kozub a dobře sekundující Magnusek. Bavil jsem se a to je hlavní takže nevidím důvod proč nedát 4 hvězdy. Tenhle film jsem určitě neviděl naposled a za časem se k němu rád vrátím. Což o moc českých filmů z posledních let říct nemůžu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyloženě k zasmání tady toho moc není, ale úsměvu se člověk neubrání a to především díky skvěle sehrané dvojici Kozub-Štáfek. Bohužel se je z mého pohledu nepodařilo úplně využít a nijak mě neoslovilo ani zasazení do influencerského prostředí, které jde absolutně mimo mě. Poloamatérský formát vyšel tak napůl. někdy to sedělo, někdy ne. Hororových je tu jen pár momentů a to  především splatterový záběr. Ale i dvě duchařské momentky stály za to a tak nějak si říkám, že Fehu je asi jediný režisér, který má potenciál natočit plnohodnotnou žánrovku. A na závěr nelze nezmínit Magnuska po liposukci, který tu podává životní výkon. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jakub Štáfek a Štěpán Kozub excelují v sympatické a levné hororové komedii, kdy to dlouhou dobu vypadá, že o nějaké hororové pojetí ani nezavadí. Shoky a Morthy jsou dva nerozluční youtubeři, co jsou postupem času otráveni ze svých výtvorů/pranků, jejich slibně našlápnuté kariéry začínají povážlivě stagnovat a hlavně sklízet kritické ohlasy. A prastará legenda, která koluje kolem tajuplného místa Devět křížů, je pro ně velkou výzvou. Balí vše potřebné a spolu s influencerkou Sárou, dobrosrdečným a neúspěšným youtuberem Radomilem a lovkyní duchů vyrážejí vstříc prokletému 168 kilometru po dálnici D1, kde vydatně bourají řidiči a zjevuje se zde Krvavá nevěsta, natočit převratný dokument, jehož předkupní práva nabídnou Netflixu. Před časem jsem se přesvědčil, že Andy Fehu má talent i potřebný cit v českých končinách natočit ryze český horor. Dobrá, i ta slovenská stopa je tentokrát jakoby nezanedbatelná, byť slovenština Sáry není nikterak přesvědčivá. A není mu cizí ani vyvážený komický tón. A za levný peníz umí pořídit dostatečně tvůrčím způsobem vybroušenou podívanou. Tentokrát dal dohromady Štáfka s Kozubem, dostatečně komediálně kvalitně vybavené duo, které hláškuje a jede na plný plyn. A když se posléze nenásilně z praštěné komedie přeřadí do hororem nasáklého motorestu u Devíti křížů, je radost pohledět, jak mu to šlape. Vlastně je výhodou nejít do tohoto filmu s tím, že v něm prostor dostane horor. O to víc bude divák překvapen. Film dovedně staví na tom, že se drží určitých známých faktů a poznatků, které panují ohledně prokletého místa. Třeskuté finále je hodně povedené a nemálo bláznivé. Na řadu přijde i malá porce gore, schopně vyvedená. Andrea Daňková je pro pánské očičko žhavý objekt, výrazně pohublý Tomáš Magnusek stále razí to své neherectví, které místy dotahuje až ad absurdum. A když se filmem rozezní hudební klasika od Nedvědů, nemůže si být divák už jist vůbec ničím. V pohodě jsem přijal co tvůrci naservírovali. Herce, prostředí, komiku i hororové proudění. A vyhlížím slíbené pokračování. 9/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mno, tak tohle byla těžce nejednoznačná záležitost. Myslel jsem, že půjde o vcelku přímý útok na bránici, ať už bude jeho kvalita jakákoli, ale nebylo tomu tak. Po část stopáže jsem se docela nudil, jindy jsem se vcelku bavil, ale že bych se smíchem plácal do kolen, to nehrozilo. Štěpán Kozub byl svým výkonem minimálně o parník před ostatními, málem jsem ale odpadl, když mi došlo, komu u mě připadlo druhé místo. Tomáš Magnusek!!! Tento neumětel a po Mistru Troškovi druhý nejhorší český režisér v mém osobním žebříčku, mě svým hereckým výkonem úplně rozsekal. Takže abych to nějak shrnul; film mě nikterak neohromil, ale vlastně ani neurazil a dvojice Kozub/ Magnusek mu ten lehký nadprůměr zajistila. Já tomu furt nevěřím. Tomáš Magnusek!!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • „Komediální žánr mi nikdy nebyl cizí, avšak tentokrát je v příběhu mnohem víc legrace než kdy dřív. Chemie mezi Jakubem Štáfkem a Šťepánem Kozubem je doslova podmaňující a nemohu se na jejich výkon před kamerou vynadívat,“ prohlásil režisér Andy Fehu. (Duoscop)
  • Film pojednává o záhadě devíti křížů, které se nacházejí u obce Lesní Hluboké v okrese Brno-venkov, na silnici II/602, nedaleko exitu 168 dálnice D1. V blízkosti je hotel Annahof (původně motorest Devět křížů). Avšak místo s devíti kříži, které vidíme ve filmu, se nachází na zcela jiném místě – na lesnatém jižním svahu nad obcí Nedvědice, cca 35 km od křížů u dálnice D1. Zde se také nachází hotel Myslivna, v němž probíhalo natáčení. (no2)
  • Park, ve kterém Shoky (Štěpán Kozub) s Morthym (Jakub Štáfek) vykonávají veřejně prospěšné práce, se nachází u klášterního kostela Nejsvětější trojice na ulici Božetěchova v Brně-Králově Poli. (no2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama