Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

Wargoo 

všechny recenze uživatele

F1 nesledujem.. Ale nejakou magickou silou ma úvodných pár minút natoľko vtiahlo, že som si celú 1. sériu pozrel za jeden deň. Absolútne dychberúca hudba ku každému okamihu, neuveriteľne presný strih a finálny vizuál je len čerešňa na torte. Nikdy som sa o jazdcov nezaujímal, teda až na to koľko asi tak môžu zarábať. Ale po tom čo som si to pozrel môžem povedať, že si tie peniaze určite zaslúžia. A každý z nich má zaujímavý príbeh. 20 mladých mužov a mladíkov hľadia na ostatných ľudí na svete z vysokého piedestálu, piedestálu jazdcov F1, pričom sedieť v kokpite F1 je snom asi všetkých motoristov, ktorý kedy túžili dokázať niečo vo svete motošportu. Ale až tento dokument odhaluje nám, nezainteresovaným, čo to skutočne obnáša. Vynikajúce !!! 5***** a 95,101% Séria 2: rovnako fantastické a strhujúce ako prvá ! F1 ma začína baviť !! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dynamicky natočený a sestříhaný seriál, který ve mně opět zažehl lásku k Formuli 1, jež byla uhašena ve chvíli, kdy odešel Michael Schumacher a formule začaly znít jako laciné vysavače. Drive to Survive nám především ukazuje, že jezdec a jeho auto je jen špička ledovce. Seriál nám totiž velmi důkladně umožňuje nahlédnout za oponu, za níž vidíme, že tým tvoří mnohdy i několik set členů, díky kterým celé toto olbřímí soukolí funguje na 100%. Drive to Survive je rovněž provázán medailonky jezdců či členů týmu, což v kombinaci se skvěle natočenými závody, kolizemi, kvalifikacemi či jen zastávkami v boxech vytváří z tohoto seriálu vysokooktanovou podívanou, kterou by si žádný fanoušek F1 rozhodně neměl nechat ujít. A je vážně jedno, zda se jedná o současného diváka či třeba jen někoho, kdo se ke sledování tohoto motorsportu vrací po několikaleté pauze. Výborná práce! (Netflix) ()

Reklama

skejpa 

všechny recenze uživatele

Super seriál, který drží u obrazovky nejen fandy F1. V seriálu je vynecháno Ferrari a Mercedes protože nesouhlasili s natáčením ale když viděli kvalitu, další sezónu se připojili také (ta ještě nevyšla (07_2019)). Není divu, seriál je velmi dobře zpracovaný a já bych to ani nenazýval dokumentem protože to je spíš drama na základě skutečnosti a nic netušící osobu to označení dokument může odradit. Hodnocení ale tak nějak potvrzuje, že toto se velmi povedlo a k dokonalosti chybí už jen střípky. 97% P.S.: Verstappen je děcko a ač umí skvěle řídit, tenhle seriál ho krásně ukazuje, jakej je to křivák v zákulisí. To samé Alonso ale ten se alespoň umí chovat. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Racing is life. Anything before or after is just waiting." Steve McQueen se vlastně od závodníků Formule 1 příliš nelišil. Tahle dokumentární sonda do loňské závodnické sezóny možná není tak úderná, jak by si tenhle sport zasloužil, rozhodně ale podává poměrně realistický obraz světa formulí a toho, co se děje v pozadí. Pobaví střet šéfů Red Bullu a Renaultu, u částí s Ricciardem pak místy dokonce i dojme. Pro fanoušky F1 je to solidní předkrm před začátkem sezóny, ostatní by ale měli dohnat radši Sennu, protože ten je přece jen někde jinde. 7/10 ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co musím ocenit nejvíc je fakt že tohle je dokument pro znalce i pro totální formulové neznabohy. Za ty roky co jsem skalním fanouškem tohoto sportu a sleduju téměř každý trénink, kvalifikaci, press konference atd, jsem zatím neviděl dokument, který by dokázal ukázat věci z pozadí takovým způsobem jako Netflix. Mile mě překvapilo, že konečně někdo lidem (v čr) osvětlil příbehy mladých jezdců jako je Charles Leclerc, Gasly, Ocon aspol. Jelikož české média na F1 úplně serou, tak tohle doporučuju zkouknout každému kdo se o F1 alespoň trochu zajímá. Mimo obsahovou stránku musím vyzdvihnout střih, zvuk a celý edit. Tohle je opravdu mimořádný pohled sezóny 2018, který byl mimořádně poutavě natočen. Je to pěkná pocta všem těm klukům co dřou celý život od dětství, aby se dostali na pár let do monopostu formule 1, ale hlavně i těm kteří neměli to štěstí a neuvolnilo se pro ně místo v konkurenci schopných vozech, které by byly schopny bojovat o titul a vlastně všem lidem z týmu a co se kolem F1 motají. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Na projektu se odmítly podílet dva přední týmy současné F1 – Mercedes a Ferrari, což tvůrcům znemožnilo podrobně nahlédnout pod pokličku boje o mistrovský titul. Na druhou stranu tak ale více prostoru dostaly mnohdy neméně napínavé souboje ze středu startovního pole. [Zdroj: f1sport.auto.cz] (GesikCZ)
  • Max Verstappen, jezdec stáje Red Bull Racing, odmítl ve 4. sérii poskytovat štábu unikátní rozhovory a podílet se tak na seriálu. Důvodem bylo, že podle jeho názoru Netflix vytrhával věty z kontextu a vytvářel mezi jezdci rivalitu, která ve skutečnosti neexistovala. (mjech)
  • Tato epizoda přeskočila druhý a třetí závod, Velkou cenu Bahrajnu a Velkou cenu Číny, a pojednává o čtvrté a páté Grand Prix. (Kubaaa97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama