Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že i u nás čas od času vznikne takhle krásně drzá žánrovka, ze které vyloženě čiší nadšení tvůrců a upřímné přesvědčení, že se diváci pobaví stejně jako oni. Shokymu & Morthymu o nic jiného ani nejde a je to fajn. Ano, mohli byste říct, že tři čtvrtiny filmu Andy Fehu natočil pravděpodobně jen proto, aby mohl natočit i to nevídané finále... A měli byste pravdu. Jenže ono je to zábavné vlastně celou dobu, Štěpán Kozub toho svého lempla hraje jako ďábel a Tomáš Magnusek je tak skvělý, že budete litovat každé minuty, kdy ve filmu není. Vážně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zadna mega pecka se nekona, ale na cesky pomery to je fakt hodne prijemna zmena. Film nejvic sazi na hlavni postavy a Stafek s Kozubem jsou sice lehce dementi, ale zaroven super sympataci, takze celej film v pohode utahnou, navic mluvi, jak jim zobak narost, jenze zatimco ve vetsine ceskejch filmu ty sprostarny tak maximalne cloveka tahaj za usi, tady to zni naprosto prirozene. Pribehove to je spis sled scenek, coz je ale dany i tim, ze vetsina postav tady jsou youtuberi. Skoda, ze zatimco v prvni polovine to je smrst skvelejch foru a hlasek, v druhy uz filmu trochu dochazi dech a zacnou se na sebe vrsit hluchy mista, ke konci to do sebe sice vsechno zapadne, ale rozhodne by to scenar jeste chtelo poladit. Ale zase na druhou stranu zaver filmu spis sazi na krvavy sceny, ktery jsou hodne fajn a davaj vzpomenout na Choking Hazard. No a cely to je natoceny jak neco mezi domacim videem a klasickym ceskym filmem, na kterej nebylo moc penez, ale vzhledem k zanru to vubec nevadi. A na zaver jsem si nechal jednu specialni pochvalu, naprosto ultimatni pablb Tomase Magnuska Radomil, s nim co scena, to perla. Takze za me vlasne spokojenost, znova uz to sice videt nepotrebuju, ale pobavil jsem se. Slabsi 4*. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jakub Štáfek a Štěpán Kozub excelují v sympatické a levné hororové komedii, kdy to dlouhou dobu vypadá, že o nějaké hororové pojetí ani nezavadí. Shoky a Morthy jsou dva nerozluční youtubeři, co jsou postupem času otráveni ze svých výtvorů/pranků, jejich slibně našlápnuté kariéry začínají povážlivě stagnovat a hlavně sklízet kritické ohlasy. A prastará legenda, která koluje kolem tajuplného místa Devět křížů, je pro ně velkou výzvou. Balí vše potřebné a spolu s influencerkou Sárou, dobrosrdečným a neúspěšným youtuberem Radomilem a lovkyní duchů vyrážejí vstříc prokletému 168 kilometru po dálnici D1, kde vydatně bourají řidiči a zjevuje se zde Krvavá nevěsta, natočit převratný dokument, jehož předkupní práva nabídnou Netflixu. Před časem jsem se přesvědčil, že Andy Fehu má talent i potřebný cit v českých končinách natočit ryze český horor. Dobrá, i ta slovenská stopa je tentokrát jakoby nezanedbatelná, byť slovenština Sáry není nikterak přesvědčivá. A není mu cizí ani vyvážený komický tón. A za levný peníz umí pořídit dostatečně tvůrčím způsobem vybroušenou podívanou. Tentokrát dal dohromady Štáfka s Kozubem, dostatečně komediálně kvalitně vybavené duo, které hláškuje a jede na plný plyn. A když se posléze nenásilně z praštěné komedie přeřadí do hororem nasáklého motorestu u Devíti křížů, je radost pohledět, jak mu to šlape. Vlastně je výhodou nejít do tohoto filmu s tím, že v něm prostor dostane horor. O to víc bude divák překvapen. Film dovedně staví na tom, že se drží určitých známých faktů a poznatků, které panují ohledně prokletého místa. Třeskuté finále je hodně povedené a nemálo bláznivé. Na řadu přijde i malá porce gore, schopně vyvedená. Andrea Daňková je pro pánské očičko žhavý objekt, výrazně pohublý Tomáš Magnusek stále razí to své neherectví, které místy dotahuje až ad absurdum. A když se filmem rozezní hudební klasika od Nedvědů, nemůže si být divák už jist vůbec ničím. V pohodě jsem přijal co tvůrci naservírovali. Herce, prostředí, komiku i hororové proudění. A vyhlížím slíbené pokračování. 9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Štěpán s Kubou jsou sympatický kluci a natočili něco, co je prostě bavilo a já na tom musím ocenit dvě věci. Není to točený na sílu, ale s lehkostí buď vem a nebo nech bejt. Já vzal a bavil jsem se, pravda první půle vítezí nad druhou v zábavnosti i když bitka ve sklepě má taky solidní úroveň, to každopadně. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadá na tři hvězdy s odřenejma ušima a pak přijde nečekaně výborný finále. Hlavně první polovina je docela nezáživná, sem tam to zachraňuje nějaká hláška, ale film jako takový se rozjíždí od dortu v chladiči. Finální krvavá jízda za zvuků Nedvědů stojí za to a rozhodně zlepšuje dojem z celku. Hubenej Magnusek s debilním hlasem je taky dobrej bizár. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z celkových 21 natáčecích dní se kromě Prahy natáčelo také 13 dní v Brně a v nedalekých Nedvědicích. Scéna, ve které naši hrdinové natáčejí rozhovor s katolickým knězem, byla natočena před kostelem Nanebevzetí Panny Marie, který se nachází v obci Černvír vzdálené asi 2 km od zmíněného městyse Nedvědice. (no2)
  • V čase 1:28:00 je slyšet známý zvukový efekt, tzv. Wilhelm scream. (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama