Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„PROČ SLEDUJETE FORMULI 1? CHCETE VIDĚT AKCI. CHCETE VIDĚT DRAMA. CHCETE VIDĚT JAK SLABŠÍ AUTO ZAJEDE SKVĚLÝ VÝSLEDEK. PŘÍBĚH. KAŽDÝ ZÁVOD BY MĚL MÍT PŘÍBĚH....“ /// Informace, týmy, auta, lidi… cirkus jménem Formule 1. Krásný záběry, rozhovory, monology, emoce…. a když během závodu auto zastaví a pilot vypne motor, je to jako smrt! … Už dávno nejsem fanda F1. Mám rád sport, soutěžení, napínavý okamžiky…. A tenhle seriál je lepší než jakejkoliv závod! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento sport me nebere, ale zavody jsou adrenalinove dynamicky sestrihane a pro divaky jsou atraktivni i mezilidske vztahy. Sport je to sverazny.O uspechu ci neuspechu rozhoduje rozbita soucastka ,chyba jezdce.Vyhazov znamena konec kariery. Tvurci se proto venuji jinym vecem nez ktere jsou vseobecne zname ze sdelovacich prostredku. Serial diky Netfliku Formuli jedna zpopularizoval. Tři čtvrtiny nového publika tvořila loni skupina lidí ve věku 16-35 let, která F1 dříve přehlížela. Kratké akcni soty na socialnich sitich spousteji zajem.Zasahnou cloveka, ktery ani netusi, ze se nejaky zavod jel.Napriklad desive zabery se stastnym koncem, jak Romain Grosjean loni prchal z ohniveho pekla, což videly stamiliony lidi. Tento serial pridal F1 jiny rozmer. Kdyzz znate ten pribeh, uzivate si i souboj mezi dvanactim a trinactym jinak. To je klic k uspechu. Jezdci i tymy obcas namitaji, ze filmari napeti a rivalitu obcas zvelicuji a pribarvuji.Lehka a umele vystupnovana dramatizace je vskutku soucasti, ale obraz je z velke casti pravdivy. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Konečne som si vychutnal po dlhých rokoch zas naplno napätie počas priebehu celej sezóny F1. Na prvých priečkach nieje takmer žiadna zábava. Ale dokument sa zameriava prevažne na stred poľa, kde neustále prebiehajú mikrosúboje medzi jednotlivými jazdcami a ich teamami. Týchto jazdcov som si obľubil a prežival som s nimi naplno každé ich výťazstvo alebo prehru. Aj keď v ich prídape výhra len málokedy znamená pódiové umiestnenie. ()

snebka 

všechny recenze uživatele

Já bych naopak namítal, že dokument je to spíše právě pro neznalce F1. Jistě i pro nás fanoušky je tam spousta skvělých záběrů, informací a okamžiků, které se nám vryjí do paměti. Je to však také zacílené drama, které ne vždy odráží skutečný stav věcí, glorifikuje jedny a začerňuje druhé (úplně stejně jako dokument Senna). Přesto si myslím, že to žádného fanouška rychlých kol nezklame a sám sem zvědav na druhou sérii. 80/100 **** ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Zatímco dříve jsem jako velký fanoušek F1 nevynechal jediný závod v sezoně, posledních asi 10 let se donutím zhlédnout tak maximálně 3 závody za rok, které velmi často pronudím a ta vášeň pro tento královský sport je prostě pryč. Jenže teď to budu muset asi přehodnotit a myslím, že nebudu sám. Drive to Survive je totiž absolutní dokonalost. Drama antických rozměrů, kde nejde tak zásadně o technickou stránku věci, ale celé je to především o dřině, ambicích, rivalitě, tlaku, intrikaření a podrazech. Opravdu toto není pohádka o tom, jak bezejmenný outsider ke štěstí došel, toto je drsný svět, kde se nikdo s nikým nemaže a i ten sebevětší talent lze přeplatit penězi. Svět, ve kterém chtějí být všichni první, ale logicky pokud někdo vyhraje, musí někdo i prohrát, což je pro všech 20 jezdců, kteří jsou buď sobečtí, arogantní, ambiciózní, agresivní nebo všechno dohromady, naprosto nepřijatelná možnost, takže o dramatické situace opravdu není nouze. Upřímně a bez příkras natočeno, perfektně sestříháno a ty příběhy... každý závod, každý tým, manažer, jezdec, všichni mají svůj příběh, který má někdy pěkné zakončení, ale velmi často ten příběh pekelně zhořkne. S01: 10/10. Ve druhé sérii krasojízda pokračuje. PR týmy i těch největších stájí pochopily, že tento seriál jim může u fanoušků dost pomoct a taky se snažily, aby jejich obraz zůstal nepošramocen, ale ani tady se s tím tvůrci nemazali a ukazují, že tento sport opravdu není pro slabé povahy. S02: 10/10. Stále špičková práce. Jediný problém je u mě, protože po dvou vynikajících řadách jsem se rozhodl znovu začít pravidelně sledovat závody, tudíž už všechny ty příběhové zvraty, happy endy a průsery podrobně znám, takže ve srovnání s předchozími sériemi tam není ten wow efekt. Nadále se však jedná o absolutní bombu. S03: 9/10. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Jules Bianchi (kmotr Charlese Leclerca) získal jediné 2 body pro tým Marussia F1 Team za celou dobu jejich působení v F1. Konkrétně to bylo ve Velké ceně Monaka 2014. (Matej.Krajci)
  • Ferrari a Mercedes odmítli účast v první sérii, do druhé se již oba týmy zapojily. (Kubaaa97)
  • Na projektu se odmítly podílet dva přední týmy současné F1 – Mercedes a Ferrari, což tvůrcům znemožnilo podrobně nahlédnout pod pokličku boje o mistrovský titul. Na druhou stranu tak ale více prostoru dostaly mnohdy neméně napínavé souboje ze středu startovního pole. [Zdroj: f1sport.auto.cz] (GesikCZ)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama