Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že pro normálního člověka neznalého pokémonů je tenhle film nepochopitelná kravina, bez špetky inteligence. Na druhou stranu je první pokemonský celovečerák celkem podařený film, se zajímavým příběhem vyprávějící legendu o nejtajemnějším a nejsilnějším pokémonovi ze všech. Nebo tak nějak..... : ) ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli to byla nostalgie nebo co, ale od filmu jsem očekával přeci jen trochu víc. Nekvalitní hudba, věčné moralizování, chabý děj, nepříliš slavná animace... Ale byli tam pokemoni, pár ucházejících bitek (v seriálu často i lepší) a různé psychické schopnosti (vymazávání paměti, levitace, cestování v čase) a to mi celkem stačilo. :-) Prostě žádná sláva... ()

Reklama

thePivl 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu hatery, kterých je tu tuna. To, že je to kreslené a stavěné pro děti, rozhodně neznamená, že si to zaslouží tak zlé hodnocení, ba naopak. Film je scénáristicky vytvořen troufám si tvrdit i mnohem lépe než několik desítek reálných filmů a nebýt klišovitého závěru, který si holt dětská pohádka, aby se jí dětská pohádka mohlo říkat měla, je to naprosto výborná podívaná pro děti. ()

Silvermoon odpad!

všechny recenze uživatele

Pôvodný seriál zaujal svojím nápadom – vezmime 150 (pôvodné množstvo) príšeriek so „superschopnosťami“, ktoré možno skladovať v malých červeno-bielych loptičkách, ktoré možno bežne uloviť a potom nechať bojovať v turnajoch. Mohol to byť celkom úspech, ALE – hlavný hrdina je „natvrdnutý“ , vôbec sa nesnaží pochytať nejaké príšerky (pričom motto seriálu je GOTTA CATCH´EM ALL), tvorcovia seriálu sa ani nesnažia využiť potenciál pokémonov a tak moralizujú diváka, až je to nechutné. A potom príde do kín celovečerný film – divák čaká, že tu bude využité všetko, čo predtým ležalo ľadom. Lenže sa nedostaví nič iné ako sklamanie – dej stagnuje, dialógy sú prázdne, po chvíľke sa dostaví nuda, ktorá už nepustí. Nezachraňujú to ani „Rakeťáci“, ešte aj po Pikačuovi máte chuť šmariť vrecko s pukancami. Takže ak už vôbec Pokémon, tak jedine ako hra na Nintende. ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

První film pokémonů se opravdu povedl, ať už si myslíte co chcete. A vzhledem k tomu, že jsem seriálu dal tři, musí film dostat 4 hvězdy. V současnosti by mě to už nejspíš nebavilo a je více než pravděpodobné, že už to nikdy neuvidím, ale v době, kdy jsem Pokémony miloval jsem na to šel dokonce do kina. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)

Reklama

Reklama